Arakladığı çok net belli zaten :)
Yazdırılabilir Görünüm
Arakladığı çok net belli zaten :)
Bazılarınız buluşma öncesi telefonlarıma baya bir alışıktır;
- Hocam, şu rönepark nerdeydi? 10 yaşında bir çocuğa anlatır gibi lütfen!
Evet... o benim.
Eğer bir yere asgari dört kez gitmişliğim yoksa, kaybolurum. Bu benim gerçeğim ve bununla yaşamak gerçekten çok zor. Biraz alıştım gerçi ama... hayatı kolaylaştıran şeyler yaygınlaştıkça insan bir çıkış noktası arıyor işte.
Bir navigasyon cihazı almayı epeydir düşünüyordum. Bu süreçte şunu öğrendim; "eğer bir şeyi gayri ciddi planlarsan, havayı alırsın".
Evet... pek de öyle aristo gibi, sokrat gibi hafızalara kazınacak laflar edemem. Bir filmde şöyle bir laf geçiyordu; "O, hiçbir zaman bir yere not etmek isteyeceğiniz türden bir laf edememiştir". İşte ben oyum. Ve dürekli kayboluyorum. Bununla yetinmelisiniz (:
Şimdi bu başlığı gördüm. Çalıştığım yer bombalanalı beri siteye pek girip bakamamıştım. Özlem merakla birleşince neler olup bitiyor diye bakalım derken buraya rastladım işte. Navigasyonlar hakkında temel bir bilgi-birikimim vardı. Üstüne düzülen methiyeleri ve memnunniyetleri de okuyunca aradım Alper'i. Adamın telefonda verdiği 15 dakikalık seminerin özeti aşağı yukarı şöyle bir şeydi; "Al oğlum!".
Aldım.
Aldım derken, siparişi verdim az önce. Kısmete bak ki 267 liralık fiyata en uzun taksit seçeneğini de bir hafta önce kredi kartını aldığım banka yapıyordu. Ne güzel.
Tahminen yarın elimde olur. Biraz kullanır, izlenimlerimi yazarım üşenmezsem.
Gerçi kıçıkırık bir alışveriş mjevzusunu bile bu kadar yazıyorsam, onu da yaparım herhalde.
Demem o ki, siz de alın.
Yol-yurt bahane... oynamak için bile süper eğlenceli bir alet.
Hadi hayırlısı.
alperim gülle gülle kullan demekki neymiş bundan sonra nereye gidiceksek artıkın alperi almadan gitmiyormuşuz yoksa kaybolma ihtimali oluyormuş artık hiç bir bahene kabul etmiyoruz alperi evinden alıyormuşuz
Herhangi bir adresin haricinde bulunduğunuz yere ya da istediğiniz herhangi bir merkeze en yakın;
a) Yiyecek
* Fast Food
* Kafe
* Şarküteri - Fırın
b) Yakıt
c) Ulaşım
* Otobüs Durakları
* Taksi Durakları
* Havaalanı
* İskele
* Demiryolu
* Oto Kiralama
d) Konaklama Yeri
e) Alışveriş
* Alışveriş Merkezleri
* Bakkal
* Bilgisayar - Yazılım
* Mağaza
* Eczane - İlaç Deposu
* Ev Mobilyası
* Ev ve Bahçe
* Genel Ticari Ürün
* Özel Ürün Satıcısı
* Tekstil
f) Banka / ATM
g) Otopark
h) Eğlence
* Bar - Gece Kulübü
* Sinema
* Tiyatro
i) Dinlenme
* Lunapark
* Park - Bahçe
* Spor - Fitness Merkezi
* Yüzme Havuzu
j) Sinema - Müze - Park
* Hayvanat Bahçesi - Akvaryum
* Müze - Tarihi Yer
* Salon - Oditoryum
k) Hastane
l) Kamu Binaları
* Adliye Sarayı
* Amme Hizmetleri
* Belediye Binası
* Devlet Dairesi
* Halkevi
* İbadethane
* İtfaiye
* Karakol
* Kütüphane
* Okul
* Postane
* Sınır Geçişi
m) Araç Servisleri
* Araba Servisleri
* Araç Yıkama
* Dinlenme Alanı - Turizm Danışma
* Kamyon Durağı
* Otomobil Tamiri
seçeneklerine ulaşma imkanı sağlıyor.
İstediğiniz adresleri adresleri sık kullanılanlara ekleyip cihaz içi kolay erişim olanağı sağlama şansı da var.
Cihazdan talep edilen rotayı izlemenin dışında o an için bulunduğunuz yeri harita üzerinde görebilir, 1cm/80m kadar yakınlaştırdığımızda etrafımızdaki tüm yüklü merkezleri inceleyebiliriz.
Örneğin Kadıköy Bahariye Caddesi'ndeyken haritayı yakınlaştırırsak onca alışveriş, eğlence, kafe vs. merkezlerini belirten ikonlar arasında caddeyi göremiyoruz. ikonlardan herhangibirini tıkladığımızda da (touchscreen) oranın adını veriyor.
Bulunduğumuz yer dışındaki merkezleri de inceleyebilmek mümkün. Mesela iş yerindeyken haritadan evin yerini bulup, eve yakın tüm yerleri tespit edebiliyoruz.
İki kez deneme şansım oldu. Şimdilik aletten çok memnunum.
Aletle beraber araca tutturmak için gerekli edevatlar veriliyor. Çakmak giriş ya da çıkışı, herneyse.. oraya takmak için gerekli kablo da var ama prizden elektrik alamıyoruz. Bunun için ekstra aparatlar edinmek gerekir. Gerekli kabloyu edindikten sonra bilgisayar usb girişine bağlayarak elektrik almasını sağlayıp kullanabilir/şarj edebiliriz.
hayırlı olsun bu cihaz motorda yagmura suya dayanıklımı istanbul sokak haritası varmı işe yarıyormu adres bulmada
Yağmura, suya ve hatta toza toprağa... hiçbirine dayanıklı değil. Motosikletle sadece kuru havalarda kullanılabilir.
Delibeygir Garmin'in websitesinde incelemiş. Denilenlerin hepsine dayanıklı ve sol elle kullanılmaya uygun (sağ el gazda malum), motosiklet için üretilmiş bir model bulmuş orada. fiyatı -yamulmuyorsam- 850 euro (:
İstanbul sokak haritası tahminlerini zorlayacak kadar detaylı. Biraz da abartacak olursak, mahallende var olduğunu bilmediğin sokakları bile bu alette görebiliyorsun!
2008 temmuzda çizilmiş harita üzerinden çalışıyor.
arkadaşlar istanbul içi ve istanbul bursa arası deneme imkanım oldu bence süper bir alet içeriği bence yeterli yanlız ön camı olmayan ( benimki gibi ) makinelerde rüzgar sorun olabilir (daha denemedim ama ) bizim cihaza göre saydam kılıf aramaktayım bulunca sizede haber veririm.