Evet ön çamurluğa tozluk tak delikleri de hazır var. Ben faydasını gördüm.
Yazdırılabilir Görünüm
Evet ön çamurluğa tozluk tak delikleri de hazır var. Ben faydasını gördüm.
Dostum onu hiç kafana takma o bir sorun deil sorun sende!Alıntı:
caser Nickli Üyeden Alıntı
Bu motorun şanzuman dişlileri çok iyi deil özellikle geçiş aralıkları yönünden.
Bazen 2. vitese atarken tam oturmak çok ince bir ayar istiyor onu çözersen sorun ortadan kalkıyor. Yani geçmiş gibi görünsede aslında geçmiyorboş vitesle 2. vites arasında kalıyor. Yük binince özellikle rampalarda ve ani ivmelenmelerde boşa kayabiliyor.
Genellikle bu sorunu3. vitesten 2. vitese geçtikten sonra yapıyor. Bunu önlemenin bir kolay yolu var oda vitesi 3 ten 2 ye atmak istediyinde 1 e at sonra ikiye çek ozaman yapmaz tabii bu işlemi yaparken elin hep derbiyajda olacak yani birdeyken motora bindirme dişlilerine yazık olur :cry:
Yenikoylu_ua demişki;
Kino baba eksikler için özür.RR'ım 250lik sefaköy Özdikmenlerden aldım.anahtar teslim5000 ytl ye aldım bir asya 150 7B vardı onu datakasa verdim üstünede 3500 verdim hayırlı bir ticaret oldu sanırım.Firma sahibi Mehmet kardesimde çok ilgilendi bir günde ruhsat işlemlerimide halletti sağolsun.Ama servis dersen daha bilmiyorum henüz 120 km deyim Mehmet kardeş dikilitaştaki Ali ustayı önerdi ama forumda pek olumlu konuşmuyolar kararsız kaldım.Aslında benim işyerimin iki arka sokağı Aliustanın yeri önerilerinize açığım.
Dostum Ai ustaya gidebilirsin!!
Bak eskiden bizlerde çok eleştirdik ozmanlar hakediyordu.
Ancak şu ayrıntıyı eklemek istiyorum bu adam önceden bir yerde maaşla çalışıyordu bir çalışandan nekadar ilgi bekleyebilirsiniz ancak daha sonra kendine yer açtı dolayısı ile kendi işi ilgisi arttı. Bir diğer konuda bu adamın eksikleri vardı ama zamanla bu eksiklerini hızla kapattı yiğidi öldürmem hakkını veririm!! Şuan olgunlaştı ve bence çok iyi hizmet veriyor. O artık eski ali usta deil bu böle biline!
arkadaşlar sabah işe geliyordum. kırmızı ışıkta beklerken birden motor durdu ki o ana kadar hiç bir problem yoktu motorda saat gibi çalışıyordu. motorda elektrik namına hiç bir şey yok marş tan ses gelmiyo. boş vites ışığı yanmıyo. vurdurmaya çalıştım o da olmuyo. pazar günü servis kapalı. kaldırıma çıkardım bıraktım motoru işe geldim. canım çok sıkkın...
tersadamın kardeşim.. canını sıkma yavvv.. belkim teker felan patlamıştır... niye üsüyon kendini bu kadar...
akünün yanındaki ana sigortaya baktınmı peki....hiç elektrik yoksa ordan yapar...
Elektriksel bir problemin var dostum, Kutup başlarına, sigortaya falan baksaydın, ya önemli ya önemsiz birşeydir :D inşallah tesisatın yanmamıştır ...
motorun sol tarafında bir yerde sanırım altta metal bir kapak varya birkaç aliyenle sıkılı uzunca nikeajlı olan işte onun altında komple aküden çıkan elektrik bir kablo ile oraya geliyor ve orada bir soket var ona takılı onla motorun bütün elektrik sistemine dağılıyor işte o soket yerinden çıkabiliyor ve motorda akü sağlam sigorta sağlam hiç bir tık yoksa o soket çıkmıştır yerinden.Alıntı:
madasret Nickli Üyeden Alıntı
Banada aynısı olmuştu birkere saatlerce uğraştıktan sonra buldum ve bantladım birdaha çıkmasın diye.
Eğerki oda ok se korkarım senin elektrik sistemin yanmış olabilir.
