Hay be ne gaza geldik.böyle bidey zor ama en azindan ni graj acabiliriz uygun kirali bi yerde
Yazdırılabilir Görünüm
Hay be ne gaza geldik.böyle bidey zor ama en azindan ni graj acabiliriz uygun kirali bi yerde
destekleriniz için teşekkürler arkadaşlar birşeyler katarsınız diye umutlandım fakat kaybedenler kulubü diye adlandırdınız tşk..[smilie=greencolorz: ben birşeyler yapıcam olursa olur olmazsa olan 70.000 tl,ye olur sıkıntı yokkvatan sağolsun..
sağol celil abi. böyle şeyler risk içerir ve risk almadan bir yere gelinmez.. ben alıcam inş utanmam. tabiki ilk olan yer bulmak hafta sonu kafamda 4 tane yer var bir araştırıcam sonra oturup masata bakıcaz kaçarmı kaçmazmı ;)))) saygılar...
Ben anlamadım.
Kulüp evi mi planlanıyor; ortak olunup mekan mı açılıp da işletiliyor; 70.000TL ne; risk ne?
Benden size bir tavsiye; önce meselenin çerçevesini net olarak belirleyin. Yoksa işin içinden çıkılmaz, anlaşmazlıklar olur, kalpler kırılır. :|
Ahmet tam olarak ne yapmak istediğini anlatsa; biz de bu konuda elimizden ne gelir ne gelmez onu konuşsak daha güzel olmaz mı?
Yani bu işin kırk çeşit yolu yordamı var.
Üye aidatlarıyla dönecek bir lokal mi?
Kâr amacı olan bir işletme mi?
Bir han içinde 40 metrekare yazıhane mi?
Şehir dışında terkedilmiş barut fabrikası club haline mi getirilecek?
Boğaz'da camekanlı bir mekan mı?
Asmalımescit'de salaş bi bar mı?
Kadıköy'de rıhtıma yakın apartman dairesi mi?
Vs...
Netleştirmek lazım.
Hemen cevap veriyim tabikide %50 kar amçlı bir yer olucak ben işimi gücümü bırakıcam 7/24 orda bedavaya durcak deyilim sizdende gelicek veya gelemiyecek aidatlara kimse güvenemez bugün motorlu yağrın motorsuzsunuz bu ay var öbür ay olmaya bilirsiniz illaki bir döner sermaye olmalı burası içkili bir ortam olucak tabiki fast food şeylerde olucak disko tarzı deyil fakat belli günlerde sanatçı getiricez feş bir mekan düşünüyorum açıkçası maliyet ne olur bilmem hesaplanıcak artık resimlerimde 2 3 tane bar tarzı resim var bu tür bir mekan düşünüyorum maliyet mobilya başka birşeye para vermiyorum zaten içki firması kendisi geliyor sıtandını kuruyor içkiyi konsinye veritor yiycekte aynı yanii böyleeee taktir sizin arkadaşlar.... saygılarr:lol:
Yani burası bizim olucak arkadaşlar bizler faydalanıcaz dışardan elini kolunu sallayan giremicek... !!!!!!!!! TABİKİ BELLİ SAATLERDE MÜSAFİR ALINACAK !!!!!!!!!!!
Plan guzel bende tuttum ve gerceklesmesi halinde Mc nin dedigi gbi herkes elinden gelen yardimi seninle paylasacaktir Ahmet ondan hic suphen olmasin
:cheesy:nazarnazarnazarnazar:cheesy:
Arkadaşlar eğer böyle bir klüp evi kurulacaksa bence amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok hali hazırda açık olan klupleri gezip nasıl işlediklerini görup daha sonrada bize uygun olanı secebiliriz
Sizinde bildiğiniz gibi denizli DEMİRAT SÜRÜCÜLERİ klubune takılıyorum bizim klüpte " yelekli(17)". *Ve. "yarım yelekli(12)" üyeler var*
yelekli üyelerin, arkasinda klübün buyukce bi arması olan deri yelekleri var önünde ise yine klüp arması ve nickleri var yelekli üyeler motorlarını klüpte muhafaza edebiliyorlar
Yarım yelekli üyeler ise sadece önünde ki küçük armaya sahip yelek giyiyorlar*
Yelekli üyeler aylık 70 tl*
Yarım yelekli aylık 30 tl aidat veriyorlar toplanan para ile kira elektrik su vs ödeniyor yıkama makinasi var kompresör var...
