Öncelikle motoru japonlarla kıyaslamıyoruz ve nazik kibar bir şekilde kullanmaya dikkat ediyoruz özellikle vites düşürürken ve yükseltirken motoru yığdırmamaya dikkat edebiliriz, onun dışında ben motoru aldığımda 25 km'de motor yağını değiştirdim, fabrika yağı bana çok kötü geldi ve motul 10-40 5100 yağ doldurdum. 1000km sonunda tekrar değiştirmek kaydı ile :) rodaj sırasında ise özellikle dikkat ettiğim nokta şu oldu, trafiğe girmedim motor bloğunun sıcaklığını sabit tutabilmek adına otobanda en sağ şeritten motoru fazla zorlamadan ki 4000-5000 devir bandında yaklaşık 80-90 bazen 100km/s hızlara ulaşarak rodajımı tamamladım ama uzun yolda da ara ara vites düşürdüm, 1 viteste 5km 2.viteste 5km vb. olacak şekilde şanzıman dişlilerini de elimden geldiğince trafiğin imkan sağladığı durumlarda alıştırmaya çalıştım. Yaklaşık 700-800 km'yi bu şekilde tamamladım, ardından biraz daha sıkıştırarak ara ara 100km/h 'leri gördüm. Küçük dipnot sadece rodaj olsun diye amaçsız gezmektense lokasyon belirlemek ve oraya yavaş yavaş gitmek daha mantıklı oluyor. Onun dışında ani hızlanmalardan uzak durmak gerekiyor ve motoru tapagaz yapıp bir top speed denemesi yapmamak mantıklı olacaktır. Onun dışında herhangi özel bir şey yapmadım. Şuan 6.000 km'yi geçtik herhangi bir sorun yaşamadım.
Ek olarak;
Kendi motorumda zincir tekerleğe değiyor, özellikle ilk zamanlarda onu izlemek lazım, bir miktar aşındıktan sonra yerini buluyor.
Bu motorlarda yağ değişimini en alttaki filtrenin olduğu yerden yapmak gerekiyor, yağ boşaltma tapası egzoz arkasında kalıyor, yağ boşaltma sonrası yayı vb. dikkatli takmak lazım.
Bu motorlarda Yağ Filtresi yeri var fakat fabrikadan içinden metal filtre çıkıyor. Ben değiştirdim normal kağıt filtre takıyorum her bakımda da kağıt filtreyi değiştiriyorum.
Yumuşak plastik aksamları çabuk aşınıyor ve güneş'e maruz kaldığında çatlıyor daha 1 sene içinde bazı plastik parçalar, parçalandı ve çatladı.
Fren konusu önemli ön freni sıktığınızda ön ve arka beraber çalışıyor ama önden çift diskliler kadar iyi tutmuyor fren dikkat etmek lazım, mesafeyi korumak lazım.
Keyifli sürüşler diliyorum, kazasız belasız kullanırsınız umarım.