-
Ben henüz yaptırmadım ama Siteden Erkan çok çok daha ucuza yaptırdı.Başka bir siteden bir arkadaşta ekteki bilgiyi foruma eklemiş dün itibari ile...
""2003model dragstar custom icin koc allianz dan 350liraya (9 taksit) kasko yaptirmis bulunmaktayim. Calinma veya kaza durumunda maksimum 7000lira odeme yapiyorlar.Tavsiye ederim ihmal etmeyin..""
Birde eviniz motorun bulunduğu yere yakınsa ev tipi bir alarm ayarlayıp motorun bir yerinden 2 damarlı bir kablo geçirerek merkez alarm paneline bağlayabilir, kablo koparıldığı/kesildiği anda evde ve istenirse motorun oralara takılabilinecek bir dış siren ile ortaklığı ayağa kaldırabilirsiniz...Bu işlerden anlayan bir tanıdığınız var ise kolay ve ucuz şekilde halledebilirsiniz..Ana mantık şu basit bir alarm paneli ve bir iç ve gerekirse bir dış siren ediniyorsunuz.Alarm panellerinin pır dedektor,manyetik kontak v.b ekipman bağlanabilecek zone adı verilen kontakları vardır.Bu çıkışlar kullanılarak motor üzerinden doşlaştıracağınız bir kablo,çalınma anında mecburen kesilmesi gerekeceği için alarm çalacak ve hırsız sireni susturmayacaktır..Alarm sistemleri üzerine çalıştım oradan biliyorum 8)..Değişik senaryolar yaratılabilinir..
Aslında yapılabilinecek herşeyi yapmak lazım risk okadar azalsın...
-
Öncelikle "hırsıza kilit dayanmaz",
maalesef acı gerçek bu... Sonrasında da Ucanlaz'ın dediklerine katılıyorum. Özellikle tersaneler yakınında bulabileceğin Grade 80-100 zincir konusunda. Ancak zincir kesilmesi zor olsada en nihayetinde ucundaki kilit kadar güçlü. Dolayısıyla da alacağın kilit alaşımı da Grade 80 olmalı. Tercihen kilitin mekanizması kurcalanmaya karşı duyarlı olmalı yani kilit kurcalandığında kendi kendine bozulup maymuncuk vs ile açılamaz hale gelmeli. Tabi bu noktada sen de anahtarla açamayacaksın... Onun dışında kasko yaptırmak gerçekten iyi bir çözüm ama onda da sigorta sözleşmesini çok dikkatli okuman gerekir bir çok sigorta kapalı alanın dışındaki çalınmalarda para vermiyor. Yani sen motoru yıllarca kapalı alanda tutsan bile eğer motor çalındığında arkadaşının evinin önündeyse havanı alıyorsun. Bir üçüncü önlem daha var; o da araç takip sistemleri. Bunu aylık ödeme ile yapan firmaların yanısıra E-bay vs yerlerden kendinde takip cihazı getirtip (40-60USD filan) kendi sistemini oluşturabilirsin. Cihazın içerisine sim kart takıldığı için ve o kartın internet paketi de olması gerektiği için doğal olarak ona da aylık bir ödeme yapacaksın... Benim yakın çevremde kimse yurtdışından o cihazlardan getirtmedi ama duyum olarak biliyorum IMEI konusunda bir sorun çıkmıyormuş. Bu kısımı detaylı araştırmakta fayda var...
-
takip cihazı mantıklı.Gittiği yere gidip alır geri dönersin:)
-
Kasko firmasından bana gelen cevap ekteki gibi,Benim motor Yalova plakalı Tarfik sigortam 100 tl tutmakta ama kasko fazla çıktı.350 civarı bekliyordum bende.Takip cihazı ile ilgili bir teklif almıştım daha önce bulursam ekliycem..
""Allianz 523 TL prim çıkardı. Motorun 4 yanından çekilmiş resimleri gerekmektedir."""