kursa yazıldım ve motor üstünde pratiğe başladım :)
Evet bende dün motorsiklet dersine başladım sonunda 8) sadece tramvay vagonu servis alanına giden bir yolda ( yolda neredeyse hiç trafik yok 1 saatte 3 araç geçti zaten uzunluğu 100-150 m arası ) yarı otomatik 100lük bir kuba scooter kullandım:mrgreen: ellerimin ve yüzümün donmasını saymazsak gayet keyif aldım diyebilirim:cheesy: O motor o kadar keyifliyse kimbilir garajda yatan daytonayı kullanmak nasıldır diyede dünden beri düşünüyorum8)
çok şükür düşmedim, hatta ilk kez motorsiklet kullanan birine göre gayet iyi olduğumu söyledi motorsikletin sahibi. yanlız yarı otomatik olduğundan kalkış çalışamadık.. yol çizgilerini referans alarak çizginin üstünde düz gitme pratiği, kesik çizgilerin arasından çizgilere değmeden geçme pratiği, yavaş gitme ve dönme pratiği yaptım. Birde vites geçişi çalıştım. Yarı otomatiklerde de vites olduğundan sol ayağımı vites değiştirmek için kullandım. Zaten araç kullanan birinin vites değiştirme mantığını kavramada sorun yaşamayacağını düşünüyorum.
Hasılı Motosiklet nedir tanıma aşamasındayım henüz yani daha "M" sindeyim işin.
Sürücü kursuna da yazıldım. Motor başında pratik eğitim veren bir kurs bulmak zor oldu ama neyse ki hallettim. Onlarda sınavdan 15 gün evvel direksiyon derslerine başlıyorlarmış ve sınav aracıyla veriyorlarmış eğitimi. Kursun eğitimlerine kadar denge, viraj gibi konuları halledersem şubat sonundakİ sınavda sorun yaşamayacağıma inanıyorum. Bakalım kalkışıda öğrenirsek gerisi pratik ve tedbir.
Herkese selamlar