-
Herkese merhaba.
Merhabalar arkadaşlar.
Adım Muharrem KARA, 32 yaşında bir bilgisayar mühendisiyim. 175cm boy ve 66-69 arası değişen(şu an 68 ) kiloya sahibim.
Ankara'da düzgün bir işe girdikten sonra 3 aydır motorsiklet araştırıyorum, 10larca forum 100lerce sayfa bilgi okudum ve halen okuyup gerekli gördüklerimi kaydetmeye devam ediyorum.
Aklımda ve gönlümde 10 senedir olan bmw f650gs(2004-2007 modelleri arası, tabiki ikinci el). Amacım hem işe gitmek hem de hafta sonu ve tatillerde bir miktar dağ bayır şehirden kaçmak. Ancak hem motorsiklet geçmişimin hiç yok denecek kadar az olması hem de maddi konuda ancak 1 yıl kadar sonra alabilcek durumdayım. Onun için bu ara dönemi deneyim kazanmak içindeğerlendirmek istiyorum. Amacım vınn vunn sağ sol çekip hız yapmak değil, genel olarak sakin, keyifli, rahat sürüş.
Başlangıc motorou olarak 1-2 yıl kadar kullanabileceğim ve benim keyfime en uygun(dayanıklı, fiyat/performans oranı yüksek, iş görür), motor hakkında çeşitli bilgiler alabileceğim bir forumu olan RegalRaptor modelinde karar kıldım gibi. Forumunuzun eski konuları da dahil olmak üzere halen okuyup bilgileniyorum şu anda. 250cc modellerinden 2. el olanlarına bakmaya başladım internette. Motoru sadece şoför olarak değil bakımlarını da yapmak için bilgilenmek istiyorum, yani elimi yağa benzine bulamaktan da korkmam. Ama tabi öğretecek bir kaynak/kişi de gerekiyor.
Şimdilik bukadar, tüm forumdaki arkadaşlara selamlar tekrardan.
-
Hoşgeldin Muharrem.
Almayı düşündüğün motorlar karbüratörlü ve bakımlarını yapmak gerçekten oldukça kolaydır. Ben dahil Ankara'da bulunan tüm dostlar ne zaman yardıma ihtiyacın olursa yardıma hazırdırlar.
Buluşmalarımızda veya telefonla ihtiyacın olan bakım ve onarım bilgisine ulaşabilirsin.
İllaki Ankara'da olması gerekmez forum üzerinden de hızlı bilgi alabilirsin.
Buji ve yağ değişimi, hava filitresi değişimi, zincir germe eğer elin yatkınsa hızla öğreneceğin şeylerdir.
-
Hoşbulduk lakiska
İşimdeki vardiya sistemi dolayısıyla 1 hafta boyunca öğlen 2'den önce, bir hafta boyuca da öğlen 2:30'dan sonra boş oluyorum. Özellikle öğleden sonra boş vakitlerimi motorsikleti sök tak yapmayı, ufak tamiratları vb şeyleri öğrenebileceğim birileriyle geçirmek bilgi açısından bana çok şey katacaktır. Elim sök tak tamir et işlerine yatkındır, sıkıntım olmaz öğretildiği sürece hızlı kaparım. Öğretecek kimse bulamadığımda araştırır öğrenirim internetten, internet derya deniz. Tabi birebir öğrenmek daha keyifli.
Ehliyet kursuna yazıldım, ehliyeti aldığımda(alabilirsem tabii ) ileri sürüş kurslarını ve seminerlerini takip etmeyi ve katılmayı planlıyorum.
Bu arada donanım/kıyafet konularını da araştırıyorum, şimdilik bot ve kask konusunda bir karara vardım. Bot yds diablo 11.0 gtx, kask ise caberg duke. Her ne kadar botun( aslında çizme) fiyatı geçen senelere göre gereğinden fazla artmış olsa da işyerinde bile rahat giyebileceğim bir tarzı var(çalıştığım yerde memurlarla birlikte çalışıyoruz, fazla dikkat çekmemek gerek), korumaları da başarılı öğrendiğim kadarıyla. Kaskı ise çeneden açılır istiyorum ve SHARP testlerinden 5 yıldız alan ender çeneden açılır kasklardan biri Duke modeli, ama tabi açılır model olduğu için rüzgar sesi bir miktar daha fazlaymış kapalı modellere göre.
Feyizoğlu'nun indirimini daha önce yakalayabilseydim montu da 350 tl'ye RICHA airstrike 4 mevsimlik mont alıcaktım başlangıç için ama bana uygun M beden kalmamış ne yazık ki. Araştırmaya devam. Pantolon da tech90 fiyat/performans bakımından iyi görünüyor, başlangıç olarak iyi, riderdenim biraz daha pahallı.
-
Merhaba Muharrem aramıza hoş geldin :)
seninde araştırmalarında fark ettiğin gibi kateğoriside alınacak en iyi makina RR dur seni üzmez satmak istediğinde kolayca satabilirsin
işallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun hepimiz her konuda elimizden geldiğince yadımcı oluruz8)