arkadaşlar karbiratör ayarı hakkında yardıma ihtiyacım var:
2 problemim var
1. egzozun son kademesini söktürdüğümden bu yana motorfreni devredeyken egzozdan pat pat benzin patlatıyor ( bu durum için normal dediğinizi duyar gibi oluyorum :) )
2. motoru aldığım günden beri jikleyi hiç etkin kullanamadım jikleyi açtığımda motor hiç çalışmadı (soğukken) hatta çalışan soğuk motorda jikleyi açınca motor boğulup stop ediyor.
şimdi aklımdan geçenleri yazayım benzin hava karışım oranı hem egzoz modifiyesi hemde şuan da KARS da yaklaşık 1800m rakımda olmam dolayısıyla uygun değil benzin olması gerekenden fazla geliyor o yüzden jikleyi açıp havayı biraz daha kısınca motor boğuluyor......
burada motorsikletten anlayan yok (zaten doğru dürüst motor da yok ) bir ustaya gittim hiç dokunma karbirtöre dedi... yanaşmadı bile
yani iş başa düştü bugün karbirtörün altındaki iki adet vidanın başlangıç pozisyonunu işaretledikten sonra yaklaşık yarım tur vidaları sıktım: ve sanki egzoz patlaması kısmen azaldı gibi (yada bana öyle geldi :) )
biraz uzun bir giriş oldu ama asıl sormak istediğim konu acaba koyduğum teşhiş doğru mu (atladığım bir konu var mı)
ve bu karbirtör ayarı hakkında bilgi verebilecek var mı? o vidaları sıkınca havayı mı yoksa benzini mi kısar?
konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum ...
herkese iyi akşamlar