-
Motoru kapatma işlemi.
Arkadaşlar RR 350 e-6 motoru 3 hatta 4 ayrı şekilde kapatabiliyorum. 300 bakımına gittiğimde Ali usta fan çalışmasını durdurmadan motoru stop etmememi söyledi. Motoru kapatma yöntemi olarak:
1) ayaklığı açarak, (genelde böyle yapıyorum)
2) benzin deposunun üzerindeki mandalı çevirerek.
3) sağ taraftaki kırmızı marş düğmesine basarak.
4) motoru boğarak (tabii ki hiç kullanmadığım bir yöntem)
Sizler bu yöntemlerden hangisini kullanıyorsunuz, nedeniyle açıklarsanız sevinirim.
-
-
En doğrusu stop etmeden önce fanın durmasını beklemek. Aksi halde sıcak havada uzun bir yoldan geldiğini düşünürsek motor çok ısınmıştır ve fan soğuturken kapatılırsa motor kendini hızlıca soğutamaz, radyatör suyu kaynamaya başlar ve kapağa baskı yapar radyatör kapak contası bozulabilir. vs. vs. aklıma gelenler bunlar. 8)
-
ben ayak müşürünü iptal ettirdim. çok sinir bozucu birşeydi. kapatma işlemi olarak kırmızı düğmeyi kullanıyorum. kışın hava soğuk olduğu için fanın soğutmasını beklemedim. ama yazın beklemek lazım.
-
aklıma yeni bir fikir geldi :D
Normalde kapatma işlemi
önce fanın durması beklenir sonra kırmızı düğmeden yada normal depodaki anahtardan kapatılır :d
peki
fanın enerjisini direk bağlarsak ne olur ???
normal arabalarda motoru stop ettirsekte fan çalışmaya devam eder
bu daha iyi olmazmı?
-
Ben kırmızı düğmeden kapatıyorum.Eğer ki eve geldiğimde fan çalışıyorsa biraz bekliyorum motoru stop ediyorum.Fan durduktan sonra kontağı kapatıyorum.Normali bence uzun yoldan geldikten sonra motor biraz çalışır halde bekletilip fanın durması beklenip ondan sonra stop edilmesidir.
-
selam arkadaşlar bende moturun ayağını indirince otamatik motor duruyor ama kontağı kapatmadikca fan çalışmaya devam ediyor bende fan durunca kontağı kapatiyorum ve çıkarıyorum
-
kırmızı anahtardan stop etmek doğru yöntem ama depo üstünden ve ayaktan stop etmenin zararı yok
stop etmek için fan motoru duruncaya kadar beklemek yararlıdır
engin fanı direk bağlamak iyi değil aküden çok elektrik çekiyor fan açıkken motorun çalışması daha iyi 8)