Benim on konsolda km nin olduğu krom kısmın tam benzin deposuyma birleştiği yerde sigara çapında bir paslanmaz var beni nasıl ayar ediosun anlatamam. Kolayla yumurtayla olacaksa onada varım da mantıklı bir çözüm arıyorum
Yazdırılabilir Görünüm
Benim on konsolda km nin olduğu krom kısmın tam benzin deposuyma birleştiği yerde sigara çapında bir paslanmaz var beni nasıl ayar ediosun anlatamam. Kolayla yumurtayla olacaksa onada varım da mantıklı bir çözüm arıyorum
Malzemeleri alınca detaylı bilgi için yazarım zaten abi sağolasin
İyi akşamlar.Motorumu aldıktan sonra ben bu soruyu kendi kendime sordum ve aklıma ilk gelen fikir WD40 tı.Almak için bi yakınımın dükkanına gittim ve bana best marka bi sprey önerdi.Tabi hiç duymadığım için bi an garipsedim :soru? Bi yanda yılların WD40 ı bir yanda best :cheesy: Neden dediğimde çalıştığımız bi fabrikadaki japonlar özellikle bunu istedi dedi :) Dur bakalım deyip iş yerinde montaj bölümünde çalışan ve mekanik konularında gayet tecrübeli bi abiye danıştım ve onay verdi.Aldım kullanıyorum size de bi fikir olması açısından yazdım.Su itici özelliği kesinikle doğru alıp deneyebilirsiniz.. Saygılar :)
http://s1.postimg.org/rzx9nvr4r/IMG_20160112_192108.jpg
Benım yaptığım ve yeterli oldugunu dusundugum uygulama su ;
Gaz yagı ıle once zıncır dıslısı temızlenır bır ıkı saat sonra motor yıkanır(cifle) kurutulur once zıncıre normal yag sıkarım sonra etrafına sagına soluna yag bulastıysa oraları gaz yagı ıle temizlerim.Tum metal aksanı gaz yagı ıle yag a doyururum hareketli aksamlar artcı surucu basamagı elcik içi kontak kısmı wd40 larım ( tum motora wd 40 surmem les gıbı kokuyor helekı egzosa geldıyse ve motoru calıstırdıysam :D ) gaz yagı ve wd 40 vıdalarda acılmalara neden olabılecegı ıcın genel kontrol yaparım tamam o ay ıcınde daha da yıkamam yalnızca sıler geçerim.Bunun dısında wd 40 ı surmeyecegınız yerlerı soyleyeyım;
Radyatorle alakalı tum aksam ( fan motoru dahıl )
frenle alakalı tum aksam
egzos ( leş gibi kokar )
zincir (zincirin yagını alır)
gerisinde istersen on lamba plastiğine dahi sıkabilirsin mutlu olmak için :)
Hangi birini denesem aklım taristi her ay birini denerim artık ama şu pasta cila gibi şey mantıklı gelio
Cevaplardan anlasilan genelde wd40 cok kullaniliyor. Eger benim gibi motorunuzu disarida sadece branda ile muhafaza ediyorsaniz yagmur ve nem cok buyuk dusman. Motul un hem jant hem zincir hem pasta cila hemde disk fren balata icin ayri ayri spreyleri bulunmakta. Biraz masrafli oluyor ama bence her bir bolume farkli onem vermeli. Ayrica pas sokucu aliyorsaniz ayni zamanda paslanma onleyici ozelligide bulunmali. Sadece pas sokmek ise yaramiyor, o sprey uzerinde kalicakki birdahaki yagmur camurda metal aksami koruyabilicek. Benim genellikle endisem wd 40 yada benzeri spreylerin civata gevsetme ozellikleri. Elimdeki pas giderici ve nem alici spreyi fren diskine kullanabiliyorum fakat motor bloguna yakin paslanmis birkac civataya kullanirsam acaba motora zarar gelirmi yada oradaki civata gevserde farkedemezsem basima is alirmiyim diye korkmadan edemiyorum.
Ayrica benim motorda zincir degil kayis var. Kayisli motorunuz varsa bebe pudrasi ile temizligini saglamaniz gerekmekte :)