çok zor bir ihtimal ama sol susturucunun kendiliğinden çıkmış olması ihtimalide var eksoz içindeki sıkışmadan dolayı.çünkü benim öyle oldu.
Yazdırılabilir Görünüm
çok zor bir ihtimal ama sol susturucunun kendiliğinden çıkmış olması ihtimalide var eksoz içindeki sıkışmadan dolayı.çünkü benim öyle oldu.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Motor açılınca ses fazla mı çıkar dalga geçiyosun heralde adam sol egzostan fazla ses geliyor demiş o zaman çift silindirli motorun tek silindiri mi açıldı diğer i de kafasına göre açılır heralde. Yok kardeşim öyle bişey senin egzost rahmetli olmuş .Alıntı:
ercan Nickli Üyeden Alıntı
Özellikle uzun yolculuklarda inanılmaz derecede ızdırağtır o ses sana tavsiyem garanti maranti diye motorunu bekletme zaten de göndermiyorlar 200 ytl ye egzost yapıyorlarmış daha önceki topiklerde adresi bulursun bence taktır kendi kafana göre kurtul
bu tip cümleleri samsundaki tamircilerdede duyuyorum .. hasta ediyolar beni...bilinçsiz bilinçsiz atılıp tutulan mesnetsiz hiç bi geçerliliği olmayan tamirci lafları....mekanikten anlamayan sadece belli başlı işlere yönelmiş mobiletten öte geçememiş ondan soorada karşınına koydunmu regal gibi motorları hık mık ne diiceni bilemeyen bir sürü tamirci tanıdım...kendi götürdüğüm servisteki çocuklarada bir yıldır bazı doğruları kabul ettirmeye çalışıyorum...ama nato mermer nato kafa.....hala lastik hava basıncından .. hava ayarından .. sübap ayarından bi haber işlerini yapıyorlar...Alıntı:
ercan Nickli Üyeden Alıntı
geçen gün gittim kendi ustam yoktu çıraklara sordum.....
dedimki sabit gazda gidemiyorum motor ileri geri salllama yapıyor ...
verilen cevap....
abi senin motor çok bakımlı ya .. o yüzden hep hızlı gitmek istiyor sen de gaz basmayınca altında ileri geri sallama yapar .. normaldir...
ahan size servis elemanının verdiği cevap...
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
HAHAHAHAHA yok yaaa komedi abi , adamlar ustasıda çırağıda motordan hiç anlamıyo zannediyolar milleti sallayıp duruyolar. Herkesin biraz motordan anlaması lazım , söküp takmak değil ama çalışma prensiblerini en azından bilmesi lazım. Neyin üzerinde hayatını geçirdiğini bilmesi lazım. Yoksa böyle cinliklerle adamı ayakta uyuttuğunu zannedenlerde cok olur. :)Alıntı:
okan Nickli Üyeden Alıntı
Bu arda susturucuların alayını sökün zaten cıkan ses yüzünden hiç bi zırıltıyı duymazsınız :D
hasarın ne olduğunu dün yine kendim keşfettim...zincirin 2 baklası kitlemiş ön dişliden geçerken zorlanma yapıyor...arka dişli büyük olduğu için orda sorun çıkarmıyor...bu yüzden her turda ön dişliye denk gelen yerde sıkma yapıyor... bu da sabit gazda giderken sallama yapmasına neden oluyor....Alıntı:
siyahus Nickli Üyeden Alıntı
sonuç... daha önceden getirttiğim ön ve arka dişli takımını ve zinciri komple deiştirdim.. şimdi yağ gibi oldu....sayemde ustalar yeni bişi daha öğrenmiş oldu...
zincirin niye kitlediğine gelince.... o da sprey yağ kullanmamdan dolayı oluyo..katran gibi sarıp temizlesen bile çıkmıyor...yani sadece oringli zincirlerde işe yarıyo...oringsiz zincirlerde önce ince yağ sonrada gres yağ kullanmak lazım....temizlerkende mazot veya gaz yağı....