70ytl + kargo
Baba daha önce 60 ytl ye başka bir zincir bulmuştu ama o zaman aysonuydu ve aybaşı olana dek zincir kalmamıştı :(
Yazdırılabilir Görünüm
70ytl + kargo
Baba daha önce 60 ytl ye başka bir zincir bulmuştu ama o zaman aysonuydu ve aybaşı olana dek zincir kalmamıştı :(
Cok tesekkur ederim Aytac.. Gerci burdakilere guvenim yok olmazsa Ankara dan degistirirm.. Bir-iki hafta daha idare etse bari
Ben teşekkür ederim hocam. Fazla bekletme ki dişlileri de yemesin :D
arkadaşlar ben zinciri temizlemek istiyorum ama öndeki dişliyi kapatan nikelajlı kapağı bi türlü sökemedim.üsteki vidayı söküyorum ama altdaki vidanın olduğu yer dar olduğu için lokmada sokamadım.nasıl sökebilirim acaba.tornacıda lokmayı traşlatsammı acaba
utku kardes, 8 tornavida alacaksin, baska caresi yok. ben de aldim lokmayi arkadastan, hay gavur sigmiyo oraya. bi yerden 8 tornavida buldum da isim goruldu. bu arada o kapagi cikartabilmek icin vites pedalini da sokmen gerekecek. 10 acik anahtarla aciyosun abi sanzimana bagli olan zamazingonun somununu. sonra tornavidanin ucunu aradaki bosluga hafif vurarak sokup , hafifce de kanirtarak boslugu artirip cikartabilirsin.
eger tornavidayi sokarken iyice iceriye dogru giderse, ufak numara bi alyan anahtarin kisa tarafiyla kanirtarak da kendine cekersen basariya ulasirsin :D
abi pek okumuyosun galiba basligi. en basta soylemistim ben 75 lira die.
Burak kardeşim bak beni iyi dinle
Zincirin ön tarafındaki nikelajlı kapak var ya onu sökmek için önce vites ayağını sökeceksin sonra o kapağı çıkaracaksın, vites saplaması için orada bir boşluk var ya o boşluğun iç kısmından kovanını taşlatacaksın. Zincir o çıkıntıya sürtüyor.
Zincir sünme işi çok önemlii bir kere normalin üzerinde zinciri gerdirmek, öndeki dişlinin göbeğindeki masura bilyasını bozmasına sebep olur, gerdirmeden dolayı. Şimdi zincir baklası diyelim uzunluğu yani aradaki boşluğu 5 mm. bu sünmeden dolayı uzama olunca o boşluk çıkıyor 7 mm. ye. Zincir boşluğunun oturduğu çıkıntı sabit kaldığı için zinciri istediğin kadar gerdir boşluk her daim kalacaktır. Dişliyi de aşındırması da cabası.
Sonuç sana daha önce de söylediğim gibi Ostim Vergi Dairesi yanında Yılmazlar Zincir ve Dişli Ticaret adlı dükkandan kore malı oringli 110 bakla zinciri 50 YTL ye alır bir usta da taktırırsın. Birde yukarıda yazdığım taşlama işlemini yaparsan çat çat zincir vuruntu sesinden kurtulursun.
Tertibim süpersin.Bulmuşsun yine çözümü.Eline sağlık.Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.
Başkanım, önümüzdeki hafta sonu ehliyet direksiyon sınavı olacakmış. Sonraki hafta sonu (yani 17-18 Mayıs) Ankara'ya gelip zincir işlemini halletsem acaba geç mi kalırım ? Hergün motora biniyorum.. 15 gün daha var, acaba o zamana kadar sürmeye devam etsem problem çıkartır mı bu zincir? (Bu arada motor daha 1000 km.de)