Normalde viteste marş basmıyor ya boşa alıp çalıstıracaksın dogru olanda bu yada debriyaja basıp calıstıracaksın 8)
Yazdırılabilir Görünüm
Bende dün e-5 te en sol kısımda ilerlerken motor benzini biter gibi teklemeye basladı yavaşladım sonra stop etti. Marşa basıyorum tık yok. Elektrik gelmiyor. Ondan 1 hafta öncesinde de motorun çekişinde hızlanmasında gaz yemesinde problemler olmaya baslamıştı. Motordan soğumaya baslamıştım yolda da kalınca iyice soğudum. Sonra yan kapağı açtım baktım akü kutup başları oksitlenme (Sürekli tazyikli su ile yıkamaktan oldu benim hatam) yapmış biraz temizledim motor çalıştı yola devam ettim. garajda wd-40 la iyice temizledim eski haline geri döndü sıkıntı yok :)
Anladım benimki de yapıyor. Vitesteyken debriyaja basılı halde marş düğmesine bastığında normalde çalışması lazım ama çalışmıyor diyorsun. Bende de durum aynı. Bazen alıyor vitesteyken ( debriyaja basılı halde ) bazen de almıyor marş. Ama boştayken sıkıntı yok. Vites müşürüyle ilgili bir problem olabileceği söylenmişti bana da hatta Celil baba ya da sormuştum. Debriyaja basılı tut, aradaki boşluktan debriyaj telinin oralara wd-40 sık belki orada oksitlenme yapmış olabilir demişti. WD-40 sıktım bi nebze başarılı oldu.. 1000 bakımına götürdüğümde onu da yaptıracağım ama. Çokta kafaya takılacak bir sorun olduğunu düşünmüyorum.8)