Hayırlı olsun , çok uğraşmışsın. :)
Yazdırılabilir Görünüm
Hayırlı olsun , çok uğraşmışsın. :)
Evet biraz uğraştırdı... Ama değdi sanırım... Zaten motosiklete binemediğim bu soğuk günlerde adeta bi kaçış yada rahatlama gibi geldi bana... Sanırım biraz pimpirikliyim bazı konularda , herşeyi eksiksiz ve tam olsun istiyorum. Depo bile full olmalı her daim :)
Bu gün karda sürmenin de ayrı bi deneyimi oldu benim için... Motor kaymıyor fakat temkinli gitmekte fayda var. 50 km yi pek geçmedim. Genelde en çok ıslanan yerlerim ayaklarım ve dizlerim arası oldu. Kesinlikle Harley Davidson tarzı bir bot giymekte fayda var. Pedallara da ayaklar tam oturuyor ;)
Kıyamadım otoparkla anlaşıp otoparka bıraktım motoru... Birazdan çıkıp biraz kurulayıp WD 40 sıkıcam sağına soluna pas yapmasın diye ... Sanırım 10 gün kadar yatıcak bu havalar kötü görünüyor.. :(
Sorma havalar berbat , benim motor da yatıyor öyle.Biraz düzelse servise götürmem lazım.Bot olayı bende olmadı.Vites değiştirirken müthiş zorlanıyorum.
Haklısın Tayfun. Yeni aldım ya motoru , yabancısıyım daha.:)
abilerim ben kullanıyorum o motoru bende var şişme flanda yok iyi gidiyo şans işi ama bir arkadaş aldı ondan dağaldı motor bende var sapasağlam 80kmh yaptım
İncİ Hocami Kiskaniyorum Yav Dd100e Dedİlermİ Hep O KonuŞuluyo :):)
her hava bozduğunda wd 40 la filan uğraşma arkadaş.. albi motor örtüsü(branda) sanırım 25-35 YTL gibi bişey hava kötüyse örtersin (hatta güzel havada bile kullanmıyacaksan örtersin ozamanda tozlanmamış olur) öyle ikidebir kurula wd 40 sık filan bukadar inceleme ört örtünü keyfine bak .bu kadar çok ince düşünürsen motordan çabuk sıkılabilirsin.. rahat bırak arkadaş motoru sen sıkılmazsan o senden sıkılır::)))) espirisi biyana bi branda mutlaka al çok faydasını görürsün..
Her dur kalkta wd40 kullanırsan ocağına incir ağacı dikilir valla, birazda sabunlu bezle çalış bakalım :P
Elektrik aksamı problemi yeniden hortladı :(
Kafayı yicem... Bu gün bu güzel havada şimdide arkadaşımın en başından beri tavsiye ettiği servise bıraktım motoru...
Wd 40 ı parfüm gibi kullanmamak lazım tabiki :) Otopark a verdim motoru rahatım artık... Ayda 2 yıkama da beleş :) Sabah kalktığımda koşarak tedirginlikle bakmıyorum camdan :)
Dün gece yine akü şarz etmediğini beni bi araba hayvan gibi sıkıştırınca anladım... Güvenli bi yerde sağa çektim ve bi baktımki kara şovalye gibi dolaşıyorum ortalıkta . Kask ve tepeden tırnağa siyahım , motor siyah ve farlar yanmıyor ! Yolumu 30 dk uzatarak ara sokaklardan ve ışıklı yerlerden kendi kendime küfür ederek eve döndüm. Bu sabah erkenden kalkıp derhal usta ya bıraktım motoru... Araba kullanırken bile gündüz farlarımı yakarım... Ama ne park , ne korna , ne sinyal , ne de far çalışmayınca tam bir kamikaze durumu
Bu usta da yapamazsa artık motorun full elektrik tesisatını söküp sıfırlamayı düşünüyorum.
Sahibinden de bir dd100e gördüm. Motoru değişik. .. ? İnci hoca nın motor mu acaba ?
İnci Hanım'ın motosikleti olabilir , ancak çok ucuza gidiyor.
Evet fazlasıyla ucuz ve bi o kadar da temiz. Üzerindeki motor ne motoru acep ?
Modenas motorların uyduğunu duymuştum bunlara ...
Evet inci hocamın motoru o, ne bela motor oldu be, hem paraya hemde harcanan zamana yazık oldu gerçekten...
Motor değiştirmek sakat işte , sürekli problem yaşadığını okudum ben de.
İnci hocam biraz boydan sebep bu sorunlar çekti işte, birazcık daha boyu uzun olsaydı 250 lik motora rahatlıkla biner bu kadar eziyeti çekmezdi, sağlık olsun diyelim, umarım satar ve iyi bir motor alır kendine hocam...
Eveet benim de sıkıntılarım belli oldu :)
Bu gün motoru verdiğim usta aradı ve arızaları tamamen tespit ettiğini söyledi.
- Fazla Benzin sarfiyatı : Yakıt deposunda çatlak (önceki serviste olmuş)
- Değişmesi gereken bir benzin musluğu (filtreli olan honda musluğu takılacak)
- İptal edilmiş bir jikle (neden iptal edilmiş ne zaman edilmiş bilgim yok)
- Arızalı ve şarz etmeyen bir konjektör : Honda Activa konjektörü takılacak.
- Bundan sonra farlar manyeto ya bağlı , diğer ekipmanlar akü ye bağlı olacakmış.
- Ayrıca yeni bir karbüratör ayarı.
Toplam masraf : 200ytl
Teslim süresi : 1 hafta
Bir bardak soğuk su parası 25Ykr :)
Sen de ciddi masrafla başladın bu işe.Hayırlısı...
Aslında masrafı kendi bayiime gitmemekle ve garantiyi aklıma getirmemekle kendim çıkardım :)
Sonra da ustaya verdikten ve bi takım arızaların yapılmasına girişildikten sonra adama vazgeçtim ben bayii ye gidiyorum demedim. Ayıp olur. 760 km de ki bi motor garantidedir heralde. Neyse başa gelen çekilir. Bundan böyle tek ve çok sağlam bir servisle çalışmam gerek.
Dikilitaş'ta servis var , ona bir gösterseydin.
Artık motorumu cumartesi bi alayım... Buluşalım bi yerlerde bişeyler içelim. Sanırım dikilitaş a gideceğim artık...
Cumartesi günü ben çalışıyo olucam, gelirsen taksime redboda oturur 2 çay içeriz lak lak yaparız, buluruz belki 2 yancı daha :)
Redbo Sıraselvilerde dimi ? Servisten çıktığım gibi gelirim. ;) Havalar da iyi ve motora binemiyorum yazık bana :(
Ön camı çıkartsam mı artık ne yapsam ? Umarım mart ayı böle geçer sürekli.
Valla gelirsen beklerim dostum, alper timde bize katılabilir bu arada, ben çalışıyo olucam sabah 10 dan akşam 6 ya kadar taksimdeyim, telefonu veriyim gelirsen ararsın ;) 0533 745 88 19
Ben de aldım telefonu , gelebilirsem ararım. :)
Öğleden sonra bi saatte toplanabilirsek güzel olar valla.
Redbo ziyaret timi
------------------------
1- Tayfun
2- Burak
3- Alper
4- Batis
Varmı arttıran bakim :P
Güzel sohbet oldu Tayfun , hem yüz yüze tanışmış olduk.Çay için teşekkür ederim. :)
Ben cumartesi motoru çok geç aldığım için gelemedim... :( pazartesi uğrarım artık...
Redbo tam olarak nerede ? Sıraselvilerin neresinde kalıyor ? Yarın ordaysan uğrarım. Yarın geçicem taksime (hoş gerçi hergün geçiyorum)
Bu motor ne zaman açılır merak ediyorum doğrusu... şuan itibariyle 880km de. Bu hafta havalar full güzel geçecekmiş... Acaba bi Tekirdağ yapsam mı diye düşünüyorum. Hemde rodajın son evresi güzelce tamamlanmış olur. Şu ana kadar gördüğüm en yüksek hız ön cam olmadan 70 km. Nezle olunca ön camımı tekrar taktırdım.
Alet 100 km de 10 ytl benzin yakıyor. Şu ana kadar bi şişme yada mekanik bir problem çıkmadı.
Arkaya bir çanta alma zamanı geldi. Sanırım fuardan alıcam ;)
Akü şarz sorunum halloldu. Farları dinamo ya bağladık. Rölantideyken farlar kısık.Gaz verince ful aydınlatıyor :) Bi garip oldu. Orjinal aynaları alıp taktım resmen rahatladım. Çok daha geniş ve titremiyor. Artık daha güvenli sollama yapıyorum.
Tek sorunum sağ ayak frenim... Mesafesi biraz daha uzun olsaymış daha iyi olurmuş... Sıkışık trafikte sık kullandığım için ayağımı frende hazır bekletiyorum. Böyle olunca belli bi süre sonra insanın sağ ayak bileği ağrımaya başlıyor. Değişik bir pedal bakıyorum. Bulabilirsem takıcam. Yada ayak koyma yerlerini dd250 ninki ile mi değiştirsem ?
Valla senin motorda bizim motorlar gibi yakıyor nerdeyse ama daha ileriki km lerde yakıt tüketimi düşer daha, eğer uyuyorsa 250 liklerin ayaklıklarından koy rahat edersin gerçekten.
Ehliyet yoktu değil mi sende?
Evet bende ehliyet 16 nisan a kadar yok... :( hatta tekirdag a giderken ceza bile yedim . :)
Bu arada dd100e yi satiyorum. sahibinden de ilani mevcut.
250 mct yada dd250-e almayi dusunuyorum. Sanirim motordan beklentim performans.
Cezayı neye kestiler?Ehliyet sormadılar mı?İyi ki bağlamamışlar motosikletini.Bu arada motosikletini almadan önce sanıyorum seni uyarmaya çalışmıştık , kısa süre sonra yetersiz gelecek 100lük motor diye , ama tam emin değilim. Olsun artık , hayırlısı.
bu motor şu an türkiyede mevcut arkadaşlar ben 2 ay önce gördüm hatta benim motoru aldığım kişide vardı onuda satıyordu ve sattıda yani minik raptor 250 cc nin minyatürü fakat çok tatlı bir motor gerçektende bir bayana göre tasarlanmış adeta bir erkeğe küçük gelir bence 8)
Cumali , sen ne yaptın arkadaşım?Heryerde var zaten DD 100E. Buraxdj ' de de var işte küçük gelmiş , satacakmış.Biraz dikkatli incele istersen başlığı. :)