Başka marka buji mesela NGK veya Bosch olurmu, oktay bulursa champıon alsın ben sana getiririm.
Yazdırılabilir Görünüm
selam motoru ısıttıkan sonra 40-50 saniye debriyaja basılı tut daha sonra gerekiyorsa bunu 2 kez tekrarla debriyaj bırakmadığı için motor silkeleme yapıyor unu uygularsan debriyaj bırakır ve senin o duyduğun taak ses ortadan kalkar. Motoru ilk aldığımda bendede aynı sorun vardı MT den biri şuan hatırlamıyorum böyle yaparsan o ses olmaz ve motor silkeleyip stop etmez demişti... Ben böyle kullanıyorum. Bu motorların kronik sorunları...
Kaynarca kardeşim merhaba,lütfen o sesi kafana takma.Aynı şeyleri yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum.Bende çalıştırmadan önce boştayken vitese alıyorum,debriyajı sıkıp yürütüyorum.Böylece ayrılıyor.Tekrar boşa alıp çalıştırıyorum.Ve SES YOK.Benim çözümümde böyle.Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kalın.
burak kardeşim o ses çok ömemli bi hadise değil..
içini rahatlataksa ne yap biliyomusun .. çık yolara ışıklarda felan değişik marka motorlarla yanyana gelip onların birinci vites seslerini dinle .. tercihin 600 cc üzeri olsun ama motoguzzi ve bmw olmasın...(onların şanzımanı ayrı motoru ayrı sistem)
yada bulursan bi capo bul da vites sesi neymiş gör ...8)
O ilk tak sesi benden de geliyor kaynarca, hafiften kafaya takmıştım ama madem abiler-dedeler önemseme diyorlar dursun şimdilik. Bir de ilk çalıştırmada boşa almadan marş basmıyor, normal mi?
Arkadaşım
Herkesin dediği gibi bu konu kafaya takılacak birşey değil.
aynı şeyi ben de yaşadım.
Her sabah aynı şey oluyordu hatta motor ciddi şekilde silkeleniyordu.
Nasıl çözüldü?
Valla 20-25 YTL değerinde yeni bir takım debriyaj balatası ile iş bitti. Şimdi çiçek gibi... Sorun ne yağda ne de başka birşeyde... Orijinal balatalarda... Bir dahaki yağ değişiminde hazır yağ boşaltılmışken değiştir gitsin. yarım saatlik işi var...
balatanız değişen ustaya rica edin .. değişmeden önce 10 dakka yağın içinde bekletsin..
O ne işe yarıyormuş Okanım?
dostum o tak sesi motorlarımızı ilk aldığımızda bizden de geliyordu
motorunu ısıtırken debriyaja 40 saniye felan basılı tut basılı tutarken ufak ufak gaz ver bu işlemi 2 kere tekrarla vitese attığında ses gelmeyecektir zaten bu işlemi sabahları yaparken alışkanlık haline getirceksin ve motorda bi müddet sora alışmış olacak saygılar:)
emrah kardeş okanın dediği doğru balataları takarken yağın içinde bekletirse sabah çalışmasında bu vites geçiş sesi daha aza iniyor bilgine8)