Mümkünse arka çamurluğun altına eğil ve bak çamurluğun içinden yukarıya clips lerle tutturulmuş kablolar var arka taraftaki lambalara giden. işte o kablolar sarkmış ve bir hasar varsa elektrik sisteminin yanmasında en büyük faktörlerden biri olur. Çünkü dönen tekerlek onları birbirine sürterek kısa devre yaptırabiliyor.
sigorta yanmış sigortayı değiştirince çalıştı ama çetincanda her ihtimale karşı sigortanın neden yandığını bulmak için motoru inceliyolar. sebebini bulduklarında haber veririm size
sevgili raptordaşlar
geçen c.tesi ali ustaya gittim ve motorumun eski karbüratörünü geri taktırdım
eski karbüratör altan motordaydı benim motora yeni karbüratör takılmıştı
ali ustanın dediğine göre altan motorun taktığı sıfır karbüratör eski tip
benim motor acaip çekişden düşmüştü neyse ki şimdi performans 2 ye katlandı
ayrıca zinciride değitirdim oringli zincir taktık vibrasyon sorunumda bayaa azaldı
sizlerle paylaşmak istedim
Kazasız sürüşler Alper'im..Paylaşımın içinde ayrıca teşekkürler.. :)Alıntı:
alper_tim Nickli Üyeden Alıntı
Volkan ne etti acep :? hiç sesi çıkmıyor :|
Şu benim vibrasyon olayımda çözülsün başka birşey istemiyorum :(
Saol fatihim darısı senin başınaAlıntı:
FATİH Nickli Üyeden Alıntı
volkanım motoru çıkardığı gibin koyar resimleri felan buraya haber verir o bize :lol:
Alper yeni tip karbüratörler Japon malıymış.
ABOO çok sevindim o zaman benim motora eskisini koyduk motor kendine geldi beaaa :lol: :cheesy: :cheesy:Alıntı:
Aksu Nickli Üyeden Alıntı
ARTIK REGAL RAPTOR DÜNYASINDA BENDE VARIM 10.06.2007 TARİHİNDE 250-9E ALDIM SİZLERLE OLMAK COK BÜYÜK BİR ONUR VERECEK SEVGİYLE SAYGIYLA BİRLİKTE NİCE GÜZEL GÜNLERE
Fahri kardeşim hoşgeldin allah kaza bela vermesin tanışma bölümüne bi topik açta seni daha yakından tanıyalım.Türkiyenin neresindensin yaş kaç ne işle uğraşıyorsun vs vs
bi şey soracam gülmek yok ama
benzini ana depoya veya yedeğe alma zımbırtısının konumu ne şekilde olmalıydı.
engin abi zımbırtının uzantısı (kuyrugu) aşağıda oldumu ana depoda zaten tam zıttıda yedektir abi saygılar
mrb arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım sayılır hepinize hayırlı sürüşler ve yolculuklar dilerim
dostum yanlıs yere yazıyorsun kendıne aıt bır topık ac...Alıntı:
tt.custom Nickli Üyeden Alıntı
Üye olmadan başladım,üye oldum,nihayet tüm forumu okudum.Eksiklerim varsa faydalı olur dedim, oldu da.Benim motorum R&R250E9-B Hemde kırmızı.6000 Km'yi devirdik.Çoğu uzun yol.Tüm herşeyi orjinal.(DİLİMİ ISIRAYIM BARİ)Yani buji,hv.filtresi.zincir vs.Yağını kendim değiştiriyorum.Gerektikçe bujileri fırça ve ince zımpara yardımıyla temizlerim.Her ay muntazaman zinciri kontrol eder ve yağlarım.Benzinimide özellikle 95 oktan alırım.Bunların sayesinde motorum şehir içinde 115 şehşirler arası 100 kuruş yakıyor.Eğer basmassam birdepo ile 330 km yapıyorum.Sizinle paylaşmak istedim
Sağlıcakla kalın.
Şehir içinde kendi rekorumu kırdım 324 km de rezerve açtım kilometrede 102 kuruş yaktı
Valla süpersin.Motoruna va sana maşallah.Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.
Arkadaşlar motorumda şöyle bi sorun var ne yapmalıyım??....
1. viteste 30 km.. 2. viteste 65 km... 3. viteste 105 km hız yapabiliyorum devrinde kullanarak ama 4. viteste hızlanma yapamıyorum sadece 105 km sabit hızda kalabiliyorum tam gaz vererek,,, 5. viteste ise hızım yavaş yavaş 80 km hıza düşüyor..
bunu servise anlattığımda bana karbüratörü falan açıp inceleyeceklerini ve sibop ayarlarının yapılabileceğini söylediler... (Doğru mudur ? )
ayrıca arka frenim iyi değil serviste kontrol etti, freni onlarda beğenmedi ve direk şunu söyledi ''tekeri çıkarıp balataları temizleyeceğim..'' ama benim motorum 2500 km de henüz.. yağmurda çamurda da kullanmadım bi
le..
lütfen beni bu bilgisizlikten kurtarın.cevapları bekliyorum :|
Şu yukarıdaki mailime lütfen bir cevap.... :?: bekliyorum arkadaşlar napıım ben?
