Bende merak ediyordum Sipidi motorun üzerinde neden hababam zıplayıp duruyor diye, demek motoru stop eder dururmuş da ondan.
Yazdırılabilir Görünüm
Bende merak ediyordum Sipidi motorun üzerinde neden hababam zıplayıp duruyor diye, demek motoru stop eder dururmuş da ondan.
hahuhauhauahuaahaahaahaaaaaaa....Alıntı:
Aksu Nickli Üyeden Alıntı
ben motoru aldığımdan beri vurdurarak çalıştırıyom. hatta yalovadaki arkadaşlar da iyi hatırlar. sorun aküde olsa kızılkayaların aküsü haricinde dışarıdanda akü aldım oda sorun çıkardı garantiden yine değiştirdim ama durum hala aynı. ittirmeye üşendiğimdende motor şuan yatıyo.
Herşeyi anladımda ''sağ ayağınızla 2. vitese geçin'' ifadesini anlayamadım.bi hayli zor olsa gerek :mrgreen: bi de motorumu koyduğum garajda bunu yapmak zorunda kalırsam motor çalıştığı anda ben de duvara yapışmış olacam [smilie=redcolorz3_pdt_04.gif]
Kızılkayaların aküsü olduğu için çalışmıyo, sen Sarıkayalardan alsaydın sorun çıkmazdı.Alıntı:
jashuaa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
rigormortis Nickli Üyeden Alıntı
:cheesy: :cheesy: Çarpmamak için SOL ayakla da frene basacaksın.... Muhahahah :cheesy: :cheesy:
1.
ben senelerdir 6 amperden yüksek akü kullanırım bir sorun çıkmıyor enaz 9 amper.kullanırım arkadaşlar.motorum 251 mz.
şimdi sağ ayakla 2. vitese geçip sol ayakla frene basınca motor çalışıyo ya sağ elle de debriyajı sıkıp sol elle de ön freni sıkarsak kolumuzlada gazı verip sol ayağı arka frenden çektiğimizde motor lastik yakabilir dikkatli olmak lazım böyle konularda elimizin ayağmıızn yetmedği yerlerde ağzımızı da kullanmaktan çekinmemeliyiz :mrgreen: :mrgreen:Alıntı:
MEHMETONUR Nickli Üyeden Alıntı
güldürmeyin beni ya kolum sol kolum acıyo. :P :P :P
şimdi ozy abim sol kolun acırken sağ kolunla sol kolunu ovuştururken baktınki mesaj geldi hemen ayaklarını devreye sokup mesaj yazmaya başlıyosun.. :mrgreen:
ozzymania sol kolun iyileşene kadar sen arka frene de basamazsın şimdiii malesef...Alıntı:
ozzymania Nickli Üyeden Alıntı
abi tepetaklak olduk motorun üstünde ya
kulaklarımlada sinyal veririm artık :D
Önceden sağ ayağımızla 2. vitese ayarladığımız motorumuzun üzerine bindikten keyli... :P :mrgreen: :P
Şaka değil, sağdan vitesli motosiklet gördüm ben. Markasını okuyamadığım, eski kırmızı bir motosikletti. Çok değil, bir-iki ay ya oluyor ya olmuyor.
Adamın yanına yanaşıp "bu..." der demez "evet, sağdan vitesli" dedi. Markasını soracak fırsat olmadı trafikte. Belki alakası yoktur ama Çekler'in Ceza mıydı neydi... o motorlarına benziyordu.
Neyse... ben de 10 gündür vurdurarak çalıştırıyorum. Öyleki, marş düğmesi artık gözüme bir garip görünmeye başladı. "Bu hep burada mıydı" diye sorasım geliyor.
dogru söyler sizde kafa bulursunuz haa ; tabii sağ ayağınla vitesi 2 ye alacanAlıntı:
rigormortis Nickli Üyeden Alıntı
ben motor ayaklıkta iken vede motor üstünde değilken sol ayağımı destekler sağ ayağımla vitesi 2 ye alırım hatta bazen boşa bile alırım ki motoru tam park edeyim diye.
yani şimdi motor ayaklıkta ve sen motoruna vurduracan dimi. o zaman sen motor üstünde değilken sağ ayağınla at vitesi 2 ye ve elinde debriyajda hadiii başla motoru koşturmaya biraz hızlanınca kaptır ahanda motora çaktırdın
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kim dedi al bir yuasa gitsin diye 136 ytl 5 sene dönüp bakmazsın iyide 136 ytl be abicim
şimdi ayrıca bir akü daha alsak 12 V + 9 amp ve paralel bağlasak ne olur toplam 12V 18 Amp olur dimi.
boşalmasıda geç olur tabii şarjıda o kadar geç olur zaten en fazla elektirği gece kullanıyoruz gündüz pek kullanmıyoruz dolayısı ile gündüz epeyce şarj olur gece kullanırsın (2.aküyü nereye koyacaksın onuda sen bul 8) )
Aslında süper olur ama yer zor bulunur ancak yan çantalara yada sisybarın arkasına küçük bir kutu yapılıp koyulabilir
12w 6 amper akü ufak gelir 12w 9 amper orijinali motorun ettiği şarz 9 ampere göre 6 amper akü basmaz yarın öbür gün ufak gelir 12w 9 amperini al mutlunun
bı kac defa bende bu yontemı kullandım ama motor sogukken tek seferde almıyor baya zorluyor
yahu amma sorun yaşıyorsunuz yaa... bende ise en ufak bir tık yok bir kaç arıza var ama onlarda yüzde yüz benim hatamdan ve umursamamamdan kaynaklanıyor...
işiniz çok zor sizin...
Bizim motorlara ne marka ve hangi model akü almak lazım? Modelini de soruyorum çünkü akünün sığma durumu da var ve her modelin ebatları farklı.
http://img388.imageshack.us/img388/6...5185529lr4.jpg
kardeşim al sana kulanıcagın ideal akü ebatlarını ve en iyilerden biri
Teşekkürler :)
valla benımde basıam cok gelmıstı bazende uzun sure kullanmadığım zamanda hala yapıyorum bu vurdurma ısını zaralıdır muhakkak ama her zaman yanında yedek aku bulunduramassın kı:D
Benim motorun aküsü seyir halinde boşaldı.Arkadaşa veda için kontağı kapattım,bi daha çalışmadı.Tek bir led dahi çalışmadı.Mecbur vurdurdum. Usta bu şekilde beyni yakabileceğimi söyledi.Akünün iç hücreleri tamamen bitmiş,birbirine girmiş. Bu şekilde kullanmayın.Bobin dahil birçok parça zarar görür. Ben bakımsız akü aldım. Suyunu katıp kapağını açılmayacak şekilde kapattım. Neredeyse 6 ay oldu .Yolda hep uzun farla giderim.60Ytl. Marka bi akü de değildi...
benımde grı bır t gıdon regalım vardı . bındıgım motorların ıcınde enguzel olandı . japon makınayada bındım . ama grı renklı t gıdon cok ılgı cekıyordu . mılletın nazarı degıyordu sanırım.
ama motora 3 gun bınmeyınce sıfır aku bıtıyor . otoparkta bır tıp grı motorla bır oyana bır buyana vurdurmaya calısan kanter ıcındekı ben:mrgreen:.
ustaya goturduk kı benım artı kablosu motordan sası yapıp motoru emıyor. sonucta ıyı kas yaptırdı bana .
tatar ( merter )
izmit / kocaeli RR