-
Benim bildiğim fiyatı firmaların merkezi veriyor. Tanıdık falan çok bir etkisi olacağını sanmıyorum. Ben de ilk motorumu alalı 2 3 hafta oldu. Sigorta için aldığım fiyatlardan 3 ü eğer yanlış hatırlamıyorsam Axa 950, aksigorta 650, hdi 465. Burada arada çok büyük uçurum olabileceğini göstermek istedim. Ayrıca fiyatların bu denli yüksek olmasının sebebi de Sigortacı bi "tanıdığın" :) söylediğine göre son 3 ayda art arda 2 kez zam yapmışlar ve 4 hafta kadar önce yüzde yüz bir daha zam yapmışlar. Bana eğer 2 ay önce gelseydin 250 ye hallederdik dedi. Ben 25 ağustosta sigortayi yaptırdım. Bu zamların sebebi de ülkedeki çıt kırıldım ekonomi ve uçan döviz kurları elbette
SM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Abiler, ben banka sigortacılığı bölümündeyim, çalışma alanım elementer sigorta değil ama ben bile bir gerildim :) Bu ay sonu benim de trafik sigortası bitiyor ve yenilemem gerekiyor. Görünen o ki kuzenim elementer sigorta acentesi bile olsa sağa sola bakmakta fayda var...
Kasko/Sigorta konusunda öğrendiğim önemli 1-2 detay var, sizlerle de paylaşmak isterim;
2014 başında araba almıştım, arabayı teslim almadan kasko, trafik sigortası falan araştırma yapıyorum, fiyatlar özellikle kaskoda birbirinden çok farklı çıkıyor...
İlk kez araç sahibi olacağım için, konuya da yabancıydım, ama genel olarak söylenen şuydu;
- Kasko konusunda ucuz fiyat deyip kolaya kaçmamak lazım, çünkü kasko dediğimiz şey trafik sigortasından biraz farklı bir sistemde çalışıyor. Duruma göre hatalı olduğunuz pozisyonda kendi aracınızın masrafını kasko ile finanse etmek gibi bir seçenek var, ama bu noktada birkaç firma var ki, bu firmalardan şaşmamak lazım.
Sebepleri ise;
1) Ucuz kasko bizde, gel bizden yaptır diyen firma, hatalı olduğunuz kazada olur olmaz sebeplerden ötürü " bu olay kasko kapsamı dışı vs " gibi yan çizme yoluna gidebiliyor.
2) Firma adı duyulmuş güvenilir bir marka olsa bile, kaza yaşadıktan sonraki hizmetlerde çok zayıf ya da arayıp konuyla ilgili muhattap bulmak çok zor olabiliyor.
3) Kasko konusunda bankalar da aracı kurum olarak size yardımcı olabilir, ama bankadaki müşteri temsilcinizin size kasko yapabiliyor olması, segem lisansı sahibi olması, maalesef onun bu konuda uzman olduğu anlamına gelmiyor, o yüzden acente yerine bankayı tercih etmeden önce 2 kere düşünün derim.
Bir diğer önemli konu ise kasko ve sigortalarda ruhsat sahibinin yaşı ve aracın durumu;
Kuzenim özellikle aracı alırken ruhsatı annemin üzerine almamı tavsiye etti çünkü;
- Ruhsat sahibinin genç olması
- Bekar olması
gibi konular çıkacak kasko ya da trafik sigortası priminin yükselmesine sebep olabiliyor.
Konumuz motor iken bunun pek etkisi olur mu bilemem ama;
Örneğin aldığınız arabanın kırmızı renk ( sanırım 1-2 renk daha vardı ) olması bile kasko fiyatını etkileyebiliyor ( trafiği etkiler mi bilemem ?? )
Beyaz, siyah ve metalik gri gibi araçların primleri genelde daha uygun çıkıyormuş. Tekrar söylüyorum, konumuz motor olduğu için etkileyebilir de etkilemeyebilir de...
Dolayısı ile özellikle trafik sigortası için fiyat alırken sigorta acenteniz/uzmanınıza danışın. Eğer ruhsatın aileden daha yaşlı bir bireyde gözükmesi fiyatı etkileyecekse, ufak bir devir ile daha uygun fiyat almak adına bu seçenek değerlendirilebilir derim...
Keyifli sürüşler ;)
-
Ben 590 ile 140 arasında fiyat aldım :)
Ergo en uygunuydu. Tüm firmalara sor fiyatlar çok fark ediyor.
-
sigortam.net
koalay.com
gibi sitelerden tüm firmalar için fiyat alabilrsiniz.
-
ben 2 gün önce 2006 model 250E - 9 (2012 trafiğe çıkış) 05 plaka (ergo) 85 tl ye yaptırdım. geçen yıl 110 du.
sanırım plaka da fiyatta büyük etken.
1- Plakayı değitirin. küçük sessiz sakin bir ilin plakasına geçin.
2- Motoru 40 yaş üstü, kaza yapmamış, (anneniz olabilir) üstüne yapın.
3- Genelde sigortacılar, çalıştıkları bir kaç firmadan fiyat alıyorlar. Birde bazıları, tüm sigorta firmalarından fiyat alıp size en ucuzunu sunuyorlar. emin olun buda çok fark ediyor.
-
Aynen, bende en iyi fiyatı Ergo' dan aldım 94 TL, aklınızda olsun 8)