-
1000 km bakımı !
Herkese selamlar.
Bu sabah motorumu 1000 km bakımı için servise bıraktım akşamda aldım. Fiyat 150 tl tuttu biraz fazla geldi ama mecbur ödedim. Garanti kapsamından çıkmasın diye başka ustalarada gidemiyorum. Ayriyetten bana zayıf gelen kornayı değiştirdim ikili havalı korna taktırdım hoşuma gitti sesi gayet iyi trafikte etkili oluyor :) bide ön far ampulünü değiştirdim beyaz ampul taktım, eskisine göre aydınlarması gayet iyi oda hoşuma gitti. Tabi bu korna ve ön far ampülü 150 tl bakım ücretinin dışında...
http://m1310.hizliresim.com/1g/9/tfc6x.jpg
http://www.hizliresimyukle.net/u/73/...73_orginal.jpg
-
merhaba Sunay kornayı iyi yapmışsın trafikte rahat edersin beyaz ampuller güzel ışık veriyor ama çabuk patlıyor ve çok ısınıp ampulün ayaklarını eritme yapabiliyor bakımda yağ dan başka birşey değiştimi değişmediyde fazla almışlar
2 lt yağ = 50 tl
işçilik = 20 tl
-
Hayır abi yağdan başka bişey değişmedi motorda. Fazla para alıyolar bencede. 300 km bakımında da 125 almışlardı. Bursa'da regal servisi bi bunlar olduğu için biraz rahatlar garantiden çıkmasın diye başka yerdede yaptıramıyorum mecbur bunların eline kaldım. Ustalarda tam birer robot olmuşlar yağ değiştirmekten ve civata sıkmaktan başka bişeyden anlamıyolar gibi geldi bana, usta dediğin yaratıcı olur zanaatkar olur bunlar ezbere iş yapıyolar, ağızlarından cımbızla laf alabiliyosun.
Beyaz ampüller medem çabuk patlıyor bir tane daha alayımda yanımda yedek olarak taşıyayım bari, gecenin karanlığında ampülsüz kalmak istemem :)
-
Abi 150 lira nedir ya. Ben benim arabayı yetkili servise götürüyorum. 325 lira veriyorum hem de 15binde bir. Adam 4 litre yağ koyuyor, yağ filtresi ve hava filtresi de kesin değişiyor. Silecek suyu antifirizi falan onlar da eksikse tamamlanıyor.
Bu servisler varya adama motor sattırır :(
-
Fahis fiyatlar bunlar
Bende sifir km aldim 250 daytona.
Butun yag degisimlerini kendim yaptim.
Litresi 8 tl.
7000 km de. 4 defa degistirdim. 8 lt yag. Toplam maliyet 64 tl. Cok sukur bir sorun yok...
-
İşte rekabetin olmadığı yerde tüketici sömürülüyor. Piyasada RR'la rekabet edebilecek bir firma olsa böyle davranamazlar.