-
Spyder artçı sorunu!
Öncelikle selamlar... Foruma henüz üye oldum! Bilgi kirliliği yaratmamak adına biraz baktım fakat benim ki gibi bir problem üzerine konu bulamadım! Eğer varsa forum içinde link verirseniz sevinirim! yoksa fikirlere özellikle spyder kullanan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var!
sorun şu: 2011 model spyder'ım var! 4000 km'de henüz... dün gece arkamda arkadaşım varken motor 3.viteste 80'e çıktı fakat 4.vitese geçmedi... 4.vitesi attığımda kendini boğup yavaşladı hatta bir ara 40kmye kadar düştü hızı! kısacası arkada birisi varken motor gitmiyor... tabii ki bi yavaşlama olur tek sürüş/artçılı arasında ama net bir şekilde motor gitmiyor! 2 defa oldu bu olay... 2sinden sonra da motorda yeni yeni bazı sesler peydah oldu... hepsi de farklı yerlerden gelen sürtünme sesleri!
Spyder kullanan arkadaşlar böyle sorunlarla karşılaştı mı?
Tek başınıza sürerken bu motorla en fazla kaç kmyi gördünüz! (ben 120yi geçemedim)
Alalı 2 ay oldu, rahat 6-7 defa serviste gitmişimdir! baya yoruldum motorland'e gitmekten... yönlendirirseniz çok sevinirim
iyi çalışmalar
-
Merhaba Ferit aramıza hoş geldin :D
daha önce böyle sıkıntı yaşayan duymadım
bence sorun makinaya iki kiş bindiğinden değil denk gelmiş o zaman yapmış
son sürat 120 km normal şartlara göre(yokuş aşagı) bazen 130 km olabilir
bu hız kesme karburatörden olabilir yüksek devirde benzin yetiştiremiyor olabilir
vaya ateşleme sisteminde bir temassızlık olabilir
veya uçuk bir olasılık iki kişi makinaya bindiğinde makina arka çamurluk lastiğe çok yaklaşıp çamurluk içindeki kablo tesisatına zarar veriyor zarar gören kablolar kısa devre yapıp elektrik sistemine bir etki yapabilirmi araştırmak lazım ali ustayı tavsiye edebilirim üstte linki var kolay gelsin 8)
-
Hosgeldın. 8)
Ben Celıl abı gıbı olaslılıklar dokemeyecegım buraya maalesef. Ama ben de Alı ustayı tavsiye ettiğimi belirtmek ısterım. 8)
-
Celil abi Kulüp Doktoru gibi..
şöyle bi karşıdan bakıp MR çeker Regallere :)))
-
bende 2010 250 spyder var ve düz yolda hiç zorlanmadan çok rahat 140 km yi görüyorum benim km göstergemde limit 140 bir kac defa ibrenin onu geçtiğinide gördüm bendemi tuhaflık var makinadamı tuhaflık var bilmiyorum:D ayrıca artıçı varken bendede sürtünme sesleri geliyor cok mecbur kalmadıkca kimseyi arkama almıyorum ...
-
Cevaplar icin cok tesekkur ederim! Hazir motorun bakimi gelmis, servise goturmusken! Soylediginiz ihtimallerle bu sorunu da sorucam ustaya! Ama ali ustaya extra bi ziyaret yapmak istiyorum, cevaplariniz uzerine!
Tekrar tesekkurler
Iyi calismalar