ailemize hoş geldin kardeşim inşallah en kısa zamanda motoruna kavuşursun
Yazdırılabilir Görünüm
ailemize hoş geldin kardeşim inşallah en kısa zamanda motoruna kavuşursun
aramıza hoşgeldin 8)
hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar.sevgili infinitedreams sorunun cevabı ;
her cismin(motor) ve cisim topluluğunun (motor + sürücü +kask +elcik püskülü vs vs..) bir ağırlığı ve bu ağırlığın denge noktası olan ağırlık merkezi bulunur. duran bir motoru tek teker üstünde kaldırmak için bütün ağırlığı tek tekerin yere değdiği noktada toplaman gerekli.hareket ederken ise merkezkaç kuvveti denen sanal bir kuvvet devreye girecektir.bu kuvvet tork etkisine benzerdir,sürücüde savrulma etkisi yapar.virajın tersi yönündedir ve motorun hızı ile doğru orantılı olarak artacaktır.gelelim cevabına ; şayet rc motosikletin içine ,yerini basit algoritmayla değiştirip ağırlık merkezini hızlıca dengeleyebileceğin bir ağırlık koyarsan istediğin şovu yaptırabilirsin..
çocukken tv de bir robot izlemiştim.tek ayağı üzerinde her yöne zıplaya zıplaya gezebilen bir robot..yani 20 yıl önce bu teknoloji geliştirilmiş.bize garip gelen ise makinenin ağırlık merkezi değişimlerine çok çabuk yanıt vermesidir.o robotu nette buldum.izleyin ve gülün ;
http://www.ai.mit.edu/projects/legla...r_hopping.mpeg
umarım yardımcı olabilmişimdir..
(laf aramızda,ben barda şişeleri çevirirken de aynı ağırlık merkezi muhabbetiyle uğraşıyorum) :)
Biraderim aramıza hoşgeldin.
Umarım hayalindeki motora tez zamanda kavuşursun.
Daha gençsin,önünde uzun bir ömür var.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.
hoş geldin...
aramıza hosgeldin.doğru yerdesin en kısa sürede görüşmek üzere :cheesy::cheesy: