Ağabey yağ olarak hangisini öneriyorsunuz peki ? Birde benzin alırken yedek depo açık mı olması gerekiyor ? En kısa zamanda anadolu yakasında bir ustaya gitmem lazım.
Yazdırılabilir Görünüm
Az önce baktım dediğin yer çok basitmiş abi.Hemen gözüme çarptı çubuğun zerinde çarpı işaratleri var.topalmda 6 çarpı falan var.Benimkisi 3,5 çarpıdaydı silip yeniden baktığımda.Şimdi dün akşamdan beri ilk defa çalıştırdım mesela banamısın demedi.saat gibi :D ilginç ya..
kuryeci eleman bujiye elektrk gelip gelmediğine bakmış.aklında bulunsun şüphelenirsen bujiden kabloyu sök ucuna tornavida sokup marşa bas çıtır çıtır eder anlarsın. elektirk gelipte ateşlemiyosa bujinin uclarını temizlersin yada değiştirisin.egsozlardan bi tanesi soğuk olur buji çalışmıosa.
gözle görebilceğimiz bi duman bendende çıkmıo :D zaten görebilceğimiz siyahımsı bi duman yağ yakıo demek bildiğim kadarıyla
anadolu yakası için illa yetkili servis olsun demezsen kartal oto sanayide altan motor var. suziki honda falan bakıo. bildiğim kadarıylada 2006 2007 de falan regalinde yetkili servisliğini yapıyordu.parça temin edemessin sanırım ama sorunun olduğunda çözerler diye düşünüyorum. benim garanti dolana kadar yetkili servislerdeyim sonrasında altanı düşünüyorum yakınlığıdan dolayı. garanti yoksa ara bi konuş derim
Altan Motor
Adres : Kartal Oto Sanayi Sitesi, A4 Blok No:23 Kartal İstanbul
Telefon Numaralarımız:
+90 216 306 23 19
+90 216 517 26 43
+90 216 517 26 44
Faks Numaralarımız:
+90 216 488 37 27
Herkese Selamlar
Öncelikle heyecandan yazmayı unutmuşum.Bu motoru almamda bana bilgilerini esirgemeyen başta CELİL ağabey olmak üzere yardımılarını esirgemeyen tüm abilerimie kardeşlerime canı gönülden teşekkür ederim.
Bir kaç gündür motorun üzerinden inmediğimden foruma giremedim. :cheesy: Falldown ustam bilgi için teşekkür ederim.Benim uzun'un eski sahibi de orda yaptırmış tüm bakımlarını hatta anahtarlıkta telefon numaraları falan var :D Bostancıda bir arakdaş tavsiyesi üzerine bir usta buldum.Ona gidicem bu hafta sonu bakalım eğer kafaya yatarsa orda yoksa altan'a giderim artık..
Bu arada Noterden motoru aldık ama,Trafik'e gidip ruhsatı üstüme almam gerekiyor.
1.sorum İllaki moturun kayıtlı olduğu şubeden mi işlemlerin yapılması gerek ? Herhangi şubeden olabilir mi ?
2.sorum da arkadaşlar bana bu işlem içinde yüklü ödeme yapman gerekiyor dediler.100 tl falan dediler.Doğrumudur. Ruhsat yenileme gibi ibrşey bu akdar pahalı olabilir mi ?
Saygılar.
merhaba önder heyacanını anlıyorum makinanın en keyif verdiği zamandasın kazasız belasız keyfini çıkar
ruhsat olayına gelince trafiğe gidip almak zorunda değilsin 1 hafta 10 gün içinde ruhsat evine postayla geliyor hiçbir ücret ödemiyorsun bu zamana kadar noterin sana verdği geçiçi ruhsat yerine geçen belgeyi kullanıyorsun acele ediyorsan sen gidip sadece bağlı oldugun trafik şubeden alabilirsin hiçbir ücret ödemiyorsun 8)
sen sür keyfini çıkar bence boşver illaki eline geçer.bende ilk arabamı aldıgımda celil abinin dediği gibi bikaç evrakla geziodum sadece ozamanlar kendimiz gidip alıoduk. baktın bikaç haftaya gelmio ozaman gider bakarsın çaresine. hevesini kursağında bırakma şimdiden rahat ol :D keyifli sürüşler..
Ruhsatı bugün gidip Ataşehir trafik den aldım. :) Herşey tamam bir tek bakım kaldı.Onuda kısmetse hafta sonu ..
Herkeze keyifli şürüşler. :mrgreen:
Hadi geçmiş olsun bakımıda yaptırdınmı için rahat eder keyfini çıkarırsın 8)
hadi hayırlı olsun tekrardan. haftasonu olurda altana gidersen düşüncelerini paylaşki benimde gitmeden önce bi fikrim olur en azından :D vede anadolu yakasında oturanlara alternatif olur
keyifli sürüşler...
Selam arkadaşlar, ben de RR almak istediğim için DOST nikli arkadaşın konusunu baştan sona okudum :) gördüğüm kadarıyla forum yöneticileri ve üyeleri ben gibi acemilere karşı çok yardımsever. bu beni fazlasıyla mutlu etti gerçekten.. ben de RR'a gönül veren biri olarak kısa vadede değil ama 6 ay içinde bir RR 125e alma planım var.. bu konuyla ilgili küçük bir sorum olacaktı.. avrupa yakasında oturuyorum beşiktaş'taki ali usta'da ikinci el alım satımı da var mı acaba bunu merak ettimm.. cevaplarsanız çok sevinirim..
DosT nikli arkadaşa da hayırlı olsun diyorum inşallah ben de senin gibi kısa bir sürede RR hayalimi gerçekleştiririm.. saygılar
aramıza hoşgeldin arkadaşım nazar
ben satıyo diye biliorum çünkü dükkan önünde motorlar oluo-tamir edilceklerin dışında :D ama en güzeli telefon açıp kendisine sormak olucak diye düşünüyorum. ancak ali abi ile konuştugumuzda hayatında bi kere 125 lik tamir ettiğini söylemişti. hatta benimkinide çift silindir sanmıştı :P ben ısrarla tek diyince açıp bakmıştık :D tabikide benim dediğim çıkmıştı :D u win perfect finish him :P napsın adam ilk defa 150 lik görmüş oda haklı kendi çapında. hipne çinliler 2 buji girişi yapmışlar teki sahte :D. kısaca anlatmak istedigim onda sadece 250 lik bulursun. bence sen sahibindencom falan al hem pazarlık imkanın daha fazla olur.
@istanblue aramıza hoşgeldin kardes
Umarım en kısa zamanda hayaline kavuşursun.Sormak istediğin bir şey olursa benimde bilgilerim yettiği kadar destek olurum.
@falldown tamam sana bir daha usta demiycem "usta" :mrgreen: isim neydi ona göre hitap edeyim o zaman
Kalın Sağlıcakla..
çok teşekkürler arkadaşlar.. şimdilik forumda daha pasif konumda olucam mecburen :) parayı biraz denkleştirip ciddi alıcı konumuna geldiğimde sanırım çok sorum olacak sizlere :)
Ya canlar,benim motor sanki biraz fazla yakıyor gibi geliyor.Geçen 6 lt benzin attım.100km de ana depo bitti.E-5 ortasında kaldım :D tabi yedek alıp hemen devam ettim.ama bir kaç yetkili servisi aradım.Çok yakıyor dediler.Bir an jikleyi ben açık mı kullanıyorum ama dedim.Jikle konumu normal de nasıldır.Debriyaja koluna doğrumu yoksa motora doğru mu olmalı normali.Jiklede benim ok var.aşağı gösteriyor.Bense sürekli yukarıda kullanıyorum.Doğrusu nedir acaba ? Yetkili servis bana 100km de 2 lt yakması gerek dedi
bendeki karbü ile 125 likteki farklı ama bende aşağıda duruo okun ters yönünde. zatn motor sıcakken kapat jikle açıksa tekrar çalıştırmaya denediginde motor çalışmıo.ben denemiştim 4 5 defa almamıştı. ama öyle denk gelmişte olabilir :D bu şekilde açık kapalı konumunu bulabilirsin sanırım. yanlız çok yemiş ya benim depo 7 küsür litre alıyo şu an 280 küsürde halada gidio kereta :D zamanla dahada pintileşio motor :D ilk seferinde 240 küsürmü ne gitmişti.bi jikleyi ters yapıp tekrar dene baktın yine aynı servise götür bence.karbüratorun üstünde iki tane vida var bende teki hava-benzin karışımını dieride rölanti hızını ayarlıo sanırsam ilk aldığımda kurcalamıştımda şimdi garantisi dolana kadar bişeyine dokunmuorum :D
Merhaba dd 125 e için kask'ı taşımak istemiyorum evdekilerin felan motordan haberi yok kaskın sıgabilicegi bi çanta varmı veya kaskı taşımamak için nabıyosunuz heryerde kaskımı taşımak zorundamıyım
arkadaşım eğer palamut kask kullanıosan nazi kaskları gibi heybe çantaya sıgıyorlar. eger yarım açılabilri veya kapalı kask kullanıyosanda hardcase olan arka çantalar var büyük onlara sıgar ancak cruise tarz motorlara hardcase çantaları ben pek yakıştıramıorm tabi zevk senin. bunların dışında alternatif olarak eger kapalı garajda falan duruosa motor sisybara koy gitsin kimse çalmaz :D
Dostlar Merhaba ,
Bizim orda(Bostancı) Sağlam bir usta bulduğumu düşünüyorum.Motosiklet klubü tarzı bir yer üyeler kendileri tamiratını yapıyorlar bilmeyenler varsa devreye klüp sahipleri giriyor.Benim gibi :D Neyse benim arkda dişlinin uçları biraz sivirileşmiş ve zincir zaten bildiğim üzere biraz kötü durumda idi.Bunları kit olarak değişmesi lazım dedi usta.O ring takarız kit hali 250 TL civarı bişiy dedi.O ringler için fiyat bilgisi olan var mıdır ?
Bu arada birazcık burayı gözliycem eğer memnun kalırsam anadolu yakasında bir yer daha kazanmış oluruz.
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
Aslında bende o kadar para vermek istemiyorum açıkcası bana şu marka model şukadar ve oldukça iyi götürür diyebileceğiniz bir marka var mıdır.Ustaya söyliyeyim onu getirip takalım.yoksa 250 tl falan beni kasar yani :(
Fiyat ve Marka şekilde yazarsanız sevinirim..
Bu arada Celil ağabey nasılsın görüşemiyoruz :D
parçaları ustaya getirttiğin zaman fiyat değişir ööle bedavaya hiç bir usta motora özel parça almaz getirtmez.en iyisi kalk parçaları kendin al ustaya monte ettirisin olur biter.
Marka olarak herhangi bi marka yok ambalaj kutularının üzerinde made ın polland veya made ın czech republic yazması yeterli bu iki ülkenin mamulleri japon markaları aratmaz
Evet abi Sahibinin ismi Kaya , birde oğlu var Taha iyi insanlara benziyorlar.Yarın motoru almaya gidicem dün gittiğimde arka komple sökükdü.
Biraz öyle görünce üzüldüm mü desem bilmiyorum.İnsanın canı acıyor be :|
Orta halli bir dişli takıcam dedi Kaya abi.Bakalım ins çok masraf tutmaz :|
Abi rakam konusunda Henüz kaya abi bişiy demedi.Bugün motoru almaya gidince söyliycek bişiyler.Orta halli bir dilşli takmış.Genel bakımını yapmış.Bide arka teker bilyeleri değiştirmiş.bunun dışında değişen bişiy yok . Ne kadar tutmalı sence