Garantiden yapıldı di mi Atilla ?
En yakın zamanda bende götüreceğim inşallah :)
Yazdırılabilir Görünüm
Herkezin sorunun giderildiğine sevindim.Benim de problem çözüldü.Ustam dişli tarafında bir yaydan bahsetti. Bu yay işlevselliğini yitirmiş.Yenisi ile değişitirdi.Şimdi Çok şükür saat gibi boşa düşme takılma gibi sorunlar yok oldu.Ama yayın zamanla tekrar değişmesi gerekebilirmiş.Özel bir yay yaptıracağım.
Keyifli şürüşler.
Maalesef yay durumu tekrarladı arkadaşlar.Şuan vitesi 1 e taktığımda vites pedalı orada kalıyor :) yada 1 e atıyororum boşa geçiyor. Çok sağlam bir yay bulmalıyım ve değiştirmeliyim oldukçada zahmetli bir iş. Sizce bu yayın malzemesi ne olmalı? Demir-Döküm işiyle uğraşan arkadaş varmı aramızda.Ya da sağlamını bulabileceğim bir yer bilen?
Resimdeki gibi Milin ortasından geçen yay ve ona bağlı vites pedalına giden zamazingo. Vites konusunda sıkıntı yaşan arkadaşlar yardımı olabilir.
http://www.camgoz.com.tr/content_fil...e13_image1.jpg
önder yay kendini çok çabuk bırakmış orjinal daytona yayını bulup taksan bence dayanır çünki bizim daytonlarda öyle yay sıkıntısı olmadı bu demektirki yayları iyi motorland servis ustası ahmet şanzumanda iyi kaç tane şanzuman toparladı sorun çıkmadı belki ellerinde yay olabilir istersen bir sor kolay gelsin8)
Şikayetvar'a yazmıştım bir ara Asyadan aradılar ve biraz uğraştıktan sonra bana garanti belgesi yollamayı kabul ettiler. Garanti belgsi geldi ve Bostancı servisine motoru c.tesi baktım. Oradaki usta bana bu asya mı diye sordu :) Sanırım adamlara Ghost 350 ilk defa geliyor. Tabi sorunca bende tedirgin oldum. Neyse servis formu istedim bir bakalım sonra falan yaptılar. Usta motorun direk fabrikaya gitmesi gerekebilir dedi. Motosikletlerin yasal onarım süreci 20 işgünü. Bu sürede yapamazlar ise yeni motor isteyeceğim. Eğer vermezlerse Tüketici Mahkemesine.
30 iş günü diye biliyorum. Bu da 1,5 aya falan tekamül ediyor. Onu bir incele. Ayrıca dikakt et. onlar da uyanık, son iş günü hala yapmadılarsa sorunu çözdük deyip servis çıkışını yapacaklardır. bu sefer servise tekrar donsen bile yeniden giriş yapacaklar. 30 iş günü davası geçecek. Bu sefer aynı hatadan 3 kez servise gidince itiraz edebilirsin. Tabi burası Türkiye :?
30 iş günü otomobiller için garanti belgesi yönetmeliğinden bakmıştım. Motosikletler için 20 iş günü buda 23 gün yapıyor.Bu tür durumlarda yasal süre dolduktan sonra motoru teslim alırsanız haklarınız yok olur. Yasal süreden sonra sizi arasalar bile gidip almayacaksınız ki mahkemede bu tarihte aradık deseler bile yasal süre dolduğu için pek bir şey ifade etmiyor.Haklı çıkarsınız.
Lakin bunlara gerek kalmadı. Az önce arayıp motor hazır dediler birde bakım yaptık 135 TL ödeyeceksiniz diyorlar. Motorun yağını değiştirmişler falan filan bende teslim etmeden önce motorun yağını ben 300km önce değiştirdim değiştirmeyin demiştim. Vitese baktığımız için yağı zaten değiştirmemiz gerekiyordu dediler. Bende vites problemi garanti içinde bir durum yağı bu nedenle boşaltmak zorunda kalıyorsanız sizin sorununuz diye çıkıştım. Tabi kabul etmediler vs. Bende birazdan genel müdürlüğü arayacağım. Bakalım ne diyecekler. Bu garanti ne işe yaradı anlamadım. Zaten benim ustam 125Tl sorunu çözeriz demişti buna yağ dahil. adamlar 135 TL çıkarmışlar.Tam yapmışlarmı oda ayrı bir soru. Yetkili servis motoru tanımıyor.Müdürlükte kolaylık sağlamazsa akşama servisle hararetli bir konuşma olacak gibi. Genel müdürlükle irtibat kurayım gelişmeleri buradan yazacağım.
Sesını yukseltınce, bır de konusmanın ıcıne bu ısı cozmezsenız mahkemeye kadar gıderımı ekleyınce kesıyolar seslerını. 3 kere aynı sey basıma geldı. Hepsınde garantılık seylerı garantı kapsamına gırmez dedıler. Bız de bahsettıgım konusmayı yaptık. Hepsınde de garantıden yapıldı. (Motorland Ahmet beyle yapıldı bu konusmalar.)
Kolay gelsın.. :|
önder yağ yeni olunca onu temiz kaba boşaltıp yeniden makinaya koymak zorunda hadi onu yapmadı 2 lt yağ en fazla 50 tl üzerindeki fiyat farkı nerden geliyor onlara bakım yap diye kim söylemişte bakım ücreti çıkartıyorlar bunlar tamamiyle tüm masrafı müşteriye kitleme taktikleri çok sinir bozucu şeyler :x
Aynen Celil abi gelen geçene keriz muamelesi yapıyorlar.Şimdi Müdürlük ile görüştüm akşama kadar dönüş yapacaklar. Yalnız olumsuz dönseler bile benden alacakları en fazla 50 TL falan olur. Hayatta 135 TL ödeme yapmam. Yani pire için yorgan yakan biriyim. Üşenmem uğraşırım. Birde çözdüklerinden emin değilim. Umarım haksız çıkarım ama 1 aya kalmaz vites sorunu tekrarlayacak.
