-
mistik problem!!!
merhaba herkese
regal raptor dd250 klasik kullanıyorum motorum 2006 model motorda kendimce kacırma problemi diye bir sorun buldum sabit hızlarla giderken genellikle 4. ve 5. viteste sanki gazı kapatıp hemen geri acmısım gibi birseyler oluyor debriaj tasını yeni degistirdim sanzıman hilalleri degisti alt zincir takımı degisti ama duzelme olmuyor kaplin lastigi saglam sebebi nedir? boyle bir sorun sanzıman dislilerinden olabilir mi? bu sekilde bir problemle karsılasan oldu mu?
simdiye kadar neler degistirdim :
piston sekman gomlek
alt zıncir takımı
komple debriyaj
subap
krank mili elden gecirildi
hava filtresi hortumu
manifolt lastikleri
subap ayarı
senkron ayarı
-
Can berk makina debriyaj kaçırıyor gibi tepki vermiş ama debriyaj balatan ve tası (baskı) yeni bu durumda
Debriyaj balatası baskısının yayları ayarsızsa yapabilir
sentetik yağ kullanıyorsan debriyaj balatası kaçırma yapabilir 8)
Birde karbiratörden olabilir
-
yaylara conta atıp ıyıce sıkılastırdık sanzıman dislileriden supheleniyor ustam ama sanzımanı ınceledik zamanında ve hilallerde sıkıntı var dedi degistirdik yagdan yana sıkıntım yok karburatorum de yani temizlendi ve ses olarakta yalama sesi gelmiyor sanki tamamen gazı kesmisim de yaniden aynı duzeyde basmısım gibi oluyor devirde yukselme yok celil abi ve bu durum can sıkmaya basladı artık kample sanzıman alsam yine duzelmeyecek sanki 120tlye buldum aslında ama guvenemiyorum
-
Telefonda Konuştuğumuz gibi şanzuman dişlileride yenilersen makinanın heryeri sıfırlanmış olucak ve inşallah sıkıntıda çözülmüş olucak keyifle makinaya bineceksin 8)
-
Selam
Benim kullandığım klasik motorda, 2 vites böyle yapiyordu. Şanzıman dişli leri değişti sorun ortadan kalktı.