Motor en az yarım saat çalışmamış olsun.Üst taraflara çıkan yağ aşağı doğru süzülür bu zaman içerisinde8)
Yazdırılabilir Görünüm
Motul aldım ve değiştirdim arkadaşlar, motorun gidişi sesi değişti yeminle [emoji7]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hadi bakalım güle güle kullan 😊
[QUOTE=megisback;226990]Motul aldım ve değiştirdim arkadaşlar, motorun gidişi sesi değişti yeminle [emoji7]
Ben de bugun yagi degistirdim! Aynen katiliyorum sesi daha bi guzel gelmeye basladi. Biz 1.5 lt de kaldik. Buradaki yetkili servis 1.5 lt yeter fazlasi sikinti yapiyor demis.
Sevindim kesinlikle kendin yapınca daha bi ayrı oluyor ;-) vites geçişleri ses hızlanma hepsi fark ediyor ;-) eğer yağ tam olarak süzülmezse motorun içinde karterde kalabiliyor o zaman 1.5 lt yetiyor ama süzdürünce 1.8 lt ki blokta 1.8 lı yazıyor ben fabrikasının ve kullanım klavuzunun yalancısıyım ;-)
Mobil'in yağları da güzel ve vites geçişlerinde fark yaratıyor. Tavsiye ederim.
Kullanım kılavuzunda her 2000 km de bir yazıyor ama ben biraz hassas davranıyorum her sezon başı değiştiriyorum arabamda her haziran motorda her nisan ayı yağ değişimi yaparım çünkü yağ motor için candır amaç senelerce sorunsuz kullanmak ve değerini korumak ise bakımları önemli ilk 400 km de rodaj yağı değiştirdim 1220 km de tekrar değiştirdim şu an 1600 km deyim yağla mutlaka buji de değiştiririm kaçarı yok bence sorunsuz kullanmak için senede 70 lira çok değil ;-)
Bu arada izmir i de çok özledim üniversiteyi ege de okumuştum hey gidi günler çok şanslısın yaş da tam zamanı biz orda 525 lere binerdik hem İzmir hem spyder hem de gençlik hepsi kıymetini bilmen gereken şeyler ;-)
Bu arada bende küçük bir bilgi vereyim Hikmet şefimden öğrendiğim :) Tıpaları sıkarken tatlı sert sıkın gevşek olmasın ama çokda sert sıkarsanız motor bloğunu çatlatma riskiniz var buna dikkat edin.