kino baba .. samsun pidesi çok menşurdur... sende gel yiyelim yanii.. emrah komtanım bu yaz inşallah gelecek yanıma .. senide beklerim....
Yazdırılabilir Görünüm
kino baba .. samsun pidesi çok menşurdur... sende gel yiyelim yanii.. emrah komtanım bu yaz inşallah gelecek yanıma .. senide beklerim....
okan,
amortisör ayarının nasıl değişmesi gerektiğini yazmışsın. ben de bunu hep merak ediyordum. senin verdiğin bilgi ile denedim.. amortisör ne sağa.. ne sola oynamıyor bile. nasıl yapacaz bunu. yani zorlayacam.. elimdeki anahtar kırılacak. olmuyor abi..
benimkilerde zor dönüyodu.. iki kişi deneyin.. bi kişi anahtarla zorlasın... bi kişide bi beze sararak amörtisörü çevirsin....Alıntı:
Topuz Nickli Üyeden Alıntı
bu ayarlama tekniğine çok güldüm ha... teşekkürler..
topuzum istediğin kadar gül ama notunuda al meret kolay kolay açılmıyor yarın başına gelince görürsün :lol: :lol: :lol: :lol:Alıntı:
Topuz Nickli Üyeden Alıntı
bu amortisör olayında benim acaba kac yaopmam lazım 96 kilo adamım ve 2. kademede sert gelio zıplıo motor yolda 3e mi cekeyim acaba?? yoksa 1 e mi getireyim çözemedim buı aradamotor 1200kmde yane amortisorler yeni daha
Arkadaşlar bende Class kullanıcısıyım (kapalı amortisör) bende sizin gibi ilk başlarda amortisörden gacırt gucurt ses geliyor zannediyordum ancak gerçeği bana servisi değil eski bir motosiklet tamircisi arkadaşım gülerek söyledi ..(çünki servis amortisor değişmeli demişti.)
İşin aslı şu bizim motorların arka lastiği tutan salıncak ile şasinin birleştiği yerde bir mil var o mil zamanla yağsız kalıyor ve bu sesler çıkmaya başlıyor
Arkadaş daha derdimi anlatır anlatmaz iki anahtar ve yağdanlığı eline alıp mili söktü mili ve yatağını yağlayıp sıktı. ve sonuc ne dersiniz tık ses ne gacırt ne gucurt yok bende dövünüp duruyordum amortisörler gitti diye.
O sesin ordan çıkacağına hiç inanmazdım hatta amortisörden geldiğine de emindim ama demekki öyle değilmiş
Aklınızda bulunsun boş yere amortisör değiştirmeye kalkmayın..
İnşallah birilerine yardımcı olabilmişimdir.
konunun biraz gerilerine gidersen orada bu milden bahsedilmiş olduğunu görürsün kardeşim...
ayrıca amörtisör sesi ayrı o milden gelen ses ayrı...illaki hep aynı yer herkesde ses yapacak diye bişi yok...
Bİ TANIŞMA TOPİĞİ AÇSAN İİ OLUR ASLINDA .. TANIYALIM SENİ .... 8)
Eğer benzin alırken şaşkın pompacı depo yerine saate bakıpta deponu taşırdıysa akan benzin olduğu gibi çatalın miline geliyor ve başlıyor ses yapmaya eğer sen anlamaz da o mili yeniden yağlamazsan bir müddet sonra mil mefta olup sende asfaltla tanışıyorsun aklınızda olsun, amortisör ayarı içinde bizim gökhanı çağırın istanbuldaki gökhanı o hallediyor ama olduğunuz yerde bir halterci veya sumo güreşçisi bulursanız onada yaptırabilirsiniz, motorunuz 10 bini geçtiyse ayar 2 de kalsın yaylar bir müddet sonra özelliğini yitiriyor çünkü.
Tekrar merhaba o zaman once tanışalım İzmirliyim adım metin 30 yaşındayım yaklaşık 1995 yılından beri faal motosiklet kullanıyorum gerci arada 4-5 yıl motosiklet alamadıgımdan ara vermiştim ama
aslında üye olalı biraz zaman oldu hatta bir süredirde takip ediyorum siteyi ama cevap yazma şansım yeni oldu konuyada aslında ortadan dalmışım bir kısayoldan topiğin ortasına dalmışım üste dönüp bakmak aklıma gelmedi.o nedenle kusura bakmayın.
Amortisör konusuna gelince ses cidden amortisörden geliyor zannediyor insan ama tamirci arkadaş (çok eski bir tamircidir hatta babadan kalma meslek babasınıda tanırdım yaşarken .rahmetli oldu. izmirdeki en eski tamircilerdendi) amartisörden ses gelmez bağlantı yerlerinden gelir deyipte 2 dk sorunu çözünce buna bende inandım dogrusu..