eh tayfun yaparsın yine yapacağını
verirsin 75 i buseferde atv. den çekersin 125 i
yaw sen motorunun tozunu bile vermessin ama olsun helallll
yağmasanda gürlüyorsun
Yazdırılabilir Görünüm
eh tayfun yaparsın yine yapacağını
verirsin 75 i buseferde atv. den çekersin 125 i
yaw sen motorunun tozunu bile vermessin ama olsun helallll
yağmasanda gürlüyorsun
Ayıpsın gomtanım ya, ne istedinde vermedim, kasımpaşada yamur yamıştı bez istemiştin bende vermiştim hatta ben silmiştim saltanat koltuunu :( ama şimdi kıtıpiyoz oldum demekki :cry: [Çok arabesk oldu bea :P ]
tehlikeli adamsın be tayfunum zaptiyem....bol keseden beygir daatıyon...sana lasım oldumu nerden bulacan soora.. :mrgreen:
sen bana 250 cc yi versen de ben de sana 100 cc yi versem ne dersin :P :P :P :P :evil:Alıntı:
Tayfun Nickli Üyeden Alıntı
(tehlikeli adamsın be tayfunum zaptiyem....bol keseden beygir daatıyon...sana lasım oldumu nerden bulacan soora..)
aşkolsun okan ben de benim taraftasın sanıyordum :( :cry: :D , onun ATV si var bişeycik o0lmassssssssss :evil: :evil:
yok beaa örtmenim.. senin tarafındayım..adam bol keseden atıyor.. yiyosa dediğin gibi motürü versin deişin.. sanki bulututdan beygir atıyor adam.. sallllaaaaa. sallamak bedavaa.. :mrgreen:
Wayyyyyyyyyy beeeeeeeeeeeee....
Yaramazlık yapanlar
------------------------------
1- İnci
2- Okan
:evil:
beni sil .. ben inci örtmenimi savunuyodum... hemide ben bu günkü ödevimi yaptıydım.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wayyyyyyyyyy beeeeeeeeeeeee....
Yaramazlık yapanlar
------------------------------
1- İnci
2- Okan +
Nihahahahaha taviz yok :P :D ;) :mrgreen:
bah yaaaaa. haala tahtada adım yasılı duruyoo.. çıkçıkçık oynamıyom yaaa....haksıslık yapılıyoooo.... naaaptım ki ben .. eğitim ordusunun bi neferi olan inci örtmenimisi savundum.. hemde haklıydı zattii..
sen erken yatta yaarın işportacılar eylem yapacakmışş.. onları kofala atv ylen...ejejejejeje....(bu gülme acı hayat dizisinden alıntıdır ).. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Baba o nasıl bir gülmeydi öyle ya, o dediğin diziyi izlemiyom ama bundan sonra zannımca müdavimi olacam, ejejejejejje :o
Tayfun bu arada söylemeden geçemeyeceğim imzan SÜPER olmuş tebrik ederim :alkis: :alkis: :alkis: fallaaa kimsenin aklına gelmezdi :cheesy: :cheesy:
tayfun imzan süper olmuş
ama aidikurt a torpil mi yaptın 2 defa görür gibiyim yoksa benzetiyormuyum
üsten 3 ve altan 11. aidikurt deilmi admin diye torpillimi oo yoksa ben gözlük numaramımı değişimmm
ahan o kalabalıkta nasıl da dikkat ettin kino baba..... muhteşemsin beaaaa. bi de göslükten bahsediyon....ne gerenk varki... tööööbeeeeeeee..... :cry: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
merhabalar herkeze
bir terslik olmazsa bugün d 100 sahibi olucak bilgisiolan bana biraz nelere dikkat etmem gerektiğini
anlatırsa sevinirim.