Klüpte çay ücretsiz ama bunun dışında bira vs içmek isteyen kendisi getiriyor
Aidatlar her ayın 15 inde toplanıyor
Cihan madem köprüye bir saattee ulaşıyorsun buluşmalara gelmeyişin senin suçun demekki. inan ben çapada oturuyorum bazen buluşma yerine gitmem 1 saat oluyor. istanbulun ortası burası. Sen bundan sonra hiç gelemiyorum bana yakın olsun falan diye ağlama bence :D
şimdi asıl konuya gelince işşin içine maddiyat ve ciddiyet girince bence forum ruhu kaybolur. kulüp olarak takılmak isteyen varsa böyle kurumlar mevcut. hemde bizden daha kalabalık. bizim gibi 15-20 kişilik kendi halinde süren adamlar için uygulanabilirliği ihtimal dışı bir olay. hem maddi açıdan hemde zaman açısından.
Murat' A Kesinlikle Katılıyorum...Basit Bir T-Shirt' Ün Bile Parasını Verme Konusuna Gelince Nazlanan İnsanlar Oldu...Çok Olumsuz Konuşmak İstemiyorum Ama Kiralık Bir Yer Olayı Zor Bence...Bu Yüzden...Böyle Çok İş Yapamayan Ama Park Sorunu Da Yaşamayacağımız Cafe Tarzı Bir Yer Bulur Gider Orda Takılırız Adamı İhya Ederiz O Da Bize Bakar Diye Düşünüyorum...
arkadaşlarım..kulüp veye dernek kurmak ciddi bir oluşum; emek, zaman ve para ister ancak en önemlisi ilgilenmek ister.benim bildiğim böyle bir toplu oluşum var..25-26 tane birlik üyesi var.enduro,izmir v.s v.s hepsi buradalar.T.M.K.B DİYE GEÇİYOR.ancak bu işi sürdürenlerin çoğu emekli olmuş abilerimiz..torun torbaya karışmışlar..aralarında ben genç kalıyorum mesela.bunların tüzükleri genel kurulları falan oluyor.ha yok biz böyle değil daha cafe tarzı bişey düşünüyoruz derseniz ibanez arkadaşımla aynı fikirdeyim..tişört olayı müthiş örnek..bu forumda kaç kere geçti bu konu sonuç hep olumsuz..ben açılacak yerin bile devamlılığı olacağını sanmıyorum..amacım moral bozmak değil ve bu fikri veren arkadaşada desteğim sonsuz.her ne kadar çok uzakta olsamda veya hiç gelemicek olsamda maddi manevi yardıma hazırım..herkes hazrsa tabi..??
