Benim sıpanın elektriksel bi sorunu vardı yolculuk halinde zaman zaman elektrik kesiyor debriyaja yada vitesi boşa atınca stop ediyordu. Bunların haricinde evden çıktım bı dolanayım bu sorun nerdendir acaba dediğim gün bı zor çalıştı motor ardından stop etti sigorta attı falan neyse götürdüm itekleyerek ustaya (neyse ki dükkana yakın yerde) iteklerken garip bı ses geliyordu motor kısmından ustaya bıraktım.
Sebep; Motorda ki konjektör vidalarından bir tanesi gevşemiş ve düşmüş. Dolayısıyla tek cıvataya bağlı kalmış bir süre öyle kullanmışım. Tek cıvatayla kalan konjektör sallanmış zincire denk gelmiş. Zincir konjektörü aşındırmış (ekte fotosu mevcut) bu da zaman zaman kısa devreden dolayı motorun stop etmesine elektriksel dalgalanmasına sebep olmuş.
Sonuç; Konjektör işçilik+KDV dahil 700 TL ye değişti. Değişim sonrasında toplamda 50-60 km yol yaptım herhangi bir stop etme, zor çalışma, elektriksel dalgalanma yada aksi bir durum yaşamadım. Şu an keyfi yerinde görünüyor ama ikizi kerata gibi benimkinin de bi yıkanmaya ihtiyacı var şımartılmak istiyor [emoji28]
Sent from my M2007J20CG using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0ac5208ead.jpg