bi terslik olmuşş sanırım ki lafın yarım kalmışş polatım.. :mrgreen: .. sen en iisi önce bi tanışşma başlığında bi tanıt kendini.. bisde güssel bi hoşgeldin diyebilelim sana yiğidim...Alıntı:
polat Nickli Üyeden Alıntı
şimdi yazıyı biraz düzelttim sanırım gerçi biraz düşük bir cümle kurmuşum ama anlaşılıyor sanırım
inci örtmene özelden at mesajı dönsün sana... onda da var bu nadide makineden.. ama bizim camiada ismi püsüklettir onun bilesin.. hayırlı olsun.. ... üye listesini tıkla.. yukarıya amaya inci yass.. sona yeşil zarfı tıkla ..
teşekkürler ederim püsüklet im var artıkk sağoll
amma ne güssel bi püssüklet... saatte 100 kmnin üstüne çıkıyo... sona kafadan soğutmalı bi makine... züpper bi hava soğutma... için rahat olsun sen bize bakma .. kıskanıyosda püsüklet diyosss.. iinci örtmeni kızdırmak için...
benim püssüklet in birde arkadaşı var bende CBR 125 :)
maşşallah birader.. bak o çok güssel bi makine... 4 zaman 125cc de 1 numero...su soğutma, saattte 150-160 gören bi makine.. biras vibrasyon oluyo diyolar o süratlerde ama olsun... ben bundan önce ondan aradıydım 2. el.. temiz bulamadıydım.. ama şimdi iiki bunu almışım diyom... Allah kaza bela vermesin her ikisine de...
ama hiçbir şey bir chopper in yerini tutmaz ........
aldık bismillah ilk gün aküyü şarza götürdük bakalım daha neler olucakkk
sen onun ışıklarını açık unutmuşundur açıkkkkkkk
yok canım marş basmıyordu biraz gezip tekrar deniyorduk yine aynıı bizde götürdük evet problem var deyip şarz ettiler tekrar yaparsa aküyü değiştiriceklermiş
Polat kardeş, hem cbr bem 100 lük regal alana kadar mix yapıp daha ii bişe alsaydınya olmasmıydı?
yedek parça problemi var diye biliyorum 100 cc regalin yani ithal edilmediğinden piyasada da çok olmadığından sadece bir kaç
satış mağazasında olduğundan yedek parçaları çok çok zor bulunuyormuş yoksa benimde vardı aklımda almak
ama sarıkayalarda yok
Abi çok küçük bu motor bisiklet gibi aynı, pedalıda olsa gaz açmaya gerek yok valla :P
4 gündür bu motora biniyorum...
Motoru Bursa dan aldım ve Bandırma ya kadar kar/yağmur/çamur demeden köy yollarından geldim... :)
Motoru almaya gittiğimde o kadar fazla yatmıştı ki tozlardan anlayabiliyordum. Temizledik ve sadece benzin koyup yola çıktık...
311 km de aldığım motoru istanbul a vardığımda derhal servise götürdüm. Akü problemi dışında hiç bir problemi çıkmadı. Taş gibi olduğunu söylediler...
Derhal 300 km bakımını yaptırdım ve hava filtresi , karbüratör ayarlarını , egsoz ayarlarını yaptırdım... Şuan 440 km de... Ufak ufak yormadan rodaj ını yapıyorum. Egsoz da susturucu iptali yaptık ve sesi mükemmel oldu.
Bu gün çıkıp yeni bir akü alıcağım. Yol tutuşu harika... Scooter lar gibi kaymıyor! Güven veriyor. Ve trafikte çok rahat şerit kapatabiliyorsunuz.
Sanırım 100 lük motor bu şasiye güçsüz gelmiş... Seri bir motor fakat hızlanma beklediğim gibi değil... Bakalım rodaj tamamlansın nasıl olacak performansı ... :)
Fotoğraf makinesi bulabilirsem fotoları eklicem :)
motosiklet.net'te yazmıştım o motor çok uzun süredir yatıyor diye. :)
evet debriyajda sıkıntı var en değiştirdimm şimdi çook iyi değiştirmeni tavsiye ederimm baya bir performans alırsınAlıntı:
Buraxdj Nickli Üyeden Alıntı
akü genel bir sıkıntıı oda değişirse bir sıkıntı yaşamazsınn
Bu gün bi şarj etmeyi denicem ... Pek umutlu değilim aküden... Evet debriyaj değişmesi gerek ... Bağırıp duruo boş viteste... Kaça patlar bu debriyaj işi bilen var mı ?
