-
Ya Sonra
Arkadaşlar motoru almadan ekipman ihtiyacımı ufak ufak gidereyim diyorum...
bana neler lazım neler gerekli bunuda sizlerden iyi kimse bilemez...
öncelikle kask, bot ve ceket tarzında şeyler gerekli
bunları nerden nasıl ucuz ve sağlıklı bulabilirim...
Özellikle bot olayına kafam çok takıldı nasıl olmalı tarz olarak yani bileği yoracak birşeyden uzak durursam bot giyemeyiz :D
offf kafam karıştı
anladınız ama demi beni :D
-
Ben hiç bot almadım :|
Ağa bi mont satıyor, o mont tarzında bi mont alabilirsin.
Kask tercihi sana kalmış kişiden kişiye değişir. Kimisi yarım kask takar kimisi tam kimisi nazi kaskı.. 8)
Ama benim tavsiyem, korumalarda ucuza kaçmaman 8) sonuçta Allah korusun herhangi bir durumda seni onları koruyacak..
-
Kaskı bence full face almalısın. Yanı tamamen kapalı olanlardan. Maksımum koruma ıcın bu gereklı.
Deri montlar bıraz daha pahalıdır ama koruma ve ısıtma olarak dıger montlardan ustundur. Chopper tarzına da uygundur. Burda maddiyat devreye giriyor.
Eldiven ve dızlıkten bahsetmemıssın. Onları da ıhmal etme. Herhangı bır dusu anında yere temas etme olasılıgı en yuksek yerlerden ıkısı de dızler ve ellerdır. Ayrıca ellerdekı usume hıs kaybına sebep olacagından surus guvenlıgını olumsuz etkıler. Dizlerın ruzgar alması ve usumesı de ılerde eklem problemlerı dogurabılır. :D
Kolay gelsin 8)
-
uzun süre uzak doğu sporları ile ilgilendiğim için nasıl düşeceğimi biliyorum ama dengem iyidir yaa daha önceleri paten kaykay ve bisikleti çok iyi sürüyordum benim düşmem için birinin bana çarpması gerekiyor şayet biri bana çarptıysada ilk işim kalkıp çarpan kişiye dalacağım için nasıl düştüğümün bir önemi yok aslında :D
kask
1 adet nazi kaskı
1 adet kapalı
mont
1 adet deri montum var elimde
1 adet deri yelek bulursam harika olur
eldiven
var
dizlik
var
bot - ayakkabı - pantolon
bunlardanda elimde olanı giyerim
artık
aklınızda bulunsun yelek ve kask satan olursa bilgilendirirseniz sevinirim yada gözünüze uygun fiyatlı düzgün birşey ilişirse paylaşırsanız iyi olur...
-
Nazi kaskını tamamen çıkar devreden bana kalırsa. İlle de açık kask da isterim dersen, hem çeneden açılınca yarı açık olan, hemde kilidini kapayınca full face olan kasklara bak.
Nazi kaskı takmasa kazadan hasarsız çıkabilecekken, nazi kaskı yüzünden yaralanan tanıdıklarım var benim.
Değil mi Celil abi :mrgreen:
-
tarif ettiğin kasklar fotolarla belirtebilirmisin?
birde nasıl yani nazi kaskı yüzünden yaralanabiliyorki insan :D
çok başarılı olması gerek :D
-
Nazi kaskıyla kafayı patlatmak çok kolay ben yaptım oldu :mrgreen:
kafamda safebet nazi kask 50 km ile viraya girdim lastik incecik yakıt döküntüsüne denk geldi makinanın hangi ara yere yattığını ble anlamadım yere düşüerken kafam yere vurdu ve kask patlayıp kırılan yeri jilet gibi arnımı kaştan arınımın tepesine kadar kemiğe kadar kesti hala izini taşıyorum 8)
yani kıssadan hisse aşagıda yazdıgın gibi bana araba vurmazsa ben düşmem diye bir durum yok onu kafandan sil motorun özellikle virajda ve ıslak zeminde ne zaman yatacagı hiç belli olmaz 8)
malzemelere gelince benim tercihim
kask
yarım açık havalandırma kanalları olan iç astarı çıkıp yıkanabilen
kapalı kaskı niye tercih etmiyorum
öncelikle yazın sıcagında kesinlikle sıcaktan nefes alınmıyor çok daraltıyor
kışın buhu yapıyor yolunu göremiyorsun
nazi kaskı yukarıdaki sebepten eliyorum
mont
4 mevsimlik olan tekstil fuul koruması kışlık çıkarılabilir içliği ve havalandırma kanalları olan modeller
deri tercih etmiyorum içliği olmayan model olursa kışın sıcak tutmuyor
yazın deri hiç giyilmez sıcaktan ölürsün benim dolapta 2 tane süs olarak duruyorlar
dizlik
dizligi içinde olan korumalı pantalonlar en kullanışlı olanlar fakat biraz pahalı olabiliyor uygun fiyatlı olsun dersen normal dizlik alabilirsin ama 3 gün sonra ugraşmaktan sıkılır takmaktan vaz geçersin ama mutlaka kullanılmasında yarar var
özellikle eralp in dediği gibi kışın dizleri soğuktan korumak gerekiyor ileride romatizmaya sebep olabilir
eldiven
benim tercihim parmaksız ince deri eldiven rahat oluyor ama kışın kapalı eldiven
bot
ben hiç bot kullanmadım vites değiştirmek zor oluyor
benim tercihim outdoor tarzı burnu ince kalın derili spor ayakkabı 8)
-
bir konu bu kadar net açıklanır 3 defa teşekkür etmek isterdim ama bir defa ediliyor :D:D:D:D eyvallah abi saol
-
Kardeşim bir adet orjinal ALPİNESTAR MONT SATIYORUM KENDİ İÇLİĞİ İÇİNDE ZATEN İSTER İÇLİĞİYLE GİY BEN ANKARADA OLMAMA RAĞMEN İÇLİKLE BU HAVALARDA TERLİYORUM GARİP BİR ŞEKİLDE SICAK OLUYOR VE BU MONTU ALMANYADAN GETİRTDİM SADECE 2 AY KULLANILMIŞTIR VE ŞU AN KURU TEMİZLEMEYE 30 LİRA VERİP SIFIR GİBİ TEMİZLETTİM