Arkadaşlar merhaba hepinize
ya biri sorum olacak bizim makinaların lastikleri olumsuz havalarda çok mu kötü ya . yani yrn hava için çok bulutlu diyor ama yağmura yakalanırsak bizi yere yapıştırmaz dimi cst ler :D
Yazdırılabilir Görünüm
Arkadaşlar merhaba hepinize
ya biri sorum olacak bizim makinaların lastikleri olumsuz havalarda çok mu kötü ya . yani yrn hava için çok bulutlu diyor ama yağmura yakalanırsak bizi yere yapıştırmaz dimi cst ler :D
Yağmurda sürmemeye çalış hocam çok zorda kalmadıkça.
Emre "kesin kayıp düşersin" diye bir şey yok ama ıslak zeminde çok dikkatli kullanmalısın.
Hızdan ve ani manevra ile özellikle de ani frenden kaçınırsan sıkıntı yaşamazsın. 8)
Bu yıl 2 sinde doluda dahil olmak üzere toplam 5 kere çok şiddetli yağmurda kaldım.. Gerçi maksimum 80 e kadardı süratim.. Viraj ve dönüşlerde pek bir şey hissetmedim. Gerçi motor daha 1250 km de :)
yorumlar için çok teşekkürler arkadaşlar :D inşallah yağmur yağmaz da cst leri kuru kuru eve getirebilirim .
Bir kaç sefer sürüş yaptım, yağmurda düz gidişlerde sorun yok ama gel gelelim dönüşlerde virajlarda sıkıntılı yere tutunmanın çok az olduğunu hissedebiliyorsun yaş zeminden kuru zemine geçince aradaki fark bariz belli oluyor.
1 mayıs da benim RR ye kontak açtım ve maşallah yağmur hiç eksik olmadı.1 aydır her gün neredeyse yağmur da motor kullanıyorum.
Forum da okumuştum yağmurlu havalarda bizim lastiklerin tehlikeli olduğunu.ilk kontak açtığım gün dikkat etmeme rağmen 80 km hızla giderken fren yapmak icap etti ve azıcık arka frene dokunur gibi olurken, hafif arka tekerin kaydığını gördüm ve motoru kompresör yaparak hızını kestim.
İlk gün tecrübemden sonra anladımki bizim lastikler gerçekten ıslak zeminde çok tehlikeli.Bu yüzden yağmurda sürüş yaparken asla hızlı gitmedim ve dönüşleri de motoru yatırmadan, dik bir şekilde yapmaya çalıştım.
Eğer yazdıklarıma dikkat edersen hiç bir sorun olmaz.Sonuçta 1 aydan bu yana genelde yağmur altında 950 km yol yaptım.
Bu arada yarın ya da en geç öbürgün rodaj dan çıkıyorum beyler.Vatana millete hayırlı olsun :)))))
o zmn bu yazı atlattıktan sonra onlarında icabına bakmak lazım . Tanju abi hayırlı olsun darısı başıma :D