Belki kafanızı şişirdim ama birşeyi atladım burada (denizli deki kulüpte) kulübün başkanı , yazıcısı, saymanı, road captenı, disiplin sorumlusu, kulüp evi sorumlusu vs gibi görevlileri var
Belli bir sistematik dahilinde yapılan her etkinliğin puanlaması var mesela çarşamba toplantıları 1 puan ,Madrun 10 puan , kulüp evi tadilatı 6 puan vs. Hemen herşey bu puana göre oluyor öyle her gelene yelek verilmiyor katılımına , puanına bakılıyor, diğer yelekliler ok derse yelek alabiliyor. Hatta grup sürüşündeki sırası bile puanına göre belli oluyor
Böylece hem katılım teşvik ediliyor hemde kulüp içindeki disiplin sağlanmış oluyor
Eğer uzun soluklu bir şey istiyorsak kurallı gitmemiz lazım iki ay sonra batmak veya kimsenin uğramadığı izbe biyere dönüşmesi olasılık dahilinde
Tabi en önemlisi bu işlerle uğraşacak arkadaşların vakit, para, istek, konularında eli biraz bol olmalı yani kulüp için sürekli uğrasabilmeli
Abi senin bu anlattığın oluşumlar burda pazarda kiloyla satılıyor bi ara takip ediyordum kim ne napıyor girsemmi aralarına diye ama cıkk bana gelmez
farklı oluşumlarda var
garaj isminde bir grup esasında cruser grup ama racing ten enduru suna kadar var
80 m kare garajları var alet edevat tezgah koltuk yatak hemen herşeyleri var
canı isteyen aksamları çıkıp garaja gidiyor hiç boş kalmıyor mekan
öyle toplu sürüş zorunluluğuda yok
isteyen istediği yere gidiyor
isteyen birilerinin kuyruğuna takılıyor
aralarında tek hiyerarşi abi kardeş
internet siteleri yok feyste bir grup kurmuşlar oradan iletişime geçiyorlar
dukkan kira sı öyle çok birşet değil
30 a yakın aidat ödeyen var ama öyle belli bir aidat listeside yok kim ne verirse 20 tlden tut 50 tlye kadar
2 senedir biliyorum bu grubu ve hala ayaktalar her geçen gün yeni üye (üye demek pek doğru olmaz ama) katılıyor.kendi işlerini kendileri görüyorlar
bir parça filan lazım olunca taa üreticinin fabrikana sipariş veriyorlar. parça ve fiyat sorunlarıda olmuyor
Ağa hangi grupmuş bu hiç duymadım ama yazdıklarına göre güzel bir oluşum böyle birşey istanbul ve bursa grubu yapabilir gibime geliyor (kullanıcı sayısı fazla olduğu için)8)
Amaç sadece bir klüp evi ise
bu klüp evinde toplanılacak muhabbet edilecek
kendimizin yada dostlarımızın motorlarında olan sorunları yine kendi çapımızda
çözmeye çalışacaksak şayet
mütevazi bir düşünce ile...
Sanayii taraflarında ( İzmir için konuşuyorum ) çok uygun fiyatlara dükkanlar var garaj şeklinde yaklaşık mesela ~80m" - 100 m" arası bir dükkan kirası yaklaşık 200 tl falan
bu ödenmeyecek bir rakam değil...
içindeki eşyalara gelince herkes evinde kullanmadığı yada spotçularda satılan ucuz koltuk takımlarından getirse maksimum eşya masrafı taş çatlasa ~500 tl
elektrik ~100 tl gelse su ~50 tl gelse ısınma işine girilmeyip herkes muhabbetin sıcaklığından ve sıkı giyinmenin faydalarından yararlansa
geri kalan ıvır zıvırlar zaten zamanla olur
yani kaba taslak bir hesap ile
ilk ay ~1000 tl ve takip eden aylarda yaklaşık 400 tl ye bu iş çözülür
40 üye 10 tl olsa yada
20 üye 20 tl yada
10 üye 40 tl yada küsüratlar
istenilirse yapılmayacak birşey değil tabiki
ama devamlılık şart
burada sadece olayı biraz maddi birazda manevi yönden netleştirmeye çalıştım...
Böyle duyunca kulağa hoş geliyor. ama olmaz diye bir şey yok, niye olmasın ki...
Arkadaşlar bu konuyu toparlamak lazım artık.
Dün Ahmet konunun çerçevesini net olarak çizdi.
