Anlatmaya başlamadan, iyi dileklerin için teşekkür ederim :) Riderların geri kalanı çok alışık galiba bu custom çalışmaların, çok iplemediler :) Neyse, gelelim yapılan işlemlere...
Değişen parçalar:
Elcikler
Manetler (6 kademeli ayarlı)
Aynalar
Kuru kafa stop
Örümced led sinyaller
Projeksiyon ampul ve Renault Toros Farı
Yan plakalık
Açık hava performans filtreleri
Tek sele (bunu, motoru alır almaz kendim değiştirdim zaten)
Metal sargı boru kaplama
Bunlar dışında amortisörler, krom kaplı plastik motor kapakları, kaliperler, fren pedalları, arka çamurluk tutucular, kısacası egsoz hariç tüm krom parçalar mat siyaha boyandı. PlastiDip yaptırdım ama çok uzun ömürlü olacağını sanmıyorum fırın boyaya geçeceğim yaz sonu.
Ayrıca fren hidrolik yağı, zincir yağı, motor yağı değiştirildi. Karbüratör, debriyaj ve fren ayarları yapıldı.
Ön teker milinde 3mm fabrika çıkışı eğrilik vardı. Yetkili servis bir türlü problemin teşhisini bile koyamamıştı. Custom ön teker mili yapıldı ve problem toparladı.
Sadece sol kaliperimde hala ufak bi bozukluk var daha onu çözemedik ama eminimki şu an benim oğlanı bu hale getiren yer, hiç zorlanmadan bunu da halleder.
Bütün bu çalışma, işçilikle beraber toplam 1200₺ kadar bir meblağ tuttu. Tabii ki internetten sipariş verilerek daha ucuza getirilebilirdi ama o kadar uğraşacak ne benim vaktim var ne de sabrım.
Bunun yanında, oğlumu son somununa kadar güvenerek emanet edebileceğim bir üstad ile tanışmanın bedeli paha biçilemez...