Hoş geldin :)
Yazdırılabilir Görünüm
Hoş geldin :)
Hoş Geldin :)
selam hoşgeldin... ben de 2.el aldım motoru ve bende de marşa basınca çıt sesi geliyo... çalıştırmak için bazen 8-10 kere marşa basmam gerekebiliyo... trafikte stop etmedikçe zaman dert etmiyorum (ben de pek taze regalciyim de...). ama arkamda araba varken stop etmişsem stres oluyorum adam şimdi çıkıp bişiler diyecek diye...
neyse dikilitaşta ali ustaya gösterdim motorun iç tarafında bi kablo gösterdi ve bu kabloyu değiştirmesi gerektiğini söyledi bana. ama motosikleti 1 gün bırakmam gerekiyordu ve ben de artık trafikte stop ettirmemeye alışmaya başladığımdan ihmal ettim... bi ara fırsat bulunca yaptırıcam inşallah o zaman söylerim tam ne olduğunu...
Aramıza hoşgeldin.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.
oooo aramıza hoşgeldin katılımcı ve kalıcı olman dileğiyle
Hoşgeldin burak, yaş kaç, ehliyet varmı.?
Genç Arkadaş'ım. Aramıza hoş geldiniz.
Aracınızın sorunları konusunda Volkan'la aynı şeyleri düşünüyordum. O cevaplamış. Önerileri doğrultusunda hareket ederseniz az masrafla işi halledersiniz.
Benim, yeni kullanıcısı olmanız nedeniyle, motorunuz hakkında söyleyebileceğim özetle şu olacak: RR'ler görüntüleri gibi kibar, hassas makinalardır. Ona kibar davranmanız gerekecek. Örneğin; Kırmızı ışıkta durdunuz. Bir türlü boşa alamıyorsunuz. Yeşil yandı. Bir türlü 1. vitese geçmiyor. :hırr:Tekmeliyerek geçirmeye kalkarsanız, kısa bir süre sonra şanzıman dişli takımını değiştirmeniz gerekecek. Daha fazla zam görmeden hemen alın bir kenarda bulunsun. Aynı olgu hareket halinde vites değiştirmeler için de geçerli. Debriyaj ayarı düzgün ve ayağınız yeterince hassas ise vitesler tıkır tıkır geçer (devrini ayarlarsan debriyajsız da geçer de sen sakın deneme):oops:. Bir de vites pedalı sabitleme vidalarının yerinde ve yeterince sıkı olduğundan emin olun. Aslında kısa aralıklarla görünen tüm vidaları kendiniz sıkmalı, görünmeyen veya ulaşamadıklarınızı da servis bakımı esnasında sıktırmalısınız. Zira bizim bu makinalarımızın motorları vibrasyonlu çalışıyor ve vidalar gevşiyor. Aşırı ısınmayan kısımlarda vidalara Lastik/Plastik contalar takmak iyi bir çözüm sağlıyor. Motor yağını suyunu kontrol edip zamanında Tamamlayın/Değiştirin.Bunlara dikkat ederseniz, motorunuzu uzun yıllar sürekli ve sorunsuz kullanacak Rüzgardede'yi de umarım gülümseyerek anacaksınız. Tekeriniz kaymasın.8)
hepiniz saolun :D diğer problemleri allaha şükür bazı yöntemlerle hallettim ama şimdide motor bana yavaşlamış gibi geliyo 5nci viteste 100ün üstüne çıkamıyorum egzozlar açık ondanmı acaba sübap ayarı fln onlar etkilimidir bitek yağını değiştirdim hiç bi ayar yaptrmadım egzozu deiştirsem düzelirmi acaba
kararın tam isabet siboblar kendini bırakmıştır. 2 ci son aldığın benzinde problem olabilir, karbiratörün bazı özelliklerini etkilemiş olabilir 3 ncü hava filitren dolmuş olabilir. benim tahminlerim bunlar ..
hoşgeldin..