Ben 250E-9 kullanıyorum, benim motorda başka sigorta yok ama sizin modelleri bilmiyorum. 2. bir sigorta olması da çok mantıklı gelmiyor bana.
Yazdırılabilir Görünüm
Ali usta gelip bakcak pazartesi günü :/ Acaba akü şasiye değdiğinde kısa devre olunca boşalmış olabilir mi?
Öncelikle geçmiş olsun.bende tecrubelerime dayanarak biriki şey paylaşmak istiyorum.bende birikitane sigorta yaktım sis farlarıyla uğraşırken.Kısa devre oluşumda şu dikkatimi çekmişti.sigorta yanmadan önce daha zayıf kablo ekleri(genellikle bire bir kaplo eklerinde izobantla eklenmiş olanlarda)yanma işlemi gerçekleşiyor sonra sigorta atıyor.eğer motorunda boyle ek yerleri varsa erimiş olma ihtimali var,kontrol etmekte fayda var.
Bircok şey duşunuyorum ama en basiti sigorta
Geri kalan secenekler kotu kotu fikirler geliyir
aku
Beyin
Elektrik tesisati
Sag kontrol paneli
İcerilerde bir yerlerde gozukmuyordur erimiştir hala şaseye degiyor olabilir
Bu arada beyinse ya da sag konsolsa ne kadara patlar? Beyni dusunmek bile istemiyorum, gerci beyinden once sigorta atardi herhalde sigorta hic zarar gormemis. Benim tahminimce motorda bir sigorta daha var. Akuden 2 cift elektrik kablosu cikiyor. Birisi benim baktigim, mantiken digeri de olmasi lazim. Gerci boyle dusununce de en azindan birseylerin calismasi lazim, kontagi cevirince tik bile demiyor.
O kırmızı kablo nasıl oldu da şaseye değdi ve eridi???????
Farklı bir müdahalade bulundun yanılmıyorsam.
Muhtemelen ilk etapta ampulün takıldığı kütük erimiştir ve kısa devre ediyordur. Oradan başlayarak tüm elektrik devesinin kontrol edilmesi gerekebilir görmeden buradan bir yorum yapmak çooook zor maalesef.