Verme kardeşim 5 kuruş bile verme. eğer makine garanti kapsamındaysa işçilik falan talep edemezler. bence sadece 2 litre yağ parası ver oda 40 Tl falandır kaliteli bişeyse. Fişinide almayı unutma :D
75 TL ödeme yaptım. Adamlar şanzımanı açmışlar onu açtıkları için 50 TL istiyorlar 30 TL de işçilik mi ne. Bu bunlara ilk ve son para verişimdi daha beş kuruş vermem. Şimdilik çözmüşler bakalım zaman gösterecek herşeyi..
Merhaba,
1 ay önde 250CC Spyder almıştım ve maalesef 2. vitesten atma problemi benim motorumda da çıktı. Motorland Ahmert Bey 'e motorumu geçen hafta cumartesi günü teslim ettim. Hem vites atma problemi tamiri hem de 300 km bakımı için. Çarşamba sabahi gidip motorumu aldım, sefaköy rampasında 2.viyeste yüklendim ve hiçbir problem olmadı. Vitesten atma konusunu tamamen halletmişler. Sadece 300 bakımını için 50 tl ödedim.
Tek takıldığım nokta, motoru bakım için teslim ettiğime dair bir evrak, form vs vermediler. Özellikle sordum ancak böyle bir uygulamaları yokmuş, ben pek anlam veremedim.
Eyvallah Celil abi. Servis formu acildi ve yapilan tamir yaziyor formda. Orada bi sıkıntı yok. Motoru servis icin biraktiktan sonra herhangi bir evrak yok. yani allah korusun ters birsey olsa (hirsizlik vs) motoru oraya biraktigimi ispatlayacak bir belge yoktu elimde. Ahmet Bey den istedim ama oyle bir uygulamalari olmadigini soyledi. Olmali bence.
Aynı sorun bendede nüksediyor gaza yüklenince boşa atıyor bu gün Ali ustaya göstericem sıkıntılı bir durum
Evet Celil abi dediğin gibi olucak Cuma günü götütücem zaten bu şekilde trafiğe çıkılmıyor Ali ustanın orada Eralp ile karşılaştık tanıştık keyifli sohpet oldu nazar
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...27107887_n.jpghttp://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...16730611_n.jpg
Benim ufak pis fazer'cı oralardaymış ha :mrgreen: ne durumdaymış motoru kardeşimin?
Valla uzun süredir motoru orada galiba ama çalışır durumda orada bir tur attı birde parça aldı Ali ustadan ama konuyu çok anlıyamadım Ali usta biraz hızlı konuşuyor:mrgreen: zamanla alışacağız galiba.
Şahsen ben hala alışamadım... :p boşver çok takılma :mrgreen:
Gitmeden bir yoklama yapim dedim nasıl olmuş 8)
'info@emremotor.com'
Merhaba,
Regal Raptor DD250 E10 SPYDER 2012 modelini Galeri İlyas dan alalı henüz 1 ay olmadı 300 bakımını kendilerine yaptırdım şu anda motorum 500 km de ve 2 viteste bayır yukarı gaz verince boşa atıyor sonra araştırınca öğrendimki bu problem kronikmiş oldukça canım sıkıldı hergün işe gitmek için kullandığım motoru şu an kullanamıyor olmam büyük sıkıntı ayrıca kronikleşmiş bir sorun devam ederken halen motorların satılmaya devam etmesi daha da enteresan özetle bu işin çözümü sizde Cuma günü size getiricem garantiden sorunumu hızlı bir şekilde çözmenizi ve mağduriyetimi gidermenizi rica ediyorum.
İyi çalışmalar.
BARIŞ TEKÇİ
Mağaza Müdür Yardımcısı
http://www.regalraptor.net/forums/ci...E30A2.6DCC8C00
Koçtaş Şişli Mağaza
İstanbul Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi
Büyükdere Cad. No: 22 Şişli / İstanbul
Tel: 0212 315 96 00 (1750) Faks: 0212 380 00 06
baris.tekci@koctas.com.tr
www.koctas.com.tr
Barış güzel yazmışsın iyide yapmışsın söz uçar yazı kalır ama işallah maillere bakıyorlardır 8)
Abi bunları duydukça korkuyorum bunlar maile bakmıyorsa zaten lakayit oldukları söyleniyor biz bunlara nasıl gebe kaldık bilsem aklı evvel profösyoneller var parasına falan bakmıcam.Denize düşen yılana sarılır mishal yapıcak bişi yok.
Arkadaşlar bu gideceğim yer emre motor yada motorland hangisidir adresi biri bağcılar görünüyor diğeri Kartaltepe Mahallesi E-5 Yan yol Üzeri No:2 (Küçükçekmece,Sefaköy), İstanbul, Türkiye nereye gideceğum pen:)
Arkadaşlar bugün Besimle motoru servise teslim ettik motorlanda dönüştede Besimin motorla döndük biraz komik bir görüntüydü çarşamba teslim ediceklerini söylediler.:?
Artcı Besimdi Celil abi saol inşallah sorun giderilir de düşeriz yollara..
Arkadaşlar dün motorumu aldım herhangi bir para ödemedim havada güzeldi Besimle baya dolaştık herhangi bir sorun kalmamış geçerken Ali ustaya da uğradık herkeze selamı var.https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...51986582_n.jpghttps://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...28963286_n.jpg