akşam usta bakacak, bildirirm burdan sonucu
Yazdırılabilir Görünüm
akşam usta bakacak, bildirirm burdan sonucu
sorun balatadanmış, arka fren balatası değişti, bakalım şimdilik ses yok..
o dengesizlik hissi de ön lastiği havasındanmış, bugün motorun yanına gittiğimizde yerdeydi nerdeyse lastik..allahtan arabamda lastik tamir spreyi vardı, onu kullandık, taş gibi oldu lastik, hem eğer ufak bişeyh varsa lastiğin havasını indiren onu da bertaraf etmiş oluyor bi yandan..
herkese keyifli sürüşleer..
celil abi teşekkür ederim, çok sağolun..
birşey danışıcam size, telaştan ustaya sormayı atladım, acemiliğime verin sorumu;
frene basmadan, 10 km ile giderken gelen sesin, fren balatası ile ne alakası var?
nasıl oldu da balata değişince, frene basmadan gelen ses kesildi?
birde mesajların devamını okusanızda beni uğraştırmasanz biraz :mrgreen:iki satır aşagıdaki cevabımda yazılı buraya yapıştıyım bari
Merhaba Ferit öncelikle ustalar becerememiş tamir edilemicek bir şey olabilirmi
spyderler de kronik cik cik sesi var oda ön fren balatasından geliyor değiştirince geçiyor ama bazende geçmeyebilir aslında ses balataların bağlı olduğu klper lerin içindeki hareketi sağlayan pistonların sıkışmasından kaynaklanıyor balatalar geri çekmiyor disk e değiyor ses yapıyor pistonların yağlanıp alıştırılması gerek bu arka fren içinde geçerli bunun dışında hareket halinde olduğuna göre tekerlek göbek mili rulmanları (bilya) zincir ve bağlı olduğu hareketli yerlerden olabilir kolay gelsin 8)
celil abi haklisin, okumustum ama arka kismini resmen es gecmisim..
tesekkur ederim ilgine
benim de ön den arada bir cik cik sesi geliyor
peki Celil abi benim fren tutmamasının sebebi de bu olabilir mi???
yani tam tutmayan alışmamış pistonlar yüzünden benim ön fren tutmuyor olabilir mi?
sanmam bence daha öncede dediğim gibi hava alma olayı bazen can sıkıcı olur havası bir türlü alınamaz işin uzmanı gerekir
bunun dışında fren hidrolik merkez pistonları hidroliği basamıyor olabilir pistonlarının sökülüp yıkanıp temizlenip yağlayıp denemek lazım
buda değilse fren merkezi bozuk olabilir 8)
teşekkürler ustam servise götürüp yaptırcam bakalım bilgileri paylaşırım...
Arkadaslar cikleme sesi benim on frenlerden geliyordu. Uzun sure beni rahatsiz ettikten sonra birgun gezerken tamda canimi sikiyordu ki bir motorcunun onunden geciyormusum. "usta suna bi bakarmisin dedim" Ilk once sprey sikmaya kalkti faydasi olmadigini soyledim sonra usenmedi iki kaliperi yerinden soktu icindeki pistonlari sprey ile calistirdi yerine koydu .
Birdaha ses cikmadi.