günaydınlar.sabah kardeşimi okula bıraktım dönerken yokuş yukarı çıkarken pat diye bi ses geldi eksozdan sonrasında ise gazdan elimi çektiğimde motorda bir yığılma filan hiç bir şey olmuyor.yani kompresör yapmıyor? sizce ne olmuş olabilir??
Yazdırılabilir Görünüm
günaydınlar.sabah kardeşimi okula bıraktım dönerken yokuş yukarı çıkarken pat diye bi ses geldi eksozdan sonrasında ise gazdan elimi çektiğimde motorda bir yığılma filan hiç bir şey olmuyor.yani kompresör yapmıyor? sizce ne olmuş olabilir??
Motor çekişinde düşme varmı varsa buji patlamış olabilir buji patlamışsa patlayan tarafın egsozu soğuk olur sıcaksa buji sağlamdır
bunun dışında motorun yürüründe gidişinde bir sorun yoksa benzinden su falan gelmiş olabilir makina onu atar sorun olmaz istersen bir servise kontrol ettir 8)
eksozların ikiside sıcak ama motor hiç kompresyon yapmıyor. yokuş aşağı bırakıyorum gazı hiç bi etki yok.ama gidişi çok hızlandı yani motor fırlıyor ciddi anlamda .anlamadım gitti iyi birşey mi kötü bir şey mi?
birde motor 7500 km yi geçti şu ara yapılacak bir bakımı var mı aldığım kişi 5000 de motor yağını değiştirmiş bende aldığımda 7250 km de değiştirdim başka yapacağım bir şey varmı mesela subap ayarı egzantrik vb.....