-
Evet arkadaşlar... Yeni motorumu aldım.
Kymco Agility 125
Sanırım biraz eski hayallerim canlandı ve ilk almak istediğim motor du. Bu motordan sonra da Kymco Venox alıp chopper a hızlı bir geri dönüş yapacağım.
dd100e halen satılıktır. Sitede 1800 fiyat verdim ve motor halen kapalı garajda yatıyor. Sanırım bu motordan soğumamın sebebi altımda bisiklet gibi durması. 90 km/h ı geçmemesi . Ve kız arkadaşımın binememesi.
Neden 250 cc bir raptor almadım ?
Çünkü 2. chopper ım çinli bir motor olsun istemiyorum açıkçası. Çinli motorlar çok hassas motorlar ve çocuk gibi bakım istiyorlar. Ben çok memnun kaldım bir çok kişinin aksine , iyiki almışım fakat dediğim gibi bir sonraki chopper ım gerçekten 250 yada daha üst bi cc olabilir :)
Bizim siteden birisi motorumu almak isterse hatrı sayılır bir indirim yapacağım. Şayet cuma gününe kadar arar yada mesaj atarsa. (o kadar vefamız olsun)
DD 100 e ile veda turlarım başladı. Herkese iyi sürüşler :)
-
Bu arada ceza konusunda sizi bilgilendireyim... :)
Şayet benim gibi yüklenip sırt çantasına, ben burdan basıp gidip bir tekirdağ yapayım, köftemi yiyip geri döneyim , hemde motorumun rodaj ı olsun diyorsanız...
1 yanınıza kesinlikle
Ehliyet (B sınıfı da olabilir)
Tam koruma
Ve ekstra ampül alın!
Gelelim hikayeye...
Öğlen 1 de yola çıkılır.
Ataköy de benzin alınır.
Ağır ağır Silivriye gelinir.
Orda bir mola verilir...
Daha sonra tam Tekirdağ a 10 km kala full korumalı olmanıza rağmen ve hızınızda 70 iken radar uyarısı sonrası çevrilirsiniz.
Motor bağlanmak istenir.Siz itiraz edip B ehliyetini uzatıp buna hız cezası kesin gideyim dersiniz. Kabul edilmez! Memur size ceza nın miktarını ve ağırlığını söyleyince
bi kez yutkunur ve son kozlarınızı oynamaya başlarsınız. Ben öğrenciyim ve bu ceza motosikletin fiyatı kadar!
Size acıyan polis size yaya geçidini kullanmadığınız için 55 ytl ceza keser ve git bi daha bu yolda seni yakalarsam otobüsle devam edersin der...
Not : Durdurulma esnasında önümden 2 adet scooter geçti ve sanırım sayemde yırttılar. Piyango işte...
Dün sınav harcımı yatırdım ve tüm prosedürü tamamladım. Artık 16 nisandaki sınavımı bekliyorum :)
-
Bu arada memurlara eski yöntemleri çağrıştıran kelimeler sarf etmeyin daha çok sinirleniyorlar... Usul usul durumunuzu açıklayın. (nesi açıklanabilirse) Ben tam 15 dk yalvardıktan sonra ekip olarak insafa geldiler :) Çok ucuz atlattım. Şans tamamen.
-
Yahu Burak , DD 100'ü alırken hata ettiğini düşünmüştüm , satacağını söylediğinde bu hatadan dönüyorsun sandım.Ama olmadı , şimdi de gidip scooter almışsın...Hadi hayırlısı artık. :)
Bu arada zaten ehliyet olmadan şehirler arası yola hangi cesaretle çıktın , aklım almıyor!
-
uehuehe :) valla ne desen haklısın Batis.
dd100e aslında hedefim dışında hiç düşünmediğim bir motor du. Sadece denk geldi. Bi çeşit takas ile aldım onu.
Agility e gelirsek.. Daha önce test edip çok beğendiğim bir scooter. Tabii ben chopper kullanıp seveceğimi hiç hesaba katmamıştım.
Bana 1 mağaza hariç hiç bi yer kredi çıkartamadı. İşim performans üzerine günlük bir iş. O yüzden agility benim büyük motora girmeden önceki son durağım.
Ahh Venox ahh diyorum :)
-
Hayırlı olsun Burak , kazasız belasız kullan da , gerisi gelir. :)
-
Teşekkürler batis ;)
Ya satmadan önce bi kez buluşsak yaw. ? Ne dersiniz ? Merak ettim diğer 100 lük tay ları :)
-
Değerli Arkadaşlar,
Motor kullanmaya yeni başlıyorum, çocukluğumda kullandığım mopedleri symazsak tabiiki.
Bu yüzden direksiyon ve trafik tecrübesi elde edebileyim diye, Otomatik vitesli RR 100 ile başlamayı düşünüyorum.Evin ve işyerim arası 10 Km ve düz yol, hergün yapacağım 20 Km lik bu tecrübe ile sanırım 1 sene içinde trafikte nasıl sürüş yapacağımı ayna kullanmayı falan öğrenebilirim.
Akabinde RR 250 alıp vitesli kullanmaya başlayacağım.
Sizce de uygun bir fikirmidir ? Bu arada Buraxdj arkadaşım satmadıysan motoruna talibim, madem o kadar bakım vs yaptın...Sanırım 10 numara olmuştur.
Sağlıkla Kalın
Ufuk
-
Bence 250 cc vitesli motorla da kullanmaya başlayabilirsin. Düşündüğün kadar zor olmadığını göreceksin.
-
Onu alırsam çarparım gibime geliyor..Eskiden olsa önemli değildi de, şimdi yaş 40 oldu bu yaştan sonra azdım ben :-) Çoluk var çocuk var, ben her sürüşümü bir macera gibi göreceğim o hazzı alacağım kadar direksiyonum olsun istiyorum o yüzden otomatik vites başlarda biraz daha pratik değilmi ?
Sağlıkla Kalın