Alıntı:
Kino Nickli Üyeden Alıntı
Bu aradada geçensene bizimle değil Beşiktaşla yarıştıklarını unutmuşlar bizle bir önceki sene yarıştılar sonuç
20:45 Saatkaç
Yazdırılabilir Görünüm
Alıntı:
Kino Nickli Üyeden Alıntı
Bu aradada geçensene bizimle değil Beşiktaşla yarıştıklarını unutmuşlar bizle bir önceki sene yarıştılar sonuç
20:45 Saatkaç
Atakanbatu,
Bizi yönetenler'e serzenişini bence haftalık toplantımızda masaya yatıralım, eni konu tartışalım. Hem seni de tanımış oluruz sonuçta biz sanal bir topluluk değiliz sadece...
Hangi yönetenleri kınayalım, eloğlu gemiye atlayıp bilinmezi bulmaya çalışıp coğrafi keşifler gerçekleştirirken bizim olaya seyirci kalan yönetenleri mi, eloğlu buharlı makineyi icat ederken çağa ayak uyduramayıp karasabandan ancak 30 sene önce kurtulmamıza neden olanlardan mı, eloğlu 15. yüzyılda fikir aydınlanması (reform) gerçekleştirirken 21.yüzyılda hala malum polemiklerin ülkemde yaşanmasını mı...
Aslında yukarıdaki cümleleri çok fazla yumuşatarak yazdım, malum forumun kurallarına riayet etmek için. Sonuçta her istediğimizi yazamıyoruz.
Keşke sen de son cümleni yazmasaydın.
Ben senelerdir bu mevzuda tartışıyorum arkadaşlarımla, hala kurtaramadık ülkeyi...
Belki birlikte tartışırsak kurtarırız...
Fazla takılıp da canınızı sıkmayın , YOL YAPIN iyi gelir dicem , bana da kızacaksınız! Ama olsun siz yine de YOL YAPIN İYİ GELİR ! :twisted:
Hando bence fikrin çok güzel :cheesy: yeni konularını bekliyoruz. :mrgreen:
Kavga edicez orası kesinde aç abicim sen egolarını tatmin etsin insanlar..
"egolarını tatmin edecek" "insanlar" kim Murat?Alıntı:
ÇeLeBi MuRaT Nickli Üyeden Alıntı
"sitedeki dostlar" ımızdan mı bahsettin yoksa. Tam anlayamadım da...
handooo abım supersın evet yol yapıcaz askmesk konuscaz yolda basımıza gelen romaantık yada rezıllık anılarımızı paylasacaz ok hadı baslayalım kımden baslıyoz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :P :P :cheesy: :cheesy: :cheesy:
her olayda hemen bir suçlu aramak yersiz ve gereksiz bazı şeyler yapılması ve yaşanması gerekiyordu yapıldı ve yaşandı.
bir zamanlar OSMANLI vardı güçlüydü, bir sözü ile savaş başlatıp, bir sözü ile savaşları durduruyordu, o devirdi ama
adaletliydi. kendi ülkelerinde zulme uğrayanlar OSMANLI' dan yardım istiyordu. osmanlı toprak için savaşmamıştır,
gitmiş ve almıştır işgalci değildir. işte bu OSMANLI devlet arşivlerini iyi okumamız ve iyi anlamamız gerekir.
daha öncede yazdım şimdi ise o rolü amerika ve batı ülkeleri üstlendi. amerika ülke yönetiminde osmanlı tarzını
uyguluyor (eyalet sistemi) ama adaleti uygulamıyor daha doğrusu uygulayamıyor. amerika adaleti uygulamaya
karar verdiği günün ikindi vakti dağılır yok olur. AMERİKA ADALET SAĞLAYACAK KADAR GÜÇLÜ DEĞİLDİR. batı
medeniyetlerinde bütün sosyal ve hukuki kurallar kanunlarla sağlanmakta ve ayakta tutulmaktadır. yazılı kuralları
olmamaktadır. oysa bizde toplum düzeni genelde yazılı olmayan örf ve adetler çerçevesinde yaşanmaktadır. batının
mikroplu virüsleri insanlarımızdaki ahlak çöküntüsünü başlatınca, teker teker hastalanmaya başladık...
bugün belki bunları yaşamamız gerekiyor, yarın ne olacağı bilinmez. o yüzden herşeyi düzeltmeye çalışmayalım.
birgün kendiliğinden olacaktır zaten...
hando
EĞER YÖNETİME AİT SERZENİŞİM SADECE BANA AİT SE MASAYA YATMAYA GEREK YOK. O MASADAN KALKAMAM.
PATLAK LASTİKLE YOL GİDECEZ DURUM ONU GÖSTERMEKTE. NEDE OLSA ŞU DURUMDA ARTÇI YIM.
AMA BU DEĞİLDİRKİ SİZLER LE TANIŞMAKTAN KAÇIYORUM.
İNŞALLAH TANIŞIRIZ.
yoo bu senin söylediklerini bu ülkede milyonlarca kişi söylüyor...Alıntı:
atakanbatu Nickli Üyeden Alıntı
dünyanın başka hiçbir ülkesinde bu kadar siyaset ve politika konuşulmaz herhalde...
köy kahvelerinde ülke nasıl kurtulur gelsinlerde görsünler bizim politikacılar...
batı ülkelerinde DEVLET HALK İÇİN VARDIR VE ONUN İÇİN ÇALIŞIR, bizde ise tam tersi,
DEVLET, DEVLET İÇİN VARDIR VE HALK DEVLET İÇİN ÇALIŞIR. işte olay budur...
hando