Merhaba Tuğrul aramıza hoş geldin :D
tanışma başlığında kendini tanıtırsan seviniriz 8)
ağafendi nin dediği gibi adaptörün iki metal ucu amerikan priz ucudur oraya ev elektrik malzemesi satan yerlerden çevirici uç alıp 220 volt prize takıcan 8)
Yazdırılabilir Görünüm
Merhaba Tuğrul aramıza hoş geldin :D
tanışma başlığında kendini tanıtırsan seviniriz 8)
ağafendi nin dediği gibi adaptörün iki metal ucu amerikan priz ucudur oraya ev elektrik malzemesi satan yerlerden çevirici uç alıp 220 volt prize takıcan 8)
son yazılanları anlamadım bizim akü prizlemi şarj oluyor ?
korhan sıfır motorla birlikte akü şarz trafosu veriliyor onunla bir ucu moturun sol yan krom kapağın motora bakan yününde şasede ufak siyah yuvarlak bir düğme şeklinde giriş prizi var (üzeri siyah lastik kapakla kapalı)oraya takıyorsun diğer tarafını 220 volt prize takıyorsun ve aküyü şarz edebiliyorsun 8)
hemen motorun yanına gidip bakıyorum :D çok yararlı bir bilgi oldu sağolun :)
yalnız motoru ikinci el aldığım için o akü şarz trafosundan bende yok internetten bulabilirsem alırım bir tane :))
Herkese Merhaba,
Maalesef aynasına bakmayan bir sürücünün sıkıştırması sonucu sol ayak pegini kaldırıma sürttüm ve ayak pegini tutan parça kırıldı.Vites kolu ayak pegi sağlam yalnız pegi tutan parça kırıldı.Sadece bu parçayı arıyorum.Genelde bunu vites kolu ve sistemi ile birlikte satıyorlar.Yalnız böyle biraz yüklü masraf çıkıyor.Motoru yatırmadım diğer şeylerde bir sıkıntı yok.
Resimdeki Sol ayak pegini ve vites kolunu tutan şaseye monte parçaya ihtiyacım var. Elinde olan yada bulabileceğimiz bir yer var mıdır?
Not : Ali ustada maalesef yok.
http://c1303.hizliresim.com/17/k/l4zlw.jpg
http://c1303.hizliresim.com/17/k/l4znh.jpg
Keyifli sürüşler.
Önder geçmiş olsun Allah beterinden korusun
o parçayı tek bulman mümkün değil malesef komple set satılıyor tek uygun yol kaynak yaptırmak oto sanayilerde 50 - 60 tl civarına kaynak yapıyorlar 8)
ordaki parçanın et kalınlığı geniş olduğundan kaynak yaptırıp iyi bir demircide güçlendirilmiş şekilde eskisinden daha sağlıklı kullanabilirsin... kaynak için çok fazla ücret isteyeceklerini sanmam köşe başı demircisine bile gitsen en fazla 20 tl alır... boşu boşuna yeni parça alma kaynakla sapasağlam olur... kaynak yapılan yerdeki kaynak dolgusunu spiral taş ile düzeltip boyarsan hiç belli bile olmaz...
O parça alimunyum karışımı bir parça bu yüzden sadece aliminyum kaynagı yapabilen yerlerde yapılabilir o yüzden fiyat biraz farklı oluyor 8)
Ben Esenyurt sanyide 20 tl ye halletmiştim ama tanıdık dolayısıyla.En fazla 50 tl ye hallolur eksozculara git hallederler.....8)
Kaynak olayı benimde alternatiflerim arasında olurdu eğer diğer kırılan parçayı bulsaydım :( Kırılan parça maalesef yok. Alaşımın çoğu Aliminyum olduğu için pic kaynak yapıyorlar.Buda normal kaynaktan daha pahalı ama tabiki şuan yapacağım masraf dan ucuz olurdu. Elinde kırık olan bulabilirsem kaynak olayını araştıracağım. Ali ustada vardı kırık ama bana cok uzak bu taraflarda bulamazsam eğer son çare Ali ustadan kargo isteyeceğim. Yarın bir kaç servisi arayayım.Belki daha önceden gelmiştir.