Güzel olmuş pekte sırıtmamış akan yapıştırıcıyı temizledinmi on numara olur ben beğenmedim. O parçayı nerden bulup uyarladın bende düşünüyorum
Yazdırılabilir Görünüm
gidonu değiştirmeye çalıştım ama altından kalkamayacağımı anlayıp geri topladım :) kornasını değiştirdim, sağdaki bakalitleri siyaha boyadım, şimdi de mazotla zinciri temizleyip sonra da yağlayacağım. en sonda da tüm hareketli ve elektrik aksamlarına wd40 sıkacağım.
Debriyaj balataları Ebc marka ile yenilendi, saclar düzeltildi, senkron ayarı yapıldı, 3 lt Motul marka yağ konuldu. En acı olayda hava filtresini çıkardım usta tam motorsiklete uyumlu olmadığını ve zarar vereceğini söyledi orjinal hava filtresi takıldı. Şimdiki en büyük derdim ise hava filtresini ne yapacağım.
Bgün biraz turlıyım dedim. Kursağımda kaldı. Arka dişli göbeğindeki bilya dağıldı. Allahtan ahmet ustaya yakın yerdeydim. Bende onu yeniledim.:soru?:shock::artiz:
http://s32.postimg.org/qcunugv11/20160429_141155.jpg
Parçaları sipariş ettim ali ustadan 600 tl tuttu
Denizlide zafer motor a verdim işinin ehlidir
Parçaları takılcak haricinde castrol 10w40 4t scooter yağı koyulcak karbüratör senkron ayarı yapılcak sübab ayarı yapılacak fren merkezi bakımları yapılacak bujiler iyiydi kontrol edilecek çıkıncada plastik aksamları tekrar boyucam yaza bomba gibi giricem 8)8)
Valla başkan sıfırlıyım yazın sorunsuz gezeyim derken acı haber geldi şimdi motorcuya gittim şanzuman bloğu çatlamış benim dişlilerde sorun varmı bilmiyoruz sökücek tahminen 1500 tl masraf çıktı moralim sıfır şu anda ben pazartesi motora binicem diye sevinirken resmen kafama kurşun sıktılar
Kendisini oturduğum yerden hayal ettim:) bu aralar uzak düştük
Manyetik mi mıknatıs mı öyle bi kaynak cinsi varmış şekil bozukluğu yaptırmadan ısı uygulamadan kaynaklıyolarmış 250 tl civarı dedi o değildr inşallah şanzumanda sorun yoktur tek korkum o hayırlısı bakalım pazartesi komple motor inicek o zaman belli olur
Daytonamı yavaş yavaş istediğim şekle sokmaya başladım. Sol tarafa tek ince deri çanta takıldı. Elcikleri değiştireceğim için manetlere deri püskül takıldı. Toros farı alınıp xenon takıldı. FM-USB mp3 çalarlı alarm sistemi bağlandı. F1 çakar aldım onu da yarın bağlamayı planlıyorum 8) ufak tefek te olsa aklımdakileri yapmaya başladım kafamda şekillendirdiğim şekile geliyo yavaş yavaş :Rockn Roll:
Yağmur çamur demeden işe motorla geldim çıkışta servis kapanmadan yetişip 12 bin bakımını yaptırcam 8)
Çakarı da bağlayıp fotoğrafları öyle atmayı düşünüyorum bu akşam atarim 8) garanti niteliği muhabbeti olduğu için serviste baglattim sonradan sıkıntı yasamiyim diye ama Ömer abinin anlattığı kadarıyla çok kolaymış. Hoparlör bağlantı aparatları falan hepsi cikiyo içinden.etiket fiyatı 100 TL ama personel olunca uyguna aldım baya 8)
alarmlı müzik calar bendede var ikitane kücük hafıza kartı takıyosun içine yagmurda falanda sürdüm bozulmuyo 70 tl ye almıstım ben
Philips marka %130 aydınlatma sağlayan otomobil far ampülü taktırdım. Gece sürüşü de gerçekleştirdim gayet memnun kaldım. Çift olarak satılıyor. 80 TL. Regal Raptor kullananlara tavsiye etmiyorum akü kaldırmaz. Ama Japon markalar bunu değerlendirebilir8)
darth vader maskesinden stop lambası yapmaya başladım. bakalım nasıl bir sonuç çıkacak, merakla devam ediyorum :)
http://s32.postimg.org/f0xqgangh/cda...d263e5a334.jpg
Motorcumdan gelen bi haberle yıkıldım şanzuman dişlilerim 2 ye bölünmüş ali ustadan komple şanzuman ve takım conta sipariş ettim en az 1 hafta daha yattı benim motor :cry::cry::yorgun:
Böyle oldukca motordan soğudum valla ya satma planları kuruyorum kafamda :soru?:yorgun:
Bilmiyorum hiç bişey yoktu aslında önce hafif balata sıyırmaya başladı maaşı bekliyordum değiştireyim diye sonra bi gün işe giderken komple bıraktı vites boşta geçiyo ama motor hareket etmiyordu debriyaj gitti komple dedim çektim motoru arkadaşın eve 2 hafta sonra parçaları sipariş ettim geldi ustama bıraktım makinayı parçalarla 2 gün sonra usta aradı buraya gelmen lazım diye koştum hemen şanzumab bloğundaki çatlağı gösterdi bu arıza daha büyük olabilir komple motoru dağıtalım dedi söktü baktı şanzuman mili 2 ye ayrılmış bi yerden şanzuman uydurmaya baktık regale uyar falan dediler karşılaştırdık gelen şanzumanı uymuyor ve ali abiden sipariş geçtik nasıl böyle büyük bi arıza oldu anlamadım hiç bişey yokken birden arıza verdi canım çok sıkkın bugünlerde çıldırmak üzereyim anlıyacağın
Mustafa bütün bu kadar parça değişirken subab senkron hava karbüratör ayarı bidaha yaptır bütün yaz taş gibi binersin.
O zaten allahın emri olmazsa olmaz fren merkezleri kontrolu karbüratör ayarı zatrn blok söküldü sübab ayarı olcak yani full çıkarcam inşallah
12.000 bakımı yapıldı. Hava benzin filtresi buji yağ değişti zincir gerilip temizlenip yağlandı balatalar spreyle temizlendi. Servisten çıkınca bi wd-40 alıp komple elden geçirdim. En son bi güzel yıkayıp kuruladım. Haftasonu yol yapmak için ideal hale geldi :Rockn Roll: