aksu abim ehliyetim yok genede gelebiliyomuyum ? bide yeri ve saati ne acaba ? birde bi sorum olacak bu xenon far kısa olunca ne oluyo uzunu yanmıyomu ? kafam karıştı uzun kısa olan nie bu kadar pahalı :S:S 2 katı fiyatı var nerdeyse
Yazdırılabilir Görünüm
aksu abim ehliyetim yok genede gelebiliyomuyum ? bide yeri ve saati ne acaba ? birde bi sorum olacak bu xenon far kısa olunca ne oluyo uzunu yanmıyomu ? kafam karıştı uzun kısa olan nie bu kadar pahalı :S:S 2 katı fiyatı var nerdeyse
Adım Ahmet. İster elekronik parça daha teferruatlı de ister adam istediği fiyatı koyuyor de ama fiyat bu işte. Sadece kısa far bana yeter uzunla işim olmaz dersen kısa al. Yok isteyince uzunları da yakarım dersen uzun ve kısa hüzmeleri olanı al ve fazla para öde. Sadece kısa da yeter zannedersem ama sonra pişman olursan geri dönüşü yok. Şu anda kullandığuım uzun da kısa da bi işe yaramıyor (bence).Alıntı:
yeaks Nickli Üyeden Alıntı
yok abi para biriktrip uzun kısa yı aliyim almışken saolasın fiyatlar için
aksu abim çarşamba toplantı nirede bir bilgin varmı şimdiden teşekkür.
http://www.regalraptor.net/forum/viewtopic.php?t=1157Alıntı:
polo Nickli Üyeden Alıntı
şimdi xenon far alıcam ama bu far tasını eritirmi benim far tası plastik :?
dostum sen ta erıtırse degıstırırsın ye :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: aksım
Xenonlar da genelde ya 35W dır ya 50W. Şu anki kullandıkların da 35 watt. Ayrıca xenonların verimi daha yüksek yani görünür bölgedeki ışıma daha fazla. Diğerlerinde ise çoğu kızıl ötesi yani ısı olarak yayınlanır. Bu nedenle 50W ın bile eriteceğini sanmıyorum. Ama 35W zaten yeterli olmalı. Rommel le biz de ABD'den spariş etmeyi düşünüyorduk ama onun alet şimdi yamuldu. Belki ilerde. Orda 50-100$ arası bulabiliyorsun. (e-bay'den bak)
şşşş lunatiğim ahmetimm.. :) benim motoruma yamuk deme .. kendisi yakınım olur alınabilir.... :):):):):):):)
evet.. bu xenon far olayını epeydir inceliyorum.. ahmetlede paylaştım konuyu.. kelvin'i (6000 ve 8000 K seçeneklerinde istemiş olduğunuz renk ile ilgili olarak size dönüş yapılacaktır) düşük olandan almak mantıklı geldi..
diğerlerinin renkleri güzel ama.. ışıması düşüyor o zamanda.. 12000 k war mesela efletun mor arası güzel görünüyor ancak ışıma az...
ahmet tamir işini halledelim getirtiriz ..
tamam olur. Ben bugün gene bir baktım. 90-160$ arası çifti var. Teleskopik ya da eğilen olmayınca fiyat artıyopr. Bir ikisinde 2 lamba var gibiydi bitişik biri uzun diğeri kısa için. Kimisinde de selenoidle kontrol edilen metal ekran var. Japon malı alman malları bööle. Diğerleri ucuz. Hatta motosiklt içi 35$ a bile var sadece kısası. 4300 veya 6000K iyi 6000 sadece 200 lümen daha az ama ışığı daha iyi gibi. Alınabiir. Ben de şu çantalara led işini bitirirsem öne bir xenon 2 çift de sis lambası. Okana da söylemiştim bir çiftini sağ ve sola çevireceğim sinya verince köşeleri aydınlatacak dönüş için iyi olur. Nissan stanza da vardı öyle bir sistem. Kör dönüşlere artık son olucak. Onları 5W lık ledlerle de yaparız yük olmaz. Neyse önce senin yamuğu pardon yani artık çok düz olmayanı bir düzeltelim. Ötekiler ıvır zıvır.