1.
yaa dostum bu ıste bır anaormallık var 3 vıtesın devrınde 105 km hıza cıkman bıraz degıl hıc olanıgı olmayan bır durum motoruna kulak vrdınmı 3 vıtesde 105 km hıza cıktıgındakı sese yanlıs anlama ama aklıma gelen sey senın sanzuman hatalımı ne :idea: :idea: :oops:
3. viteste 100 ün üzerine çıkıyorum bende ama 4, e atınca en fazla 120 yapıyor.. 5 e takıncada çantaların yüzünden 100 e geriliyor kilometrem ancak hava çok müsait olursa bayılma yapmıyor....
Rigormortis senin sübaplar acayip gevşek, onlar ayarlanacak, sonra da karbüratör ayarı tamamdır. sonra 5. vitese atıp da benim motor gibi belki 150 ye çıkarsın.
Bende anlayamadım ne oldu bu motora.. zaten şu an 3 vites motor kullanıyorum diyebilirim.çıkabildiğim max. hız 105 km. hepsi bu.Mehmet abi senin dediklerini yaptıracağım artık.sonuçları yazarım buradan.
okan abi durumlarımız pek de farklı değil sanırım ama ben 4. viteste daha fazla hız elde edemiyorum ve 5. vitesin hiç bir anlamı yok motorumda... :?
Olmadı senin motoru ben bir göreyim, sonra git ustaya. Malum piyasa da usta çok da işi halleden pek yok.
tabiki..o zaman motorumu getirecem müsait bi ara.lütfen bakalım.birlikte halledecez bunu kumandanım.teşekkürler,yalnız olmadığımı bi kere daha anlamış bulunmaktayım 8)
Aksu Dede bendemi motoru sana getirsem bu 150 lileri hiç göremedim bende
Benim motor öyle açıldı ki, durdurmaya frenler de yeterli olmuyo. Ama Okan bak kızdı motorum gitmiyo diye, Aprilla aldı sonunda. Yokuş aşağı onunla da kapışırım da işte da sı var çözemediğim. Heheheh
ilahi AKSU DEDE....ömürsün yavv... :mrgreen: :mrgreen:
rigor .. senin motor sabahları çalışınca soğukken kalkışda zorlanma yapıyomu .. bayılma felan....eğer ölle bişi varsa AKSU DEDE nin dediği gibi sübap ayarları çok gevşemiştir .. motor sıkıştırma yapmayınca doğal olarak tam güç üretemez...ve sende vites büyültükçe gücün rüzgara yetmeyeceenden yavaşlama olur...
Okan abi sabah zorlanıyordum gerçekten ki garajdan çıkmam için dik bir rampa var..geçen hafta genel bakımdan sonra yağ değişti,hava filtresi temizlendi falan..açıkcası öyle bi sorun yaşamıyorum şimdi.yalnız cikleyle çalışıyo ya da gazı bi kaç kez yokladıktan sonra çalıştırıyorum ve 1 dakika bekliyorum.hepsi bu..
Yarın Mehmet Aksu abimle servise gidiyoruz ve sübaplara baktıracaz işallah..sonuçları da yazarım buradan.teşekkürler :D
Sizin konuyla lakasız oldu ama merak ettim bu göstergel çalışıyomudur???
http://www.postimage.org/aVB8uyS.jpg
arkadaşlar forum da bir yerlerde sürücü koltuğunu modifiye eden bir arkadaşın paylaştığı bir foto vardı
seleyi komple söküp daha alçak tek kişilik bişi yapmış
arıyorum ama bulamıyorum
yerini hatırlayan var mı?
herkese selam arkadaşlar dün bi motor alacağımı söylemiştim motoru satan arkadasla konustuk anlastık ali ustaylada konustum motor masrafının yanında biraz da kaporta masrafı var dedi.bu ilk motorunsa düsüp kalkmayı bunda öğreniceksen al dedi kafama yattı aslında ama bu motor alım satım devir işleri hakkında hiç bişi bilmiorum yardımlarınızı bekliorum
hepinize saygılar sevgiler
hortlatma mevsimi açıldı en eski konuya mesaj yazma donemi başladı kolay gelsin arkadaşlar :D
Bu sayfa Regal genel tamir bakım sorunları için açılmıştı, tabii değişik konularda yazılınca gün geldi durdu. Aslında bu sayfanın teknik konuları içermesi açısından yürümesi lazım. Her teknik soruya ayrı topik açmaktansa buradan devam ettirmek uygun olur, tabii ilgilenenler için öneri.
ghostriders kardeşim senin alım satım masrafın ortalama 350 YTL. tutar, hesabını ona göre yaparsın artık.