DONDES Nickli Üyeden Alıntı
NEYSE,BU TARTIŞMAYI UZATMANIN ANLAMI YOK.BENİM KIZGINLIĞIM SİZLERE DEĞİL.O ARKADAŞIMIZI EZİPTE ORTADAN KAYBOLAN TAKSİ ŞOFÖRÜNE.EĞER GAZETECİ GÖRGÜ TANIĞI OLMASA BELKİ İKİNCİ EZİP GEÇENDE BULUNAMIYACAKTI.
Yapılması gereken ilk iş bu kaçan ve plakası alınamıyan katil taksiciyi bulmak.Yani,Sarp Eren'e çarpıp ayağını kıran'a.Bunun için yüksek mevkilerde bir kanun adamına ve avukata ihtiyacımız var.O yol hattı üzerinde o saatte geçen tüm taksilerin plakasını tespit edecek ve sorguya alacak yetkide birilerine.(MOBESE)
Bu arada hepimiz 'Türk Ceza Kanunu ve Karayolları Trafik Kanununu araştırıp,bu çarpan şahısların en ağır ceza ile çarptırılmasını sağlıyalım ki,ibreti alem olsun.Mesela taammüden adam öldürmek suçu veya buna benzer Türk Ceza Kanunu suçu ile yargılatabilmek.
Emsal teşkil edecek bir ceza çıkarsa,bundan sonra vuranın vay haline.
Hadi arkadaşlar kolay gelsin,ben Türk Ceza Kanununu araştırmaya başladım bile.Hatta bir kanun yakaladım!
Ayrıca ses getirmek için büyük motorsiklet klüplerine ihtiyaç yok.Bu taksicinin yargılandığı mahkeme salonuna gidilir ve orda mutlaka gazeteciler olucak,onlarla konuşulur ve suçluya ayrıca dava açılacağı belirtilir.İşte size suçlamak için gerekli kanunlardan biri.Hemde Türk Ceza Kanunu:
BİRİNCİ BÖLÜM
Ceza Sorumluluğunun Şahsîliği, Kast ve Taksir
Kast
MADDE 21. - (1) Suçun oluşması kastın varlığına bağlıdır. Kast, suçun kanunî tanımındaki unsurların bilerek ve istenerek gerçekleştirilmesidir.
(2) Kişinin, suçun kanunî tanımındaki unsurların gerçekleşebileceğini öngörmesine rağmen, fiili işlemesi hâlinde olası kast vardır. Bu hâlde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektiren suçlarda müebbet hapis cezasına, müebbet hapis cezasını gerektiren suçlarda yirmi yıldan yirmibeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur; diğer suçlarda ise temel ceza üçte birden yarısına kadar indirilir.
Bu kanunla yargılanırsa Sarp Erem geri gelmez ama emsal teşkil edecek bir ceza çıkarsa,bundan sonra vuranın vay haline.