adam virüsü yemiş bi kere kurtuluş yokkkkkk
Yazdırılabilir Görünüm
adam virüsü yemiş bi kere kurtuluş yokkkkkk
Hoşbulduk arkadaşlar ve geçmiş bayramınız kutlu olsun.
Öneriler ve samimi karşılamalar için ayrıca çok teşekkür ederim. Genel olarak cevap vereyim. Evet hiç motor kullanmadım, bolca bisiklet kullanmışlığım var ve 2 teker konusunda oldukça tecrübeliyim ama 20 küsür beygirlik bir 2 teker konusunda hiç bir fikrim yok. İçime bir motor virüsü kaçtığı belli ama hayatında hiç yapmadığı ve de aslında çok hoşlanmadığı bir kavram insanı nasıl bu kadar tahrik eder bilemedim. Ediyor işte. Japon alabilecek bir maddi durumum yok, hatta Çinli alabilecek bile bir durumum yok. Sadece araştırıyorum şu anda. İlerleyen zamanda sanırım olabilecek. O zaman gelene kadar mümkün olduğunca teorik bilgi edinebilme çabasındayım.
Anlayabildiğim kadarıyla ne kadar profesyonel yaklaşımla da kullansan ve paranoyak denecek kadar pür dikkat de olsan, düşme olasılığın her zaman var. Motor kullanmayı içsel olarak çok istememe rağmen henüz neden kullanılmaması gerektiği mantığını yenemiyorum. Çelişkilerim şu şekilde;
- Motor bir taşıttır ve seni bir yerden bir yere götürürür. Otomabil de bir taşıttır, o da seni her yere götürür ve daha emniyetlidir. Neden daha az emniyetli bir araç kullanasın?
- Ne kadar dikkatli olsan 2 teker üstünde ve çıplaksın. Sen sıfır hata kullanabilirsin ama trafikteki diğer araçlar da senin kadar dikkatli mi? Neden aptal şöförlerin beyinsiz davranışlarının bedelini sen sağlığınla ödeyesin?
Bu sorulara cevap bulamıyorum ama dediğim gibi kullanmak istiyorum. Sizlerin cevaplarınız var mıdır?
Sanırım işin açıkçası benim motor kullanmak hakkındaki endişelerim de, motor kullanmak arzu ve isteğim de, hepsi olumlu yada olumsuz her durum, motorun imajı ile ilgili. Çok hoş bir imajı var. Rüzgar yüzünde, selenin üstünde açık havada yol almak muhteşem bir görüntü ama bu daha önce yaptığım bir şey olmadığından sadece imaja duyulan bir arzu. Tehlikeleri de, sıkıntılı tarafları da daha önce yaşadığım şeyler olmadığından, sadece imajıyla ilgili. İyi imajının da, kötü imajının da gerçeklik payları hakkında hiç bir fikrim yok.
Ancak görünen o ki, bu imaj beni bitiren şey olacak. Bu nedenle yardımlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler.
hoş geldin...
Sevgili Burak, birinci soruna hemen bir cevap yazayım: Motosiklet bir taşıttır ama bir keyif taşıtıdır. Amaç senin dediğin gibi bir yerden bir yere gitmek DEĞİL bir yerden bir yere giderken yaptığın yoldan keyif almaktır...
Hadi ikinci soruyu da boş bırakmayalım: Öncelikle korumalarınla yola çıkarsan nispeten çıplak değilsin. Ayrıca sıfır hata ve dengeli sürüşün yanında trafikteki tüm araçların potansiyel hata yapıcı olduğunu idrak eder risk almayıp riski azaltıcı tarzda sürüş yaparsan yolda yaya yürümekten daha tehlikeli olmayacağını anlarsın bu meretin...
Hoşgeldin... Umarım önce kafanda sorularının yanıtlarını sonra aradığın motoru bulur. Özgürlüğünü yakalarsın...
SN. BURAK...
sorularınıza modum carvalho cok acık ve anlasılır cevap vermıs...
evımle ıs yerım arasında servısım olmasına ramen bugun bu kotu havada motor kullandım...
aldıgım zevkı tarıf edemem...
yagmur damlalarının vızorunuzun uzerıne dustugunde cıkardıgı sesı,
motordan ındıgınızde kendınızı kac yasında olursanız olun genc hıssetmeyi,
yanınızdakı araclardan sarkan meraklı ama heves eden ınsanların sıze olan bakıslarını anlatamam...
ben eskıden servıste sıcak koltugumda uyuyarak gecırdıgım yıllara yanarım...
(( ruzgar carpmıs.heryanım tutulmus....bu bıle guzel)) :P :P
Evet bende bugün motorumla geldim geçen senede hep motorumla gelmiştim ve kar yağmadığı sürecede öle olacak bence yağmurun hiçbi tehlikesi yok ilk yağdığı 10-15 dakka hariç sadece diğer sürücülere biraz daha dikkat etmek yeterli çünkü kuru havada bizi görmemek için çaba harcayanlar yağmurda hiç görmüyorlar genede bu zevk hiçbir araçta yok özellikle trafik tıkandığında herkez durur sen gidersin buda büyük bir haz verir iyi sürüşler
Eğer otomobile değilde motora binerseniz..,hareket ettiğinizi ve durmak istemeyen bir anafora kapıldığınızı hissedersiniz,uzun yol yapıp mola vermezseniz,motordan indiğinizde yere sarhoş gibi basarsınız ve herşey etrafınızda dönmeye başlar...,arabanızın camına çarpan böcekler motorda sizin kaskınıza yapıştığında,onların daha gerçek ve üç boyutlu olduğunu anlarsınız..,rüzgarı,yağmuru,güneşi,özgürlüğü içersiniz belkide...
içinizdeki yaratık uykusundan ,bunlara acıktığı için uyanmış olabilir bu defa..
ama çok dikkat tabiii.. motora kuşku ve korkuyla binilmez..düşmekten korkarsan,düşersin.güvenliğini alacaksın ve önceden ''ben demiştim'' diyenleri güldürmeyeceksin.. motorla 70 km.den fazla hız yapmayarak motoruda küstürmeyeceksin..
benim motordan anladığım bu olsa gerek :| Hoşgeldiniz aramıza,keyifli paylaşımlar....... :D
anladığım kadarıyla şu anda motosiklet fiyatları için bir araştırma içindesin ve bütçenin kısıtlı olduğundan bahsetmişsin
yanlış anlamazsan nacizane tavsiyem motordan önce kıyafetleri ve korumaları alman çünkü kısıtlı bir bütçeyle önce motoru alırsan; kask, mont..vs diğer malzemelerde biran önce motora binme hevesiyle ucuza kaçabilirsin:)
bir de motor tecrübenin fazla olmadığını belirtmişsin bu da alacağın ekipmanın bence kaliteli olmasını şart koşuyor
ben böyle düşünüyorum; böylede yaptım
motorumu ay sonu alacağım ama kaskım, montum, eldivenim, belliğim şimdiden hazır, bir pantalon kaldı
yada ben öyle sanıyorum yukarıda yazdıklarım 550 ytl tuttu :) :)
Çok haklısın Orkun. Yeni motor alacak olan ve bütçe denkleştirmek isteyen arkadaşlar, ekipman fiyatlarını motosiklet bütçenize muhakkak ekleyin...Alıntı:
orkun Nickli Üyeden Alıntı
Teşekkürler Orkun...