-
haklısın müslüm baba ver dedilerse vericez zaten kaçarı yok. :) yine de bir sorayım diyorum yoksa içim rahat etmeyecek bu şekilde. haftaya sabahtan bir uğrayıp sorucam vergi dairesine hem neymiş öğreneyim hem de elimde makbuz olsun yatırdığıma dair. ne olur ne olmaz.
-
Bence sen vergi dairesine bisor genede Yaşar komtanın dediği gibi trafik cezası filandır o
-
Ben de 22 mayısta aldım motoru. 2007-1 ve 2007-2 olmak üzere toplam 64 milyon ödemem gerekiyormuş. Yeni öğrendim. Trafikte olmadığım ilk 5 ay 20 gün için bile vergi ödüyorum...??motorlu taşıtlar vergisi.
Dönemde ödemezsek sonra daha zor oluyor. Her banka almıyor. Vergi dairesi malum ana-baba günü.
Ve yurtdışı çıkışlarında problem oluyor benim bildiğim kadarıyla.
-
VALLA DOSTUM NE YALAN SOYLIMM KENDI ARACIM VARKENDE ODEMEZDIM TAKI MUAYNE ISTASYONUNDA CIKANA KADAR TOPLU HALDE DAHA RAHAT OLUYOR HEM ARABANIN SICILI BIRGUNDE TEK ISLEMDE TEMIZLANIYO COK AZ BIR CEZASI VAR EMIN OLUN MOTORUMDADA AYNISINI YAPARSAM PEK FARKETMEZ :cheesy: :P :lol: :lol:
-
bu sabah gittim vergi dairesine. sordum bu diğer kalem 114.50lik vergi nedir diye. baktılar plakanın önceki sahibinin çıktı. adam nisanda iade etmiş plakayı temmuzda vergisi çıkmış tekrar. plakadan bakınca bende görünüyo tabi. siz bunu haziranda almışsınız zaten iptal edelim siz normalini ödeyin dediler, 32 ödedim çıktım. o 114'ü gözden çıkarmıştım ödemeyince sabah sabah piyango vurmuş gibi geldi. :cheesy: :cheesy:
-
Kesin vergi miktarını öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki adresten bakabilirsiniz:
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/images/mtv.html
1-3 yaş 250cc'lik motorların yıllık vergisi 64 YTL.
-
Taşıt Alım Vergisi?
Hocam bu bildiğimiz Motorlu Taşıt Vergisi (MTV). Sadece alırken ödediğimiz bir vergi değil ki... Her Ocak ve Temmuz'da -güncel fiyatla- 32 YTL ödüyoruz.
-
Ben bu mtv leri bankaya yatırmayın direkt gidip vergi dairesine yatırın derim.
Çünkü sattığım 2. ellerin temiz kağıdını almadan önce sahibine herhangibi bir borcu falan varmı diye soruyorum onlar hayır yok diyorlar. Ama her seferinde borcu çıkıyor . Adamlar bana bankaya yatırdığına dair dekontu gösteriyorlar ama vergi dairesinde borç görünüyor. Bu benim başıma 5 kez geldi bankalar parayı mı tutuyor yada vergi dairesiyle arasında bi kopukluk mu var bilmiyorum ama motorun ilk sahipleri; ben o görünen borcu yatırdığım için iki kez aynı vergiyi ödemiş oluyorlar.
Bilginize..
-
Orjinal dekontları vergi dairesine ibraz ettiginizde vergi dairesi işleme hemen sokuyo ve temiz kağıdını çıkarıyo fotokopiyse yapmıyorlar.Bu arada sadece ziraat bankasına yatırılanlar online vergi dairesinde gözüküyor galiba
-
zaten onlarda öyle yaptılar v.dairesine dekontu götürp alıyorlar ama biraz bürokrasiyle uğraşıyosun