Tanju abi Babaeski de işler daha hızlı yürüyor anladığım kadarıyla:mrgreen: Şoförler Cemiyeti emniyetten sana verdikleri üzerinde plakan yazan sarı bir kağıt var. Onu almadan plakanı basmayı iyi kabul etmişler8)
Yazdırılabilir Görünüm
evveeettt tescil ve plaka işlemlerini yaptırdım bugün itibari ile :
saat 10.30 gibi etimesgut emniyet müdürlüğüne gittim; hemen oradaki sigortacıya girip dosyayı hazırlattım;
dosyaya 2.25 doldurmaya 15 lira verdim sigotra da 185 lira.
162 lira emniyet, 12.5 lira da plakaya verdim.;
toplamda 376.75 lira gitti.
birde vergi yatıracağız sanırım.
(tabii beklerken yediğim köfte ekmek ve çayları hesaba dahil etmedim :mrgreen: )
(bu işlemlerin tamamı öğleden sonra 14.40 ta bitti. plaka 16.30 da gelecek dediler ama bugün alamazdım işe gitmek gerekti yarına bıraktım plaka almayı.
bu kadar uzun sürmesinin nedeni ise benim yüzümden saat 10.30 da gidince para çekmeyi unuttuğumu hatırladım ve para çekmek için gidip gelince dosya doldurunca derken 11.30 oldu sıra aldım ama öğleden sonraya kaldı doğal olarak. Birde pazartesinin yoğunluğu da vardı.
eğer erken gidilir ise öğlene kadar veya öğleden sonra gidilirse en fazla 3 saat içerisinde işlemler bitiyor.
zaten sigortacı 10 dk da bütün dosyayı hazırlayıp veriyor. emniyette 5 dk işlem kaydı sürüyor. plaka için kağıdı vermesi muhabbet edersen 2 dk toplamda en fazla 20 dk lık iş var, geri kalan süre tamamen beklemekten ibaret)
Plakayı sıradanmı aldın yoksa seçdinmi ?
Ben de Etimesgut Emniyetten aldım. Sıradan verdiler. Bildiğim kadarıyla İl Emniyet de seçebiliyorsun sadece