arkadaslar motoruma birini alınca vides degistgim zaman ön taraftan tak tuk sesler gelıyo nerden geldgını ben cozemedım , bakıma goturdugum de sorunu soyledım ama onlarda anlamadılar siz böyle biseyle karsılastınız mı ? sorun ne olabılır ?
Yazdırılabilir Görünüm
arkadaslar motoruma birini alınca vides degistgim zaman ön taraftan tak tuk sesler gelıyo nerden geldgını ben cozemedım , bakıma goturdugum de sorunu soyledım ama onlarda anlamadılar siz böyle biseyle karsılastınız mı ? sorun ne olabılır ?
Celil Abi yetişti bile. :mrgreen:
Muhtemelen Zincir koruma muhafazasına (motor bloğu tarafındaki kromaj kapak) vuruyordur
arkaya artçı aldığında motor yere daha yaklaşır arka tekerin bağlı olduğu salıncakta yukarı doğru hareket eder ve onunla birlikte zincirde yukarı doğru kalkar ve koruma saçına değer bu hareket 2 -3 cm esnemeyle olur 8)
Bu sorunu çözmek için ne yapmam gerekıyo peki ? öyle böyle bi ses değil ya baya rahatsız oluyorum
ses önden motor bloğunun altından gibi gelir zincir ayarı gevşemişse ise ayrının yapılması gergin olması sesi azaltır
ama bunun dışında bir ses ise servis araştırması gerekir 8)
Teşekkürler ozaman cok sagol.
aynı şikayeti tam olarak 700 km çektim ne iğrenç bir ses olduğunu iyi bilirim sanki motor yağsız kalmış yataklara sürten piston sesi gibi iğrenç bir ses ne gezdiğini ne gördüğünü anlatır insana...
fakat 700 km boyunca düşündüm nerden gelir diye tam olarak celil abimin söylediği yerden geliyor ama nasıl giderilir bunuda düşündüm...
şimdi öncelikle kapak açılır zincirin değdiği yer bulunur ( illaki bir iz yapmıştır ) orayı biraz ovlleştirip zincirin değdiğinde ses yapmayacağı kadar bir yuva yapılır (tabi parçanın et kalınlığını bilmiyorum duruma göre bu yöntem uygulanmayabilir )
2. yöntem zincir takozu :)
3. yöntem bu motoru satıp yakışıklı bir yamaha alıp bu sesten kurtulmak...