Servise Dikilitaş'a gidiyorum Ali Usta'ya.Alırken çok uğraştım ,aldıktan sonra hiçbir problemim olmadı. :)
Yazdırılabilir Görünüm
Elektrik aksamı problemi yeniden hortladı :(
Kafayı yicem... Bu gün bu güzel havada şimdide arkadaşımın en başından beri tavsiye ettiği servise bıraktım motoru...
Wd 40 ı parfüm gibi kullanmamak lazım tabiki :) Otopark a verdim motoru rahatım artık... Ayda 2 yıkama da beleş :) Sabah kalktığımda koşarak tedirginlikle bakmıyorum camdan :)
Dün gece yine akü şarz etmediğini beni bi araba hayvan gibi sıkıştırınca anladım... Güvenli bi yerde sağa çektim ve bi baktımki kara şovalye gibi dolaşıyorum ortalıkta . Kask ve tepeden tırnağa siyahım , motor siyah ve farlar yanmıyor ! Yolumu 30 dk uzatarak ara sokaklardan ve ışıklı yerlerden kendi kendime küfür ederek eve döndüm. Bu sabah erkenden kalkıp derhal usta ya bıraktım motoru... Araba kullanırken bile gündüz farlarımı yakarım... Ama ne park , ne korna , ne sinyal , ne de far çalışmayınca tam bir kamikaze durumu
Bu usta da yapamazsa artık motorun full elektrik tesisatını söküp sıfırlamayı düşünüyorum.
Sahibinden de bir dd100e gördüm. Motoru değişik. .. ? İnci hoca nın motor mu acaba ?
İnci Hanım'ın motosikleti olabilir , ancak çok ucuza gidiyor.
Evet fazlasıyla ucuz ve bi o kadar da temiz. Üzerindeki motor ne motoru acep ?
Modenas motorların uyduğunu duymuştum bunlara ...
Evet inci hocamın motoru o, ne bela motor oldu be, hem paraya hemde harcanan zamana yazık oldu gerçekten...
Motor değiştirmek sakat işte , sürekli problem yaşadığını okudum ben de.
İnci hocam biraz boydan sebep bu sorunlar çekti işte, birazcık daha boyu uzun olsaydı 250 lik motora rahatlıkla biner bu kadar eziyeti çekmezdi, sağlık olsun diyelim, umarım satar ve iyi bir motor alır kendine hocam...
Eveet benim de sıkıntılarım belli oldu :)
Bu gün motoru verdiğim usta aradı ve arızaları tamamen tespit ettiğini söyledi.
- Fazla Benzin sarfiyatı : Yakıt deposunda çatlak (önceki serviste olmuş)
- Değişmesi gereken bir benzin musluğu (filtreli olan honda musluğu takılacak)
- İptal edilmiş bir jikle (neden iptal edilmiş ne zaman edilmiş bilgim yok)
- Arızalı ve şarz etmeyen bir konjektör : Honda Activa konjektörü takılacak.
- Bundan sonra farlar manyeto ya bağlı , diğer ekipmanlar akü ye bağlı olacakmış.
- Ayrıca yeni bir karbüratör ayarı.
Toplam masraf : 200ytl
Teslim süresi : 1 hafta
Bir bardak soğuk su parası 25Ykr :)
Sen de ciddi masrafla başladın bu işe.Hayırlısı...