Alıntı:
okan Nickli Üyeden Alıntı
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
Yazdırılabilir Görünüm
Alıntı:
okan Nickli Üyeden Alıntı
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
aman ha ehliyetsiz çıkmayın ben yakalandım 2 gün önce mahkemeye sevk edildim 1 ay hapis cezası 30 günü 20 ytl den 450 ytl para cezasına çevrildi otoparka 90 milyon verdim motoru çıkarmak için bide ruhsat sahibine ceza kestilermi kesmedilermi bilmiyorum onada ulaşıp onunda parasını ödiycem.........
işte ben cok goruorum burda cıkanları yeaks ayda 1 temizlik oluor dun gecede aynı olay vardı geleni alıorlar geleni alıorlar acaip cok insanlar yakalanmıs :) bi de tek girişli tek cıkıslı sinop kacacak yerde hiç yok :)
Evettttt Yunus Emre nihayet yazdın. bu arada bana rüşvet olarak vereceğin böreklerde gitti ama olsun. buraya yazaman çok daha önemli. ancak 2. ye yakalandığın vakit cezalarda 2 ye katlanıyor.bu durumda toplantılara gelmende zor gözüküyor.... Fırsat bu fırsat bundan sonraki toplantılarda vur patlasın çal oyanasın sabahlara kadar eğlenelimmmmmm
nı ha ha ha ha ( amma hainim değilmi emre ? )
Bu arada Yunus emreye neden ehliyetsiz trafiğe çıkıyorsun bakıyimmm fırçası atmak isteyenler buyrun atın
abi çok kötüsün ya :(:(
Alıntı:
yasinsubay Nickli Üyeden Alıntı
Katılıyorum.... :P
Ruhsat sahibi de 150 civarı birsey oduyor olması lazım. Ama kesinlikle ruhsat sahibinede ceza kesiyorlar.Alıntı:
yeaks Nickli Üyeden Alıntı
Ehliyetsiz yakalanmanın cezası otopark çekici parası hariç 533 ytl peşin 709 ytl taksitle ödersen, benim Osman yakalanmıştı ondan biliyorum, aynı ceza ruhsat sahibine de kesilir haberiniz olsun.
Bazı savcılar yanlış bir uygulama yapıp araba ehliyeti olanlara yetersiz ehliyet cezası kesiyorlar buda 250 YTL civarındadır ama motosiklet ayrı statüde bir araç olduğundan yetersiz ehliyet değil ehliyetsiz cezası uygulanmalı zaten çoğu yerde uygulama böyledir.
Yetersiz ehliyet B sınıfı ehliyetle E sınıfının kulanabileceği araçları kullanırken geçerlidir.
Araç bağlama olayı apayrı bir uygulamadır, yani aracın bağlanması ehliyetsiz olduğunuzdandır, çevirme anında bile aslında ehliyetli biri motoru bağlanmadan alabilir ben bu uygulamayı neden böyle yapmadıklarını söylediğimde polis bana biz motoru rehin alıyoruz ya adam hakime çıkmadan kaçarsa diye bağlıyoruz dedi bende böyle bir uygulama yok benim motorumu verin bağlanmasın dedim o zamanda bana bizde sanığı nezarete atarız dediler işte esas doğru uygulama budur.
Yani sizlerin küçümsediği ehliyetsiz araç kullanmanın uygulaması aslında şahsın derhal yakalanıp en yakın karakola götürülüp ifadesi alındıktan sonra savcıya çıkarılması ve savcının da bir mahkeme günü belirleyip sanığı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmasıdır, çünkü sen aslında yasayı çiğniyorsun suçlusun yani suçun ispatlanana kadar polis isterse göz altı süresini kullanıp seni nezarete atar orada bekletir, ayrıca bu konuda sabıkada aldığınızı biliyormuydunuz aslında sabıka değilde fişleniyorsunuz aynı suçu 2 kere üst üste işlerseniz işte o zaman yandınız hapis cezası paraya çevrilmiyor sizi içeri tıkıyorlar ve bidahada ehliyet alamıyorsunuz.
BU KONUYU CİDDİYE ALSANIZ İYİ OLUR.
walla ara sıra yapıyorlar böyle
o zamanda ne uçan kurtuluyor ne kaçan...
Neyin nerde olacağı belirsiz kış diyipte kimse kontrollerin olmacağını düşünmesin.Artı ehliyetsiz sürmeyi kapsamlı düşünürsek sürücüye bişe olur birine çarpar vs vs...Millet vekilinin oğlu olman lazımki kurtulasın :P