uzaktan kumanda kontak ve alarm
ben raptoruma uzaktan kumanda ile motor calıştıran alarm takmak isterim
ancak ;
raptorun ayağı yerde iken motor çalışmaz bunu iptal etmenin ne gibi mahsurları olur
veya faydaları nelerdir.
bu soguklarda motorun 3-5 dakika calışması gerekli ayak yerde iken çalışmadıgından dolayı üstüne oturup motoru çalıştırıp üstünde 5 dakika ısıtma yapmak zorunda kalıyorum ev bahceli yani calınma gibi bir durum söz konusu değil ( o zaman niye alarm takacaksın demeyin evin önünde degil cünkü şehir icinde alarmın faydası oluyor)
ne dersiniz kontakla ayağın baglantısını kesmelimi ??
irtibatı kesen varmı nasıl bir durum oluyor.
Re: uzaktan kumanda kontak ve alarm
Alıntı:
Kino Nickli Üyeden Alıntı
raptorun ayağı yerde iken motor çalışmaz bunu iptal etmenin ne gibi mahsurları olur
veya faydaları nelerdir.
bu soguklarda motorun 3-5 dakika calışması gerekli ayak yerde iken çalışmadıgından dolayı üstüne oturup motoru çalıştırıp üstünde 5 dakika ısıtma yapmak zorunda kalıyorum
Ben de motoru ısıtırken üzerinde olmaktan canım sıkıldığı için iptal etmek istedim, kafam karıştığı için vazgeçmiştim, ama işi çözdüm sanırım.
Bu konuda farklı görüşler var.
Yan ayak müşürünün yararları;
Yan ayak açıkken marşa basıldığında motorun düşmesini önlemek, yan ayağın açık unutulmasını önlemek ( ki ayak açıkken viraj alma durunda düşmeye yol açabilir) ve hızla giderken kasis veya çukura düşme ile ayak açıldığında stop ederek sürücüyü uyarmak (ne kadar mantıklı bilmiyorum, ayrıca bu durumla karşılaşan var mı bilmiyorum))
Zararı ise;
Hızla giderken kasis veya çukura düşme ile ayak açıldığında stop ederse oluşacak koprasör etkisi ile motorun kontrolden çıkabileceği ( ki bu durumda da debriyaja basılarak tehlike önlenir ama kafamı karıştırdı)
Sonuç;
Fikrim şudur, önce bu muşuru iptal edip yerine ayak açıkken kontak açıldığında devreye girecek bir buzzer takmak. Bu henm ayağın açık unutulmasını önler hem de yolculukta açıldığında haber verir. Bunun yanıda ayal açılmasıyla stop etme ve ayak açıkken çalıştıramam sorunu da ortadan kalkmış olur.
Ne dersiniz?