Düşündüğünüz anlamda bir kulüp evi değil bahsi geçen proje. Ahmet ticari bir işletme açacak ve işletecek, bir üyelik sistemi kuracak ve biz de destek vereceğiz. Ben böyle anladım.
eğer konunun bütünü bu ise izmirde bile olsam elimden gelecek her şeye varım :D
Bu Demek Oluyor Ki Klüp Evinde Kaptanın Sözünden Çok İşletmecinin Sözü Dinlenecek...İşine Gelmediğinde "Top Benim Değil Mi İstersem Oynatmam !!!" Diyebilecek...Ben Öyle İşe Gelemem Açıkçası Arkadaşlar...Ama Birlikte Bir Yer Tutalım Derseniz Her Ay Bir 50 TL Civarı Çıkarım...Bu Yolla İstikrarla İlerlenir İse Üye Sayısı Da Artar (Çünkü Cezbedici Olur) Bu Sayede Faturalar Da Ödenebilir...Kesinlikle Mekanda Eşitlik Olmalı, Lakin Söz Sahibi Kaptan Ve Seçtiği Bir Ve Ya İki Kurmayı Olmalı...O Zaman Bu T-Shirt Falan Mevzuuları Da Havada Kalmaz, Kalamaz...Çünkü Buradan "Ben Alırım, Ben Ne Kadarsa Veririm Parasını.." Deyip, Zamanı Gelince Geri Vites Yapmak Gibi Olmaz...Her Şey Göz Göze Diz Dize Konuşulur...!!!
Hadi Hayırlısı...
Aslında bu hafta sonu çogunlugun katilimyla toplanalim yuz yuze konusalim
HERKEZE SLM..
Arkadaşlar bakın yanlış anlaşmalar oluyor daha böyle birşey yok ben sadece araştırıyorum ve bir bilanço çıkarıcam bulduğum mekanı önce herkez onaylıcak profilimde bar resimleri paylaştım baktınızmı yoook bir bakınya bunlar örnektir neyse konuya gelelim orası kulüp olucak kisenin babasının yeri değil tabiki kuralları bu site yöneticisi kimse (admin) o kişi koyar tabiki işleten kişininde onayı olarak. bu kurallar üyelerin tastiyine sunulur kabul etme sayısında oylamada belli olur ve devam eder anlaşılmayan birşeeeeyyy ...
"Yetmişbinliradanbahsediyorsunsonradakimseninbabas ınınyerideğildiyorsunyetmişbinikimverecekozamanhem şehrim?"
Demezler mi adama?:D
ben sadece üyelere calışmıcam bir bölümde üye olmayan müşteride olucak 2 kısım olucak yani düşüncem böyle biraz bekleyelim hafta sonu bu konuyla ilgili haber vericem herkeze
Valla ben konuya şu ana kadar dahil olmadım. Ama fikir söylemek istiyorum.
Arkadaşlar cebelleşmeyi bıraksanız da ağanın da söylediği gibi, haftasonu bi çay buluşması yapıp orada canlı canlı konuşsanız olma mı.. bu konu burada anlaşılır ve net bir şekilde değerlendirilebilecek bir konu değil takdir edersiniz ki... Di mi Salih abiii.. Nerdesin abi yav [smilie=greencolorz:
Bugün Hava Güzel...Acil Bir Toplanma Ayarlayıversenize Soğuklar Gelmeden...Millete Haber Verelim Akşam Da Olsa Gelsin Herkes...Yani Öneri Bu Sadece...:mrgreen:
Noldu yav toplanalım diyince herkes sus pus:?
Motorsuzum ama motorsz gelme mesafesindeki heryere gelirim.
Dokunmayin muvekkilime adam karda kista basti geldi,o kadar forsu olsun:)
slm arkadaşlar bugün clup için düşündüğüm 2 yere gittim birisi k.çekmecede florya istikametinde bir eski fabrika gurubu vardı 400 metre kare o bölgede olması herkez için iyi olurdu tam ortada bir mevkiydi fakat hacizli bir yermiş 6 kişinin üstüne olup satış için mahkemelikmiş :( ikinciside küçük çekmece hat boyunda 200 metre kare bir yerdi fakat bir lokantaya kiraya verilmiş çok üzüldüm arkadaşlar ve saat geç olmuştu başka bir yere bakamadım fakat araştırmaya devam edicm bu işin ucunu bırakmıcam kendimide sizleride mutlu edicem inş R&R ailesini seviyorum... saygılar....