http://s13.postimg.org/6cg6nf8c3/P_2...4_170622_1.jpg
yeni aldığım ses lastiğinin 200 km sonra ki hali :duvar:
Yazdırılabilir Görünüm
http://s13.postimg.org/6cg6nf8c3/P_2...4_170622_1.jpg
yeni aldığım ses lastiğinin 200 km sonra ki hali :duvar:
Evet arkadaşlar daha 5 aylık bir motor kullanıcısı olarak ben bu ses sorununu çözdüm... Yüzde yüz çözdüm!!!
* İlk öncelikle zincir yatay vaziyette bulunan amortisöre sürtüyodu. Onu tespit ettik. Daha önce de bu konu altında yazmıştım. Motorun şasesine yani tam olarak allta bulunan yatay amortisör hizasında avuc ıcı kadar bir parça kaynattık ve o parçaya bağlı dışından vidalanan bilyalı zincirle dönen bir parça ekledik. ama ses kesilmedi aksine arttı daha çok gelmeye başladı. Sonra aynı yere yine silindir şeklinde içi ve dışı lastikle sıkıştırılmış bir parçayı vidaladık. Amortisöre sürtmeyi kestik çok şükür...
* Fakat kilit taşlı bir yoldan geçtiğimde ya da en ufak bir çukura girdiğimde zincir sesi gelmeye devam etti. Yine yeniden söktüm arkadaşlar zincir muhafaza demirini.. İçerisinde zincir stop lastiğinin orada ve bir çok yerinde iz vardı anlıyamadım zincirin nereye temas ettiğini. Sanayide bir demirciye gittim. İç tarafta kalan yerlerin tamamının jilet taşı izi olduğunu söyledi. Zincirin deforme ettiği alan kapağın üst tarafıymış. Yani zincir stop lastiğinin ordan tutun arkaya doğru devam edin 5-8 cm sonra zincir muhafaza demirinin en olarak daraldığını göreceksiniz. Zincir stop lastiğinin ordan o en son daralan alan arasında içeri doğru uç kısıma sürttüğünü orayı zedelediğinin tespitini yaptık. Sonra başladım sert plastik aramaya.. Yani 2 hafta filan aradım Ankara Çubuk sanayinde bulamadım. Ertesi gün yine sanayiye bir arkadaşımın aracını boyatmak için boyacıya gittik bildiğiniz oto boyacısı.. Eline almış zımparayı çıkmış kaputun üstüne bi sağa bi sola sallıyo.. Sallarken sallarken eli kaydı sanırım fırt önüme dikdörtken bi plasik parça düştü geldi.. :) Üstad bu ne dedim.. Zımparaya yapıyoz abi dedi. Nerden aldın dedim. Köşedeki boyacıda 5 lira abi dedi :D O an son beş ayımın en mutlu günüydü sanırm :) Hemen gittim aldım 5 tl hemde sert bir plastik. 2 cmden fazla kalınlığı var.. Uzunluğu da 10 cm kadar...
* O gün hemen işten çıkınca söktüm tekrardan zincir muahfazayı... Sonra zincir stop lastiğini söktüm. Zaten minicik bir şey... Hemen elime bir maket bıçağı.. Zincir stop lastiğinin girdiği oluklara göre oydum.. Sonra zincirin sürttüğü yerden 1 cm kadar daha enli kestim lastik parçayı.. Hem de iki tane çıktı :) En son da elime aldım dübeli zincir muahfaza demirinin üstüne ilk vidaya uygun 5 6 cm kadar arayla bir delik açtım. Ve aynı vidaya benzer paslanmaz bir vida daha aldım deldim sıktım taktım..
* Sonuç mu ??? Ses yok huzur var severek biniyorum artık motoruma:) Gerçi iki gün önce sağ ayaklığı kırdım şu an binemiyorum ama:( yine de büyük bir sorunu kendi başıma çözdüm.. Ne Ankarada Regalin bayisi ışıl motor çözebildi bu sorunumu kı kaç kere gittim geldım 100 150 tl harcadım ilçeden git gel.. Ne de başka bir servis çözebildi. En son yolum düştüğünde de ışıl motora, usta buraya naptın dedi. Bin de bak dedim. Napmışım??? Bindi ses gitmiş dedi. 5 Tl dedim.. Bana 100 150 tl sadece benzin parası harcattınız dedim bi de kızdım fırça kaydım.. Geldim. Yani sonuç olarak sesi yok ettim arkadaşlar....:)
Keşke foto da koysaymışsın da kardeş benim gibi anlama özürlüler de faydalanabilseymişiz :)))
http://s4.postimg.org/u20qqjo09/123.jpg
Suphi kardeşim yüklediğim fotoğrafta görüldüğü üzere zincir bollayıp gevşeyince kırmızı ile işaretlediğim yere sürtüyo. Zincir stop lastğini görüyosun zaten dandirkten bir parça hem küçük hem de pahalı (20-TL)... Mavi ile etrafını çizdiğim yeri kaplayacak şekilde boyacıdan aldığın (zımpara için kullanılan) lastiği maket bıçağı yardımıyla kesiyosun. Sonra zincir stop lastiğinin takıldığı yere göre kestiğin parçayı oluklara oturacak şekilde oyuk açıyosun. Daha sonra sarı ile işsaretlediğim yere ya da canın nereye istiyosa tabi iç tarafa doğru bir matkap yardımıyla delik açıyorsun. Sonrası zincir muhafaza demirini takıp sessiz sedasız yoluna devam ediyosun 8) Kolay gelsin
abicim en son halini bi atsan da görsek
oraya monte ettiğin parçanın görsellerden fotosunu koyabilirmisin?bugun sordum hırdavatcıya işe yarar bişey bulamadım.
Sonunda bende kurtuldum bu sinir bozucu sesten!
on zincir kapağını soktuk.
sonra o plastik gibi gözüken ama taş gib siyahi şeyi çıkardık yerinden.
sonra düşündük....
ise yaramayan bir Motora ait, artçı nin ayağını koyduğu ayak peginin plastik parçasını yerinden çıkardık.
kargaburun ile bu plastik parçayı o yuvaya göre sekillendirdik.
sonra vidanin geçtiği yere göre üzerini deldik.
zincir kapağının denk gelen yerine kuvvetli yapıştırıcı ile gövdeye yapistirdik.sonrada Vidayi hem bu plastik parçanın üzerinden geçecek sekilde hemde kapaktaki yerine oturacak şekilde plastik parçayı sabitledik.
sonrada bu plastik parçanın zincirleme öpüştugu yere bol miktarda gres sürdü ki zincir o bölgeye vurdugunda yağsız kalmasın.
çok şükür kurtuldum o sesten...