RaptoRRiders
gerivites :)
Yazdırılabilir Görünüm
RaptoRRiders
gerivites :)
Arkadaşlar motorumu ( adı siyah inciymiş bizde değiştirmedik üzülmesin diye :) ) aldım 2012 model 250 e9b klasik afyondan getirdim 4 saat yol sürdü alışık olmayınca baya bi yordu doğrusu .birkaç sorum olacak öncelikle yolda benzin almak için durduğumda motorun altından 2 tane karbüratörden gelen ve nereden geldiğini tespit edemediğim ucunda delikli bi tıpa olan hortum daha var oralar yağlanmış sanırım tıpalı horyumdan damlıyor o yağ bu durum neyin nesidir beni baya bir korkuttu doğrusu yolda bırakacak diye allahtan kalmadan gelebildim .bir sorumda hava filitresi nerede dir , zincirde baya bol ben kendim gerdirmek istesem nasıl yaparım elim takım takvalat tutar evel allah :) birde vites sert geldi bana ayağımın üstü ağrıdı gelene kadar vites değiştirirken biraz zor geçiyor yani dokununca şık diye geçmiyor vites sert yani birdeee akünün yanında radyötöre giden bidon varya onamı koyucaz suyu radyöter kapağından mı bu arada çok aşırı bir titreme yok motorda bu güzel hafif eyimli yolda 145 i gördüm normal yolda 130 u rahat görüyor sürüşü zevkli baya kanım ısındı siyah incime..
Engin yeni RR un hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle kullanmayı nasip etsin resimlerini bekliyoruz nazar
motorun altına inen iki hortumun biri yağ buharı tahliyesi diğeri benzin depo tahliyesi motor çok sıcaklarda ve ve uzun yol sunrası yağ tahliye hortumundan birkaç damla yağ gelmesi normaldir ama sürekli ve daha fazla geliyorsa kontrol ettir
Hava filitresi sol yan kromaj kapağın altındaki siyah plastik kutunun içinde
viteslerin sert geçmesi debriyaj ayarından olabilir ayarı debriyaj kolunun tel girişinde ayar vidası var oradan yapılıyor
zincir ayarı arka teker göbek vidasını gevşet sonra arka maşanın en ucunda dışa bakan yerde çift somunlu ayar vidaları var sağ ve sol ayar somunlarını eşit olarak yarımşar tur sıkarak gevşeklik kontrolü yaparak işleme devam et doğru ayar zincir yukarı ve aşağı 1-2 cm esnemesi gerekiyor
Tabi bu işlemlerin hepsini sen makinaya alışıncaya kadar servise bakıma gittiğinde kolayca yaptırmak daha doğru olur 8)
Başkan Teşekkür Ederim BİLGİLENDİRMENİZDEN DOLAYI en yakın zamanda resim yüklemeye çalışıcam , uzunyolda gelirken molada durduğum zaman biraz fazla damlatıyordu alttan yağ şimdi şehir içi kulanımında kısa mesafelerde bazen 1 2 damla geliyor sanırım normal bi durum uzun yolda korkuttu beni meret :)
Başkan Bu Debraj Ayarı Olayı Tam olarak Nasıl Olacak Debraj Kolunu Sıktığımda Telin Çektiği Alttaki Kol Sonuna Kadar Çekiliyor Merak Ettiğim Olması gereken aslında sonuna kadar çekebiliyor olmasımı yoksa fazlamı çekiyor acaba benimkisi yarım felanmı çekmeli acaba ona göre ayar yapayım veya yapmayayım . aslında bitane rr250 bulabilsem buralarda bakıcam ondaki vites geçişleride aynımı belki de normaldir ilk motor olunca işte pimpirikli oluyor insan :)
Engin aramıza hoşgeldin; kazasız belasız sürmen dileği ile.
Farın da, yolun da açık olsun.
Sevgiler.
tb