debriyaj 100 YTL ye falan patlıyoo aküyüde boşuna şarz etme değiştirr bence
Şuan servisteyim... Akü değiştiriyorum uğraşamıcam... Bir adet Bosh akü aldım. Takılıcak.SSuyu kondu bekliyoruz bakalım :)
Aküyü takarlarken yanındaki gaz çıkış deliğinide açmayıda unutmasınlar, çoğu akü bu yüzden gümledi...
Herşeyi hallettiler güzel bi şekilde... Sonunda ayak marşından kurtuldum :) Sağ ayağımın arkası morardı valla...
Akü sorunum tekrar devam ediyor... Şarj dinamosunda bir sorun varmış ve bu sorun bu tip motorlarda kronikmiş... Yapılan ölçümler sonucunda şarj oranının ihtiyacın çok altında olduğu tespit edildi ve cuma günü şarj bobinleri değişecek. dd100 e kullanıcılarına tavsiye... Makinalarımız deli gibi akü emiyor. :)
Motorun elektrik sistemini sıfırdan elden geçirdim. Yeni ve dayanıklı parçalar taktırdım. Bobin i güçlendirerek farlardaki ve kornadaki zayıflığı giderdim. Şarz etme sorunu da ortadan kalktı. Motorun sesi çeşitli ayarlarla değişti. Asfaltta kükrer bi hale geldi. Motor un ismini X koydum. Yağmura ve paslanmaya karşı gerekli koruma ve bakımları yaptırdım. Turtle wax pro ve wd 40 kullanıldı. Tüm contalar vidalar kaliteli olanlarla değiştirildi ve elden geçirildi. Tüm kablolar kaliteli olanlarla yenilendi. China yazan aksesuarları ufaktan Japon a değiştiriorum. Yan çanta baktım fakat bulamadım. Birde angel eye far arıyorum nereden bulabilirim. Elcikleri de değiştireceğim sanırım. Orjinaller pek bi zayıf görüntü olarak. Orjinal dikiz aynalarından buldum ve aldım.
Bu arada Emre Yedek Parça nın yerini öğrendim. Gerçekten yardımseverler ve güven verdiler bana.
Akü sorunu ise kendi kendine yanan elektrik beyni ve zayıf kalan şarz bobini yüzündenmiş bilginiz olsun.
Şarz bobininiz yanarsa yenisini almakla uğraşmayın benim gibi. Ben takmadan geri verdim. Sağlam bir elektrikçi arkadaşıma götürdüm ve kontrol etti. Sarım değerleri dengesiz. 6 bobinli bir sarımda tüm bobinler 80 - 90 sarımken aralarında 78 - 87 sarımlı olanlar vardı. Yani çinli arkadaşlar eksik sarım yapmışlar. Bu nedenle bobinlere binen yük ısınma yapıp bobin i yakmış.
0,5 mm bakır tel ile yapılmış olan sarımları biz 0,8 mm olan daha kalın tellerle yaptık. Böylece amper düştü fakat watt arttı. Böylelikle elektrik aksamındaki kablo ısınmaları ve kısa devrelerin önüne geçerek far , sinyal , korna gibi elemanlara giden gücü arttırmış olduk. Bu sayede ışıkların ve kornanın gücü normal bir seviyeye gelirken şarz etme gücü de arttı. Artık buz gibi havada bile tek marşta çalışır oldu motor.
Elektrik sistemi bizi çok uğraştırdı. Tüm ölçümlere rağmen sorun görünmüyordu. En sonunda full elektrik sistemini değiştirdik. Soketler bile dandikti çünkü.
Motorlarımızın bazı parçaları kaliteliyken bazı parçalarının ise inanılmaz dandik olduğunu gördüm. Elimden geldiğince değiştirdim dandik parçaları.