Alıntı:
beykozlu Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
kaldera Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar iyi güzelde benzin pompasıda ne.?
böyle bir aksam yok motorun üzerinde..benzin karbüratöre doğal akışı ile ulaşmakta..
bu kadar basit bir şikayetin kısa sürede çözülememiş olması da garip.
ateşleme de sorunmu var acaba.bi süre sonra elektiriğimi kesiyor nedir..yakıtta sorun yoksa,bujide yoksa,karbüratöre bakılmışsa
ama siyah duman yakıt hava karışım hatası yada buji ayarsızlığı demektir.
siyah dumandan benim anladığım budur
sn.Kaldera,
bende gemi sektöründeyim,uğraştığım makineler en ufağı 11000 hp.eğer azıcık makineden anlıyorsam geriye,piston/segman yada lok üzerinde çatlak var ısınınca açılyor yada gevşek bir yer içeri fazla hava alıyor.yada soğutma suyu devir dayiminde sorun var motor harerete düşüp şişiyor.
aklıma gelen bu..
Beykozlu seni tanıyorum ben,
Daha dün görüştük.Hani debriyaj teli kopan,sisy barı olmayan ben Regalci Dondes,
Hocam senin sorunun anlaşılıyorki sekman ve blok da.Ya pistonların biri arızalı yada sekmanda çatlak var.Üst kapakta da olabilir.En iyisi motoru komple yarmak ve duruma cerrahi müdahale yapmak.0 km motora yapılacak bir durum değil bu ama sana söylediğim elektrik arızası da değilse ve diğer her parça değiştirildi ise geriye ne kalıyor dostum?
Yar motoru,yoksa bu motorun sorunu seni mahveder.Benim de başıma Monero QM250 böyle iş açmıştı.Tabi sorun fabrikasyon elektrik bağlantı kabloları hatasıydı ve yangın çıkardı.Köprüde az daha yanıyordu motor.Hiçbir motorcu çözemedi sorunu Emre Spotmotor çözdü ve buldu hatayı.
İşinin ehli dürüst bir mekanik ustasıdır ama herkes herşeyi bilecek diye de bir kaide yok.
Sen yar motoru açbak son çaren o.